Pasjo hišo Bellevue vodita partnerja Primož Podgoršek in Katja Vogrinec. / Foto: osebni arhiv

Pasji hoteli polni vse leto

Poletna sezona in čas dopustov vplivata tudi na zasedenost pasjih hotelov, vendar njihovi lastniki pravijo, da so zasedeni tudi izven poletnih mesecev.

Kranj – Poletje je čas, ko se ljudje odpravijo na dopuste in velikokrat se zgodi, da svojih štirinožnih prijateljev ne morejo vzeti s sabo. Najboljša rešitev za to so prav pasji hoteli, ki ponujajo popolno oskrbo kosmatincev, medtem ko njihovi lastniki lahko brezskrbno uživajo na plaži ali odkrivajo znamenitosti tujih dežel. »Počitnice in prazniki so vrhunec dogajanja v pasjih hotelih,« je povedal Walter Zakrajšek, ki že enajst let vodi pasji hotel Kanina pri Svetem Duhu pri Škofji Loki. Pri njih so psi nastanjeni od enega dneva pa tudi do več kot deset dni. Stranke prihajajo iz vse Slovenije, največ iz Ljubljane, šele v zadnjem času pa so začele prihajati tudi stranke iz bližnje okolice. Posebnost pasjega hotela Kanina je t. i. BARF, presna hrana za pse, ki jo izdelujejo sami in jo bodo v septembru ponudili tudi širši množici na trgu.

Primož Podgoršek in Katja Vogrinec imata v Kranju že dve leti in pol odprto Pasjo hišo Bellevue. S psi sta se ukvarjala že pred odprtjem, idejo za hotel pa sta dobila, ko za svojega štirinožca nista našla ustrezne namestitve. Ker psi bivajo z njima v hiši, sprejmeta le socializirane pse, ki so navajeni takega bivanja in drugih psov. Za goste se trudita poskrbeti kot za svoje, prilagodita se potrebam psa in željam lastnika. »Poletni čas je sezona, ko gredo ljudje na dopust. Takrat je zasedenost večja, čeprav moram reči, da je zasedeno tudi izven sezone. Kužki pri nama ostajajo od nekaj ur pa do enega meseca,« je povedal Primož in dodal, da je zelo veliko uporabnikov iz okolice Kranja, sicer pa prihajajo iz vse Slovenije in tudi iz tujine; gostila sta že pse iz Nemčije, Hrvaške in Italije. Kužke hodita iskat tudi na letališče in jih po dogovoru pripeljeta nazaj.

Kristina Vila iz Zbilj je po tem, ko je kupila psa, vse bolj težila k temu, da bi svoje življenje posvetila delu s psi. Iz te želje se je rodila ideja o pasjem hotelu, ki ga je odprla decembra lani. »Pozna se poletna sezona, a stranke prihajajo tudi pozimi. Poleti zaradi dopustov, pozimi iz drugačnih razlogov,« je o zasedenosti hotela povedala Kristina Vila in dodala, da so psi v hotelu različno dolgo, od enega dneva do enega meseca. »Če pes stalno menja lokacije hotelov, je pod velikim stresom. Če pa je vedno z isto osebo, jo lahko zelo vzljubi. Jaz se trudim zmanjšati stres tako, da se z njimi čim več ukvarjam,« je o izbiri pasjega hotela še povedala Kristina Vila.

Oddajte svoj komentar

Kranj 30°

delno oblačno
vlažnost: 40 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

15/28

sobota

16/27

nedelja

15/24

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Podblica, 22. junij 2024

Pohod na Jelovico

/ Gorenja vas, 23. junij 2024

Prireditve ob dnevu državnosti

GLASBA / Kranj, 23. junij 2024

Pravljice in bajke v slovenski ljudski pesmi

GLASBA / Duplje, 23. junij 2024

Orgelski koncert

PRIREDITVE / Hraše pri Smledniku, 23. junij 2024

Kresovanje v Hrašah

/ Gorenja vas, 24. junij 2024

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Homec, 24. junij 2024

Praznovanje na Homcu

PRIREDITVE / Dvorje, 24. junij 2024

Poklanjamo ti pesem, Slovenija!

 

 
 

 

 
 
 

Za zamudo pri mostu zdaj kriv dež / 22:46, 21. junij

Menda so cesto odprli danes 21. 6. 2024.

Plačljivo parkirišče pri Erjavčevi koči na Vršiču / 22:37, 21. junij

Pač, prej ni pameti, dokler ne pridejo odredbe in zapore.

Prenovljena Izletniška cesta / 22:34, 21. junij

Ali je Izletniška cesta ali Izletniška ulica v Ribnem?

Janša pozval Goloba k odstopu / 15:35, 19. junij

Upravičeno! Glej naprej!

Objavili predlog nadgradnje proge / 21:56, 18. junij

Vprašati se je treba ali določenim dovoliti komentiranje in volilno pravico, saj ljudje bodisi niso obveščeni, so površni ali celo politično motivirani.

Objavili predlog nadgradnje proge / 08:11, 16. junij

Vprašati se je treba, ali je sploh dovolj prometa za tako drago investicijo, kot je predor pod Ljubljansko cesto.

Janša pozval Goloba k odstopu / 22:39, 12. junij

Kako Janša rad poudarja svoje preteklo delovanje in z njim obtožuje druge.