Ambasador smučišča na Krvavcu Jure Košir, direktor Janez Janša in Barbara Božič, ki je vodila tokratno novinarsko konferenco / Foto: zajem zaslona

Prva smuka čez nekaj dni

Čeprav je v zvezi z letošnjo smučarsko sezono še precej nejasnosti, na Krvavcu računajo, da bodo v prihodnjih dneh sprejeli prve smučarje.

Krvavec – Smučišče Krvavec je pred kratkim že petič zapored dobilo naziv organizacije World ski award za najboljše slovensko smučišče, letos prvič pa je v kategoriji butičnih hotelov nagrado prejel tudi njihov Hotel Krvavec.

Na RTC Krvavec se sicer pospešeno pripravljajo na prihajajočo smučarsko sezono. Predprodajo vozovnic, ki navadno traja do konca novembra, so podaljšali do 18. decembra. Pri tem zagotavljajo sorazmerni delež vračila stroškov, če v prihajajoči sezoni zaradi neugodnih vremenskih ali epidemioloških razmer ne bi mogli omogočiti vsaj sto smučarskih dni. Tudi dnevnim smučarskim vozovnicam pa bodo v tem primeru podaljšali veljavnost še v naslednjo sezono.

Kot je na včerajšnji spletni novinarski konferenci povedal direktor družbe Janez Janša, se nadejajo, da bodo smučišče odprli v začetku decembra. »Minuli vikend smo že začeli zasneževati, prihodnji konec tedna pa nas bo prešla vremenska fronta, za katero upam, da nam bo prinesla dovolj snega, da v naslednjih dneh smučišče odpremo,« je dejal Janša.

Poleti so sicer razširili restavracijo, s čimer bodo zagotavljali dodatno razdaljo med mizami, pokrili so tudi del krvavške Plaže, poleg nakupa dodatnih naprav za zasneževanje pa so poskrbeli tudi za brezhibnost žičniških naprav. Dokončali so tudi urejanje proge, poimenovane po Juretu Koširju, ki že nekaj let nastopa v vlogi ambasadorja smučišča.

Na smučarsko sezono, ki jo bo poleg vremena krojila tudi epidemija covida-19, so po besedah lastnika RTC Krvavec dobro pripravljeni. Kot je povedal Janša, bodo na smučišču veljali ukrepi in priporočila NIJZ, poskrbeli bodo za to, da se bodo uporabniki na posameznih žičniških napravah vozili le posamezno oziroma skupaj le člani istega gospodinjstva, ter da vrste pred blagajnami in napravami ne bodo predolge. Janša računa tudi, da jim bodo določevalci prisluhnili in bo kupljena smučarska vozovnica služila kot dokaz in upravičen razlog za prehajanje občinskih meja, če bo ta ukrep takrat še v veljavi. Sicer pa pred zagonom žičniških naprav upajo, da epidemija ne bo bistveno krojila sezone, saj je smučanje aktivnost na prostem, šport pa je tudi eden od pomembnih gradnikov zdravja, so prepričani na Krvavcu.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/3

ponedeljek

-4/6

torek

-6/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.