V času gradnje bo zaradi zapor obvoz potekal po lokalnih cestah. / Foto: Gorazd Kavčič

Dela bodo potekala v več fazah

Gorenjska gradbena družba, podjetje VGP Kranj in INKAING so začeli načrtovano gradnjo infrastrukture v območju državne ceste skozi naselje Spodnje Gorje. Dela bodo zaradi optimizacije dostopov potekala v več fazah.

Spodnje Gorje – Decembra lani je izvajalec, podjetje INKAING, začel gradnjo povezovalnega fekalnega kanala na območju Spodnje Gorje–Podhom ter pripadajočega črpališča. Povezovalni kanal bo omogočil navezavo gravitacijskega kanala, ki se gradi v cestnem telesu državne ceste od križišča pri Fortuni v smeri proti Bledu, in obenem priklop na javno kanalizacijsko omrežje temu delu naselja Spodnje Gorje. Izvajalec te gradnje je podjetje VGP Kranj, s katerim je Občina Gorje sklenila pogodbo za gradnjo več sklopov javnega kanalizacijskega omrežja na območju državne ceste Javornik–Gorje, gradnja pa se je začela v zadnjem tednu januarja. »Ker gre za poseg v državno cesto, je bil pristop h gradnji vezan na projekt rekonstrukcije ceste, meteorne kanalizacije in gradnjo pločnikov ter javne razsvetljave, kjer je investitorica država, občina pa je zaradi gradnje pločnikov in javne razsvetljave soinvestitorica v višini slabih dvanajst odstotkov. Izvajalec te gradnje je Gorenjska gradbena družba,« so pojasnili na Občini Gorje.

Gradnja bo predvidoma potekala v dveh zaporednih fazah. Prva se izvaja od Fortune do Trgovine Mercator v Spodnjih Gorjah, kjer je popolna zapora prometa, in bo predvidoma zaključena do 30. aprila letos. V času gradnje bo zaradi zapor obvoz potekal po lokalnih cestah, o zaporah pa javnost obveščajo v sredstvih javnega obveščanja ter na spletni strani Občine Gorje. Ker bodo zaradi gradbenih del na regionalni cesti in obcestne pozidave občasno onemogočeni dostopi do stanovanjskih stavb, je občina zagotovila možnost parkiranja na začasno utrjenem zemljišču v neposredni bližini, kjer se izvajajo dela prve faze. Enako bo poskušala zagotoviti tudi v preostalih fazah oziroma odsekih gradnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

1/6

sreda

2/4

četrtek

4/6

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 7. december 2022

Novoletne voščilnice

DELAVNICE / Šenčur, 7. december 2022

Orientalski plesi

OBVESTILA / Preddvor, 7. december 2022

Telovadba za najlepša leta

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 8. december 2022

Novoletne voščilnice

DELAVNICE / Preddvor, 8. december 2022

Praznični piškoti

IZLETI / Kranj, 8. december 2022

Pohod ob Kamniški Bistrici

IZLETI / Kokrica, 9. december 2022

Pohod po Kokrici

 

 
 

 

 
 
 

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Test

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Prav veliko nebi komentiral, mislim pa da je zmagal pravi? Sicer koristi jaz nimam nobene, ker neživim vec v kranju,bolje receno niti v sloveniji ne.

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!