Letošnji občinski nagrajenci z županom Milanom Čadežem / Foto: Gorazd Kavčič

Leto velikih naložb

Občina Gorenja vas - Poljane 23. novembra praznuje občinski praznik in ob tej priložnosti so minuli petek na slovesnosti v Sokolskem domu podelili letošnja občinska priznanja.

Gorenja vas – »Minulo leto je bilo na investicijskem področju zelo uspešno. Za to gre zahvala tudi mojim sodelavcem v občinski upravi in občinskim svetnikom, ki so podprli naše ideje, da skupaj omogočamo razvoj teh lepih krajev pod Blegošem,« je v svojem nagovoru poudaril župan Milan Čadež. Letos je podelil pet priznanj Občine Gorenja vas - Poljane in županovo priznanje.

Na slovesnosti, ki je potekala v Sokolskem domu, je župan spomnil, da je letos minilo sto let, odkar se je začela gradnja Sokolskega doma. V nadaljevanju je naštel nekaj naložb, s katerimi se lahko pohvalijo v minulem letu. Kot je priznal, je zlasti ponosen, ko jih je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec ob lanskem obisku v Poljanah vprašal, kako jim je uspelo izpeljati tako obsežno investicijo v povečanje poplavne varnosti Poljan. Župan verjame, da je to mogoče, ker držijo skupaj, obenem pa se po njegovih besedah vedno najde pot, če imaš pred sabo jasen cilj. »Tudi če je ta pot včasih trnova, je pomembno, da se znaš pobrati in iti naprej.« Prav projekt v Poljanah jih je navdihnil še za številne druge projekte, je poudaril. Tako se bliža koncu gradnja vrtca v Poljanah, začela se je tudi obnova ceste od Trebije do Sovodnja. Veliko truda so vložili še v Hišo generacij v Gorenji vasi, v kateri bodo prihodnje leto zagotovili šest mest za dnevno varstvo starejših in šestnajst začasnih namestitev za starejše. Zbranim je še zaupal, da je v Kopačnici investitor pridobil gradbeno dovoljenje za ureditev glampinga, na Visokem pa naj bi po obnovi še gospodarskega poslopja v sodelovanju s podjetjem Medicor zaživel center za rehabilitacijo bolnikov po operaciji srca in ožilja. »Če nam uspe, potem Poljansko dolino v oblakih vidim kot dolino zdravja,« je še dejal Čadež.

V nadaljevanju je podelil letošnja občinska priznanja. Klub študentov Poljanske doline je prejel priznanje za petdeset let aktivnega vključevanja mladih v skupnost, za gojenje in predajanje gorniških veščin so priznanje podelili Plezalnemu društvu Cempin, Prostovoljno gasilsko društvo Hotavlje pa je priznanje prejelo za požrtvovalnost in modernizacijo v zadnjem desetletju. Turistično društvo Stari vrh si je priznanje prislužilo za petdeset let promocije Starega vrha in krajev pod njim, uredniški odbor zbornika Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas pa za obsežno raziskovalno delo, ki ga je opravilo pri zborniku Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas – Bogastvo preteklosti za izzive prihodnosti. Za dolgoletno delo na področju košarke v Gorenji vasi je Herman Pustavrh prejel županovo priznanje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/26

ponedeljek

12/26

torek

12/23

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. maj 2022

Na Matajur

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

 

 
 

 

 
 
 

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.

Danes ustanovna seja / 09:14, 13. maj

Še Serpentinšek najde šarca v koruzi pa smo zmagal... Hohohooo...

Danes ustanovna seja / 08:47, 13. maj

Prvi dan svobode. Konec tiranije in fašizma. Danes se bo plesalo in veselilo po deželi Jugoslovenski.

Nova trim steza na Obli gorici / 07:05, 13. maj

Kakšno klopco raje postavite. Na Voljčji hrib ste uspeli celo eno. Metanje denarja za te telovadne točke. Kot da smo v letu 1928.