Soteska Vintgar bo svoja vrata spet odprla v petek. / Foto: Miro Zalokar

Po novem le krožna pot

V soteski Vintgar naj bi v petek sprejeli prve obiskovalce. Zaradi epidemije novega koronavirusa so jo odprli nekoliko kasneje, kot so sprva načrtovali.

Podhom – V Turističnem društvu (TD) Gorje so v preteklih dneh poskrbeli, da je soteska Vintgar spet pripravljena na sprejem obiskovalcev, pri čemer so se potrudili, da bo obisk varen tudi v luči ukrepov v zvezi s pandemijo novega koronavirusa. Med drugim so spremenili režim obiskovanja soteske, saj bo prav zaradi preprečevanja možnosti širjenja okužb skozi sotesko obisk potekal le v eni smeri, da se obiskovalci ne bi srečevali na ozkih poteh. Po vsej soteski so namestili napise, ki opozarjajo na priporočljivo dvometrsko razdaljo med obiskovalci, obiskovalcem bodo na voljo tudi razkužila, so pojasnili v TD Gorje.

V sotesko bodo obiskovalci vstopali v Podhomu, izstopali pa na Šumu. »Na izstopni točki ob slapu Šum se bodo odločili, ali bodo za vrnitev izkoristili pot skozi Sv. Katarino in Hom ali pa se bodo v Podhom vračali skozi Blejsko Dobravo in po poti skozi Strmo stran,« so razložili v TD Gorje. Parkiranje bo urejeno na plačljivem parkirišču v Podhomu ali na parkirišču ob pokopaliških vežicah na Blejski Dobravi. V zadnjem primeru bo treba najprej prehoditi pešpot skozi Strmo stran, kjer se lahko obiskovalci prav tako nadejajo številnih znamenitosti naravne in kulturne dediščine. »Na sotesko Vintgar pa bo moč pogledati tudi z druge perspektive, zato to možnost še posebno priporočamo.« V društvu si namreč želijo, da bi obiskovalci v čim večji meri do Vintgarja dostopali peš in s tem »pokazali svojo zavest do spoštovanja narave ter trajnostnega in sonaravnega turizma«. V času poletne turistične sezone bo znova zaživelo tudi parkirišče na Rečici ob tovarni Lip Bled, od koder bo v Vintgar vozil avtobus.

Vsem obiskovalcem priporočajo spletni nakup vstopnic. »S tem se bodo izognili nakupu neposredno na vstopni točki, s čimer bodo pomagali preprečevati morebitni prenos virusa ter zavarovali svoje zdravje in zdravje osebja.« Za zdaj števila oseb, ki bodo lahko naenkrat vstopali v sotesko, ne bodo omejevali, bodo pa vsi, ki bodo vstopnice kupili na spletu, izbrali uro vstopa v sotesko. Cene vstopnic so ohranili na lanski ravni, ta konec tedna pa bo za vstopnice veljala promocijska cena, ki za odrasle znaša pet evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

zmerno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

6/15

petek

1/14

sobota

-3/10

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 10. marec 2023

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

PRIREDITVE / Tržič, 10. marec 2023

Polka je ukazana

PREDAVANJA / Mojstrana, 10. marec 2023

Potopis o Aljaski

OBVESTILA / Kokrica, 10. marec 2023

Letni zbor članov

DELAVNICE / Tupaliče, 10. marec 2023

Velikonočne dobrote

OBVESTILA / Šenčur, 10. marec 2023

Tehnična prva pomoč

GLEDALIŠČE / Sveti Duh, 10. marec 2023

Ljubezen gre skozi želodec

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 10. marec 2023

Micka se moži

 

 
 

 

 
 
 

Kakšno šolo za naslednje desetletje? / 18:34, 8. marec

(...)Skrbi nas, da se v dozdajšnjih razpravah o spremembah vzgojno-izobraževalnega sistema zanemarja socialno-emocionalni vidik v vseh njego...

Investicije v državne ceste in železnice / 08:06, 7. marec

Počasi, prepočasi obnavljamo in širimo infrastrukturo. Gledam na spletu projekte na območjih bivše Juge. Še Balkan nas prehiteva.

Partizanski dnevnik / 04:47, 6. marec

Kocbek je tipičen predstavnik Slovenske inteligence. Inteligence hlapcev.

Prizidek že gradijo / 09:51, 26. februar

Osnovna šola Antona Janša je takšna kot je bila zgrajena. Že nekaj let premajhna zato imajo dislocirano enoto v stari knjižnici. Kdaj bo prišla na vrsto za obnovo in širitev?

Priložnost za petzvezdična doživetja / 13:48, 25. februar

Katera po vrsta je že ta? Tudi ta ne bo dolgo na direktorski funkciji!

Živahno na priljubljenem smučišču / 08:23, 20. februar

Bohinjci nočejo masovnega turizma. Projekt 2864 je utopija kar so občani že večkrat povedali. Bohinjci si želijo butični turizem z bogatimi gosti.

Tiskani mediji in UI / 15:57, 19. februar

Res je, da glavno vlogo obveščanja prevzema internet. Tiskani mediji pa niso več priljubljeni, že zato ne ker so postali preveč pristranski ...