Minister Andrej Vizjak

Za lažje financiranje projektov

Ob obisku predstavnikov vlade so se v Vodicah zavzeli, da bi država sofinancirala večji delež projektov.

Vodice – V sklopu vladnega obiska v severnem delu osrednjeslovenske regije sta se na delovnem kosilu z vodiškim županom v torek sestala tudi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak ter Zvonko Černač, minister brez resorja, pristojen za razvoj in EU kohezijsko politiko. Kot je po sestanku povedal minister Andrej Vizjak, država precej financira v ta del regije. Posebej je poudaril dva največja projekta, kanalizacijski projekt C0 in vlaganje v poplavno varnost. Gre za projekta v vrednosti sto oziroma šestdeset milijonov evrov, oba pa potekata tudi po delu občine Vodice.

»Danes smo se pogovarjali o razvojnih projektih občine. Kanalizacijski sistem je eden njihovih največjih zalogajev, čakajo pa jih še druge pomembne investicije, zato smo se pogovorili tudi o možnostih, kako najti dodatne finančne vire za občino,« je dejal minister Vizjak.

S pogovori je bil zadovoljen vodiški župan Aco Franc Šuštar. Kot je dejal, so zaradi nižjega deleža sofinanciranja projektov v zahodni kohezijski regiji, predvsem manjše občine v skrbeh, kako izvesti ambiciozne projekte. »Imamo za štirideset milijonov evrov investicij v ceste, komunalno, socialno in drugo družbeno infrastrukturo, šibak proračun pa nam omogoča le milijon evrov letno za tovrstne projekte,« je povedal vodiški župan, ki je poleg projekta C0 in krvavškega vodovoda, ki sta v zaključni fazi, ter začetka gradnje obvoznice, ki je pred vrati, med večjimi izzivi občine poudaril gradnjo Kopitarjevega središča in večnamenske športne dvorane v Vodicah, sanacijo podružnične šole v Utiku in dveh dislociranih enot vrtca ter izgradnjo preostanka kanalizacijskega omrežja. »Zato je bilo govora predvsem o tem, kako rešiti problematiko manjših občin, ki so bile v preteklosti večkrat zapostavljene. Kot kaže, bo država zagotovila dodatne vire sofinanciranja glede na njihovo razvitost, kako se bo instrument uporabljal, pa še ni povsem dorečeno,« je še dejal Šuštar.

Po zagotovilih ministrov Vizjaka ter Jerneja Vrtovca, ki je občino obiskal že v ponedeljek, pa bo država do poletja objavila tudi javni razpis za gradnjo državne ceste skozi Skaručno, kjer bodo hkrati gradili tudi kanalizacijo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.