Anton Luznar, Darija Jamnik in Alojz Kovšca na pogovornem večeru v Kašči v Škofji Loki / Foto: Maša Likosar

Imajo načrt in prave ljudi

»Naši kandidati imajo znanje, izkušnje in rezultate,« je na predstavitvi nekaterih kandidatov gibanja Povežimo Slovenijo na volitvah za državni zbor dejal Alojz Kovšca, predsednik državnega sveta.

Kranj, Škofja Loka – V četrtek so se na Primskovem v Kranju predstavili kandidati gibanja Povežimo Slovenijo, ki na volitvah za državni zbor kandidirajo v kranjskih volilnih okrajih: Mija Aleš (Kranj 1), dr. Janez Remškar (Kranj 2) in Franc Čebulj (Kranj 3). »Vsi trije so odlični kandidati,« je o njih dejala zdravnica Tina Bregant, nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje. »V gibanju Povežimo Slovenijo imamo načrt, kako odpraviti, kar je slabo, in imamo ljudi, ki so sposobni to narediti. Naši kandidati imajo znanje, izkušnje in rezultate,« jo je dopolnil Alojz Kovšca, predsednik državnega sveta. Obadva sta tudi kandidata gibanja na bližnjih volitvah.

Župan Cerkelj in nekdanji državni poslanec Franc Čebulj je povedal, da se je za kandidaturo odločil, ker odsotnost dialoga v aktualnem državnem zboru zavira razvojne možnosti Slovenije. Prav tako ga moti, da poslanci po izvolitvi ne obiskujejo več občin. »V Povežimo Slovenijo želimo povezovati, voditi dialog, in ne ustvarjati konflikta,« je poudaril. Kot poslanec se bo med drugim zavzemal za decentralizacijo Slovenije in ustanovitev pokrajin.

Nekdanji generalni direktor Onkološkega inštituta Janez Remškar je pou­daril, da se na volitve podaja predvsem z željo prispevati k napredku slovenskega zdrav­stva. Zavzema se za pokrajine in regijsko bolnišnico v Kranju, predvsem zaradi najboljše dostopnosti in razpoložljivosti kadra. Prav tako podpira nakup specialnega reševalnega helikopterja.

Znana kranjska kulturna delavka in prokuristka v družinskem podjetju Mija Aleš je povedala, da je njen osnovni cilj izboljšanje demografske slike. »Ublažiti moramo 30-odstotni upad mladih v zadnjih dvajsetih letih. Brez tega so vsi drugi cilji nepomembni.« Zavzema se tudi za sprejem zakona o ljubiteljski kulturi in koncertno dvorano v Kranju. Šolstvo mora izobraževati poklice za prihodnost, je še poudarila.

Na pogovornem večeru z gostom, predsednikom državnega sveta Alojzem Kovšco, sta se v četrtek v Škofji Loki predstavila tudi kandidata gibanja Povežimo Slovenijo v škofjeloških volilnih okrajih – Darija Jamnik in Anton Luznar. Jamnikova, ki prihaja iz Virmaš pri Škofji Loki, bo kandidirala v volilnem okraju Škofja Loka 1. Po Izobrazbi je magistrica mednarodnih in diplomatskih študij, po 32 letih dela v finančno-računovodski službi velike gospodarske družbe se je zaposlila kot strokovna sodelavka na Slovenski ljudski stranki, kjer je desna roka predsednika stranke. Svoje poslanstvo vidi v medsebojnem sodelovanju in povezovanju. Luznar bo kandidiral v volilnem okraju Škofja Loka 2. Je magister s področja informacijskih znanosti, bil je direktor podjetja Domel energije, deloval je tudi na Centru odličnosti nizkoogljične tehnologije, bil predsednik Krajevne skupnosti Selca in občinski svetnik, od leta 2012 je župan Občine Železniki. Velik pomen pripisuje enakomernemu in skladnemu regionalnemu razvoju, s tem pa tudi razvoju podeželja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.

K lahki hrani sodi lahka voda / 15:15, 20. junij

K lahki hrani spada primerno vino. Ne v potokih, ampak kozarček za boljši apetit.