Sprejeli proračun za prihodnji dve leti

Občinski svet Občine Tržič je po drugi obravnavi sprejel predloga odlokov o proračunu Občine Tržič za leti 2021 in 2022.

Tržič – Skupni proračunski prihodki Občine Tržič so tako za leto 2021 kot tudi leto 2022 načrtovani v višini dobrih 15 milijonov evrov, odhodki pa v višini dobrih 17 milijonov evrov. Proračunska primanjkljaja se bosta pokrivala z neporabljenimi sredstvi, ki bodo na koncu preteklega leta ostali na računu, ter z dolgoročnim zadolževanjem. V prihodnjih dveh letih med večjimi investicijami načrtujejo izgradnjo Centra za krepitev zdravja, s katerim bodo rešili prostorske težave obstoječega Zdravstvenega doma Tržič, ter izgradnjo Izobraževalnega in športnega središča v Križah. Predvidena je izvedba energetske sanacije gradu Neuhaus in Tržiškega muzeja, ki bo po projektantski oceni za oba objekta stala dobrih milijon dvesto tisoč evrov. Tržiški občinski svet je potrdil tudi namen financiranja investicij s predvidenim dolgoročnim zadolževanjem Občine Tržič v letu 2021 do višine 2.400.000 evrov in v letu 2022 do višine 1.700.000 evrov za projekt Aglomeracija Loka – komunalno opremljanje.

Občinska uprava je po prvi obravnavi proračunov do datuma oddaje gradiva za drugo obravnavo prejela in v predloga proračunov uvrstila sedem predlogov. Za varno parkiranje na dislocirani enoti Vrtca Tržič v Križah je bila predlagana preureditev obstoječe cestne površine ter ureditev začasnih parkirišč. Predlogi so se nanašali tudi na obnovitvena dela v krajevni skupnosti Bistrica in krajevni skupnosti Sebenje, kjer načrtovane investicije v skupni vrednosti dvajset tisoč evrov med drugim predvidevajo ureditev nogometnega igrišča Pod kostanjčki in avtobusnih postajališč v Sebenjah ter Žiganji vasi. Svetniki so na 16. redni seji postavili vprašanji, ali so v proračun vključena sredstva iz naslova višje povprečnine in kako se bodo razporedila finančna sredstva, pridobljena na podlagi novega predloga zakona o finančni razbremenitvi občin. Tržiški župan Borut Sajovic je pojasnil, da je povprečnina za prihajajoči leti uvrščena v proračun. »Ker je sredstev iz naslova povprečnine več, smo za ta znesek zmanjšali predvideno zadolževanje. Nekaj prihranka, ki bo namenjen investicijam, si obetamo še od zakona, ki bo zmanjšal nekatere zakonsko predpisane finančne obveznosti občin na področju socialnega varstva, zavarovanj brezposelnih, tudi pri obdukcijah,« je povedal župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!