Šport in rekreacija igrata pomembno vlogo v njihovem življenju – od leve: Marija Lavtar, Breda Nemc in Joži Meglič. / Foto: Tina Dokl

Plavanje je lahko tudi odlična rekreacija

Športna zveza Tržič je organizirala odprto občinsko prvenstvo v plavanju za leto 2019. Kot so poudarili starejši tekmovalci, je plavanje odlična rekreacija, ki koristi zdravju in sprosti. Najmlajši pa so povedali, da se predvsem zabavajo in da je voda v bazenu na Gorenjski plaži prijetno topla.

Tržič – »Običajno priplavam medaljo, ni pa rečeno, da bo tudi tokrat tako,« je še pred startom na petdeset metrov prosto dejala Joži Meglič, ena od tekmovalk nedavnega občinskega prvenstva v plavanju na Gorenjski plaži v organizaciji Športne zveze Tržič. Megličeva je osvojila tretje mesto v kategoriji članic. »Na občinsko prvenstvo sem prišla, ker se udeležujem več tekmovanj v različnih športnih disciplinah v organizaciji Športne zveze Tržič in Športnega društva Podljubelj,« je pojasnila Megličeva, ki ji plavanje na splošno dobo dene, tudi za razgibavanje po turah v hribih. Hitrejši od nje sta bili v kategoriji članic le Hedvika Gosar, ki je zmagala, in Maruša Sedminek. Na plavalni preizkus se je pripravljala tudi Breda Nemc. »Odkar je zgrajen tržiški bazen (še prvi, op. a.), plavam tukaj. Lahko rečem, da sem bila kar prva plavalka v tržiškem bazenu. Od majhnega rada plavam, tega sem se že kot otrok naučila v reki Savinji oziroma v ''mozirskih toplicah'', kot smo rekli. Ob selitvi v Tržič sem bila več kot navdušena, da so zgradili bazen. Voda pa je dobra za vse, tudi za bolj stare noge.« (smeh) Da je plavanje odlična rekreacija in da koristi zdravju, je potrdila Marija Lavtar, prav tako udeleženka občinskega prvenstva v kategoriji članic in redna obiskovalka Gorenjske plaže. Iz Križev se je pripeljala s kolesom. Le kdo bi iskal parkirišče za avto, se posmeji. »Kaj naj rečem? Krasna voda, lepo okolje,« je poudarila Lavtarjeva. Nekaj tekmovalcev je članov Društva upokojencev Tržič, med njimi Slavko Gregorčič, ki je na občinskem prvenstvu dosegel tretje mesto. Vsako leto pride tudi zaradi dobre družbe, ki jo povezuje ljubezen do športa in rekreacije nasploh. Med člani je tokrat slavil Marjan Praprotnik, drugi je bil Drago Uzar.

Razen najmlajših cicibank in cicibanov, ki so preplavali 25 metrov, so drugi preplavali petdeset metrov (prosto). Med cicibankami so šla prva tri mesta (od prvega naprej) Manci Kadivnik, Ajdi Roblek in Sari Jazbec, med cicibani Mihi Maroltu, Nejcu Zdešarju in Joštu Antolinu. Med mlajšimi deklicami je slavila Blaža Pajntar, za njo sta se uvrstili Manca Košir in Gaja Zdešar, med mlajšimi dečki je bil najhitrejši Matic Aljančič, drugi je bil Tarik Ibradžić in tretji Žiga Žeželj. Med starejšimi deklicami je zmagala Brina Marčun, druga je bila Klara Aljančič in tretja Nina Pergar, med starejšimi dečki je bil najhitrejši Rožle Pajntar, drugi Nejc Hostnik in tretji Jernej Roblek. Med mladinci je bil brez konkurence Amadej Košir.

Da je obisk tržiškega bazena v poletnih dneh odlična rekreacija in ohladitev, je povedala mamica Martina Poljanc, ki je navijala za kmalu petletno Tinkaro in devetletnega Erika. Petletni Maks, eden najmlajših udeležencev tekmovanja, pa je povedal, da raje pa plava v bazenu kot na morju, saj je v bazenu voda toplejša. Brina Marčun in Karin Pesrl sta sinhroni plavalki, trenirata v Plavalnem klubu Triglav Kranj. Ta šport, ki vključuje plavanje, akrobatiko, balet ..., sta predstavili tekmovalcem in obiskovalcem Gorenjske plaže in popestrili dogodek.

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

oblačno
vlažnost: 67 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

16/25

ponedeljek

16/20

torek

12/18

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

OBVESTILA / Kranj, 10. junij 2024

Kuponske vstopnice za letno kopališče

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 10. junij 2024

Joga obraza, muzicirajmo skupaj

PRIREDITVE / Cerklje, 11. junij 2024

Branje Maistrove poezije

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 11. junij 2024

Joga obraza, muzicirajmo skupaj

IZLETI / Kranj, 11. junij 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

IZLETI / Naklo, 11. junij 2024

Pohod DU Naklo

IZLETI / Cerklje, 11. junij 2024

Kolesarjenje DU Cerklje

IZLETI / Kranj, 12. junij 2024

Planinarjenje po polotoku Pelješac

 

 
 

 

 
 
 

Požar na strehi osnovne šole / 09:26, 10. junij

Sedaj naj se izprsi "država". Njegova ideja je, da naj bi vsi na strehe dali panele, da bomo "samooskrbni". Solar se veseli.

Znani prvi neuradni delni izidi referendumov / 23:17, 9. junij

Trije dnevi predčasnih volitev proti enodnevnim rednim volitvam nikakor ni primerljivo in pošteno. Ni zastonj ugotovitev, da levičarji niso nikoli zmagali pošteno.

Subvencije za e-kolesa že na voljo / 20:25, 8. junij

Namesto za poplavljence, se denar razmetava za nepotrebna draga električna kolesa.

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 11:57, 3. junij

Glede prodaje Mercatorja pa tole. Vlada JJ je prodala del Mercatorja domačinoma Šrotu in Bavčarju. Bratuškova pa vse skupaj Hrvatom. Ne poz...

V dvorcu Visoko na voljo električna kolesa / 10:29, 3. junij

Zavod Poljanska dolina ima preveč denarja, da ga zapravlja za draga električna kolesa. Običajna kolesa bi zadostovala, pa še za rekreacijo je poskrbljeno.

Pripravljeni na legalizacijo ali preprosto ne vemo dovolj? / 06:59, 3. junij

Marihuana je prva stopnica na poti v pogubo. Ali to hočemo?

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 23:07, 2. junij

dobro, dela potekajo in bomo potrpeli še nekaj časa, da se vse skupaj dokonča in bo prešlo v uporabo. Me pa zanima, ali bomo Kranjčani sploh...