Letošnji občinski nagrajenci z županom Milanom Čadežem / Foto: Gorazd Kavčič

Leto velikih naložb

Občina Gorenja vas - Poljane 23. novembra praznuje občinski praznik in ob tej priložnosti so minuli petek na slovesnosti v Sokolskem domu podelili letošnja občinska priznanja.

Gorenja vas – »Minulo leto je bilo na investicijskem področju zelo uspešno. Za to gre zahvala tudi mojim sodelavcem v občinski upravi in občinskim svetnikom, ki so podprli naše ideje, da skupaj omogočamo razvoj teh lepih krajev pod Blegošem,« je v svojem nagovoru poudaril župan Milan Čadež. Letos je podelil pet priznanj Občine Gorenja vas - Poljane in županovo priznanje.

Na slovesnosti, ki je potekala v Sokolskem domu, je župan spomnil, da je letos minilo sto let, odkar se je začela gradnja Sokolskega doma. V nadaljevanju je naštel nekaj naložb, s katerimi se lahko pohvalijo v minulem letu. Kot je priznal, je zlasti ponosen, ko jih je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec ob lanskem obisku v Poljanah vprašal, kako jim je uspelo izpeljati tako obsežno investicijo v povečanje poplavne varnosti Poljan. Župan verjame, da je to mogoče, ker držijo skupaj, obenem pa se po njegovih besedah vedno najde pot, če imaš pred sabo jasen cilj. »Tudi če je ta pot včasih trnova, je pomembno, da se znaš pobrati in iti naprej.« Prav projekt v Poljanah jih je navdihnil še za številne druge projekte, je poudaril. Tako se bliža koncu gradnja vrtca v Poljanah, začela se je tudi obnova ceste od Trebije do Sovodnja. Veliko truda so vložili še v Hišo generacij v Gorenji vasi, v kateri bodo prihodnje leto zagotovili šest mest za dnevno varstvo starejših in šestnajst začasnih namestitev za starejše. Zbranim je še zaupal, da je v Kopačnici investitor pridobil gradbeno dovoljenje za ureditev glampinga, na Visokem pa naj bi po obnovi še gospodarskega poslopja v sodelovanju s podjetjem Medicor zaživel center za rehabilitacijo bolnikov po operaciji srca in ožilja. »Če nam uspe, potem Poljansko dolino v oblakih vidim kot dolino zdravja,« je še dejal Čadež.

V nadaljevanju je podelil letošnja občinska priznanja. Klub študentov Poljanske doline je prejel priznanje za petdeset let aktivnega vključevanja mladih v skupnost, za gojenje in predajanje gorniških veščin so priznanje podelili Plezalnemu društvu Cempin, Prostovoljno gasilsko društvo Hotavlje pa je priznanje prejelo za požrtvovalnost in modernizacijo v zadnjem desetletju. Turistično društvo Stari vrh si je priznanje prislužilo za petdeset let promocije Starega vrha in krajev pod njim, uredniški odbor zbornika Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas pa za obsežno raziskovalno delo, ki ga je opravilo pri zborniku Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas – Bogastvo preteklosti za izzive prihodnosti. Za dolgoletno delo na področju košarke v Gorenji vasi je Herman Pustavrh prejel županovo priznanje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

pretežno jasno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/21

ponedeljek

3/20

torek

5/23

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Cerklje, 3. oktober 2022

Namizni tenis

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Gradnja prizidka se odmika / 09:34, 2. oktober

Jesenice, Tržič, Domžale in Kamnik. Občine z nesposobno občinsko upravo.

Rdeča luč jih ne ustavi / 22:11, 1. oktober

AAUUUČ hudo za gorenjski žep.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 22:02, 1. oktober

Kako pa jaz tega Človeka spoštujem, občudujem... <3

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 21:05, 1. oktober

Radovljica nima niti enega krožišča! Ali obstoja še kakšno mesto v Sloveniji, da ga nima? Ups, ima, čokoladni divan na Savnikovem trgu!

So zvonovi res preglasni / 15:26, 1. oktober

Rdjavome ku*cu i dlake smetajuhttps://www.youtube.com/watch?v=sR70jCYBrpw&ab_channel=MicaTrofrtaljka-TopicI to mi je neko muškoi gradjanin s...

So zvonovi res preglasni / 11:22, 1. oktober

Pečečnik ni dobil gradbenega dovoljenja, ker bi gradbeni stroji povzročali prevelik hrup prebivalcem ob Plečnikovem stadionu. Sem prepričan,...

Novosti na kranjskih šolah / 10:15, 1. oktober

Tu smo se včasih izobraževali strojniki in električarji. Zdaj je edina šola za ti dve smeri na Zlatem polju. Nimam nič proti učenju glasben...