Mariji Rozman je ob častitljivem jubileju voščil tudi nakelski župan Ivan Meglič. / Foto: Primož Pičulin

Marija Rozman praznovala častitljivih sto let

Na materinski dan, torej 25. marca, je sto let praznovala Marija Rozman iz Zgornjih Bitenj. Zadnjih deset let prebiva v Domu Petra Uzarja Tržič, enota Naklo, kjer je najstarejša stanovalka.

Naklo – Marija Rozman je čila stoletnica, ki dneve v domu najraje preživlja na vrtu ob opazovanju dreves. Njena edina hčerka Marija Leber nam je pojasnila, da je mama nekoč zelo rada ročno ustvarjala in delala na vrtu. »Vedno je bila prijazna, zgovorna, ustrežljiva, najprej je poskrbela za druge, šele nato zase. Odraščala je namreč v vojnih in povojnih razmerah, ko so ženske dale prednost drugim, ne sebi. Živela je skromno, a nikoli ji ni nič manjkalo. Med sorodniki je doživela najvišjo starost, lahko bi rekla, da je izjema, ki morda potrjujejo pravilo,« je povedala hčerka Marija. Slavljenka, ki je sicer že 24 let vdova, ima tudi vnuka Miha in tri pravnuke Mio, Maxa in Olivio. Ob visokem jubileju so jo obdarili s tistim, kar je imela od nekdaj najraje. »Vedno so ji bile zelo ljube rože in čokolada. Sicer pa človek pri teh letih nima več veliko želja. Mi ji želimo le, da bi bila fizično zdrava in ne bi trpela bolečin,« je še dodala hčerka.

V domu so ji pripravili dvodnevno praznovanje s torto. Na njen rojstni dan so ji zaplesali folkloristi Folklorne skupine Društva upokojencev Naklo, naslednji dan ji je zaigrala skupina Trio Frenky, z obiskom in voščilom jo je počastil župan Občine Naklo Ivan Meglič. »Gospa Marija, voščim vam iskrene čestitke za lep in visok življenjski jubilej. Že deset let ste moja soseda in lahko se gledava z okna na okno. Vesel sem, da ste tako čili in dobri pri svojih stotih letih. Zadnje leto res ni bilo prijetno, in kot kaže, ste v domu uspešno premagali koronavirus, zato mi je v zadovoljstvo, da danes lahko skupaj praznujemo. S šopkom bi vam zaželel, da bi bili še naprej naša zvesta občanka in soseda ter da bi bili ti prostori še nekaj časa vaš dom,« je dejal župan.

Vodja enote v Naklem Petra Valjavec je pojasnila, da je Marija Rozman stanovalka doma od ustanovitve dalje, v tem času pa je tu preživela mnogo lepih, srečnih in nepozabnih trenutkov. »Verjamem, da se vam je v stotih letih nabralo veliko modrosti, vtisov, nepozabnih trenutkov, bolečin in izkušenj. A na koncu niso leta tista, ki štejejo, ampak dejstvo, koliko življenja je bilo v teh letih,« je povedala Valjavčeva in slavljenki zaželela: »Želim vam, da bi bilo še naprej vaše življenje prijazno, da bi bili obkroženi z ljudmi, ki vas imajo neizmerno radi, da bi bili dnevi taki, kot si jih želite.« V nakelskem domu starejših občanov bo letos sto let praznoval še en njihov stanovalec, in sicer Dušan Mauser iz Dupelj, ki se je skupaj z ženo Olgo v dom preselil maja lani. Stoti jubilej bo praznoval 31. maja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

oblačno
vlažnost: 66 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?