Od danes do četrtka lahko volivci svoj glas za izbranega kandidata oddajo tudi predčasno. / Foto: arhiv GG

Začetek predčasnega glasovanja

Pred nedeljskimi volitvami v državni zbor so se danes odprla volišča za predčasno glasovanje. V petek bomo objavili rezultate javnomnenjske raziskave o volilnem razpoloženju Gorenjcev.

Kranj – Do volitev v državni zbor nas loči še pet dni. Volivci, ki načrtujejo, da bodo v nedeljo odsotni, imajo možnost predčasnega glasovanja, ki od danes do četrtka med 7. in 19. uro poteka na 96 voliščih za predčasno glasovanje po državi, trinajst jih je odprtih tudi v 1. volilni enoti Kranj. Napetost pred volilno nedeljo v političnih strankah narašča, večje zanima, koliko poslanskih mest si lahko obetajo v naslednjem sestavu državnega zbora, manjše pa predvsem, ali bodo dosegle volilni prag za vstop v državni zbor, ki je določen pri štirih odstotkih. V Gorenjskem glasu bomo v petek, 22. aprila, objavili rezultate javnomnenjske ra­ziskave o tem, kako bi volili Gorenjci.

Tudi tokrat so raziskavo izvedli v kontaktnem centru invalidskega podjetja Pri­zma IP iz Škofje Loke. Naključno izbrane so klicali na velikonočno soboto, zato se vsem, ki ste bili pripravljeni odgovarjati, zahvaljujemo za sodelovanje v anketi. Vsi sodelujoči, ki niste naši naročniki in ste to želeli, boste 14 dni prejemali brezplačne izvode časopisa, da boste lahko v njih sledili napovedi in razpletu letošnjih parlamentarnih volitev.

Kdor želi brezplačni izvod petkovega časopisa, da si prebere našo volilno napoved, lahko pokliče na 04/5116 440.

Za predčasno glasovanje na volišču prijava ni potrebna, volivec pa potrebuje osebni dokument za identifikacijo, obvestilo volivcu, ki ste ga že prejeli po pošti, pa ni obvezno, pojasnjujejo v Državni volilni komisiji (DVK). Sedeži volišč za predčasno glasovanje so objavljeni na spletni strani DVK.

V nedeljo lahko volite tudi izven okraja stalnega bivališča na t. i. volišču omnia. Do jutri do 24. ure imate še čas, da na okrajno volilno komisijo naslovite vlogo za glasovanje na izbranem volišču omnia. Vlogo je možno oddati na portalu eUprava (področja Vloge), z e-identiteto ali brez nje.

V zadnjih dneh je bilo veliko govora o glasovanju na domu zaradi bolezni, za kar prav tako lahko na portalu eUprava zaprosite še do jutri do polnoči. DVK je sprva sprejela sklep, da je treba k vlogi priložiti tudi zdravniško potrdilo, ker pa zdravniki tej dodatni obveznosti, ki nima kritja v zakonodaji, nasprotujejo, so na DVK pred dnevi na novinarski konferenci razložili, da zadostuje že, če volivec, ki je v izolaciji, k vlogi za glasovanje na domu predloži SMS-sporočilo ali sporočilo iz zVema, za druge bolnike, ki niso okuženi z novim koronavirusom in bi vseeno želeli glasovati od doma, pa zadostuje že obvestilo katerega koli zdravnika, ne samo družinskega.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Zaznamovali četrt stoletja veteranske organizacije / 19:34, 26. junij

Ah ja. Šurc in samostojna Slovenija. Dva pojma, ki strižeta za kar nekaj kilometrov.

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.