Krajani Gabrške Gore so se tudi letos zbrali na pomladanski delovni akciji. / Foto: Peter Klemenčič

Urejanje ceste jih povezuje

Domačine z Gabrške Gore v Poljanski dolini zadnja leta vsako pomlad poveže tudi delovna akcija urejanja ceste in njene okolice, kot vse kaže, pa se bodo kmalu razveselili tudi prenove najslabšega odseka ceste takoj na začetku vzpona iz Loga.

Gabrška Gora – V krajih, zlasti malce odročnejših, so bile delovne akcije, predvsem ob različnih gradnjah, včasih pogoste. Zadnja leta je vedno manj krajev, ki se domačini zbirajo, ko je treba kaj postoriti, saj so za to zadolžene različne službe.

»Doma sem bil na Srednjem Brdu in tam je bila navada, da smo šli domačini spomladi počistit mulde, prav tako smo čistili grabne in urejali okolico ceste. Ko sem prišel sem na Gabrško Goro, sem sosedom predlagal, da bi tudi tukaj sami poskrbeli za našo cesto in okolico. Takoj so bili za akcijo in ta je v nekaj letih res postala množična. Sedaj se je vsako leto udeležil okoli petdeset krajanov. Zavedamo se sicer, da to spada pod vzdrževanje ceste, za kar naj bi poskrbela pristojna služba na občini, hkrati pa se zavedamo, da marsikaj lahko z dobro voljo naredimo sami, saj se dnevno vozimo po cesti in opazujemo, kje se pojavljajo težave, kje je treba kaj urediti,« pravi Peter Klemenčič, ki je pri Krajevni skupnosti Log v občini Škofja Loka predstavnik za Gabrško Goro, kamor ga je pred desetimi leti pripeljala ljubezen.

»Vsako pomlad na tablo ob cesti napišem obvestilo, kdaj bo delovna akcija. Vsi so se že navadili, da pridejo s kmetijsko in gradbeno mehanizacijo, z delom pa pokažemo dobro voljo in skrb za naš kraj. Vedno se vključi tudi Krajevna skupnost Log, kjer dobimo pesek, ki ga potrebujemo, asfalt, da zakrpamo luknje, in podobno. Prav tako prispevajo za malico, ki jo nato pripravijo naše žene in dekleta. Ob tem se seveda tudi pogovorimo o problemih, ob koncu akcije, kar je navadno pozno popoldne, pa pripravimo piknik in se poveselimo. Za nas vse je to pomemben dogodek, svojevrsten vaški sestanek, kjer spregovorimo o vsem, kar je še treba narediti, kaj koga moti in vse ostalo,« tudi pravi Klemenčič, ki je vesel, da se krajani tako zavzeto udeležujejo akcije, saj je vijugasta cesta proti Gabrški Gori dolga okoli pet kilometrov, poleg tega pa ima še nekaj odsekov.

»Sedaj si želimo, da bi vendarle, seveda s pomočjo domače Občine Škofja Loka, uredili tudi prvih sto metrov ceste iz Loga proti Gabrški Gori, ki je res v katastrofalnem stanju. Posluh za to imata tako lastnik zemlje ob cesti kot domača Občina Škofja Loka, zato upamo, da se odsek na novo uredi še v tem letu,« še pravi Peter Klemenčič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

10/18

ponedeljek

11/15

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 06:29, 25. september

Slovenci si svobodo razlagamo drugače kot ostali narodi. Zato smo tako drugačni od drugih. Zato ne bomo nikoli velik narod.

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,