Kako polepšati december

V občini Škofja Loka vabijo občane k humanitarnim akcijam, s katerimi bodo v letošnjem drugačnem decembru osrečili druge in s tem tudi sebe.

Občani lahko s humanitarnim prispevkom pomagajo tudi svojemu sokrajanu Mihu Nardoniju, ki mu je bila pri rojstvu ugotovljena anomalija leve roke in obeh nog, pri nakupu novega elektromotornega invalidskega vozička.

Škofja Loka – Tako občina z županom Tinetom Radinjo podpira akcijo škofjeloških tabornikov in Rdečega križa, ki so se tudi letos odločili pomagati otrokom iz socialno ogroženih družin. V dobrodelni akciji Škrat za en dan vsak sodelujoči priskrbi del darila za dodeljenega otroka v vrednosti dvajset evrov. Lahko izdelajo tudi voščilnice za 220 starostnikov v Centru slepih, slabovidnih in starejših. Te naj bodo prazne, saj bodo organizatorji – Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika »univerzalno« posvetilo dodali naknadno. Izdelane jih lahko do 12. decembra pošljejo na naslov Studenec 15, 4220 Škofja Loka (Taborniški dom RSK) ali pa jih oddajo v nabiralnik na tem naslovu.

Že za Miklavža pa v dobrodelni akciji za CSS Škofja Loka na pobudo Ločanke lahko spečejo piškote ali potičko. Občani lahko pomagajo tudi svojemu sokrajanu Mihu Nardoniju, ki mu je bila pri rojstvu ugotovljena anomalija leve roke in obeh nog, pri nakupu novega elektromotornega invalidskega vozička. Potrebuje dodatna sredstva. »Mojemu osebnemu hendikepu prilagojen pripomoček žal za ZZZS predstavlja nadstandard in mi ga ne pokrije v celoti. Z njihove strani sem upravičen 6800 evrov, cena novega invalidskega pripomočka, ki bi ustrezal mojemu slogu življenja, se giblje okoli 13.000 evrov,« vabi Miha občane, da mu pomagajo pokriti del stroškov za menjavo novega invalidskega pripomočka, ki ga njegovo osebno zdravstveno zavarovanje ne krije in si ga s svojimi dohodki tudi ne more pokriti. Pri Rdečem križu Škofja Loka je odprt račun: SI56 07 00 0000 0187 397, sklic: 00 241, namen: Pomoč Mihu Nardoniju.

Občani pa lahko podprejo tudi lokalne ustvarjalce, ki med 27. novembrom in 31. decembrom sodelujejo na prodajni razstavi Izložbe domišljije. V letošnji skupni akciji sodeluje kar 15 organizacij. Izložbe domišljije bodo izvedene v vsakem primeru. Tudi če bodo prostori zaprti za nekaj časa, se selijo na splet – omogočena bodo spletna naročila in nakupi, ponudba »vzemi s seboj« oziroma individualni prevzemi. Letos bo LUFt potekal kot LUFtna Facebook tržnica. Loške organizatorke so zbrale raznoliko ponudbo stalnih ustvarjalcev, nakup bo mogoč do konca leta 2020 in tudi tako bo mogoče podpreti unikatne slovenske izdelke.

Območna enota Rdečega križa Škofja Loka bo imela od 1. decembra do 9. januarja prihodnje leto v akciji Za boljši svet pri enem od trgovskih ponudnikov postavljeno košaro, kjer bodo lahko kupci odložili živila z daljšim rokom uporabe. Z njimi bodo pri Rdečem križu izboljšali svoje pakete. Kljub nenavadnemu letu pa ne bodo pozabili niti na tradicionalno obdarovanje otrok. Tradicionalni dobrodelni srečelov Karitasa Škofja Loka je prestavljen na drugo leto, bodo pa vseeno pomagali družinam v stiski, predvsem za nakup hrane in za kakšno dobroto ob praznikih. Prav tako zbirajo sredstva v Miklavževi akciji za nakup čeveljčkov za najmlajše. Sredstva sprejemajo na računu 19190-5007360005 ali v svoji pisarni v času uradnih ur, ob sredah od 16. do 17. ure.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!