Obnovljena podružnična cerkev sv. Janeza Krstnika na Zgornjem Brniku / Foto: Janez Kuhar

Blagoslov obnovitvenih del

Zadnjo julijsko nedeljo so na Zgornjem Brniku blagoslovili zunanja obnovitvena dela na podružnični cerkvi sv. Janeza Krstnika.

Zgornji Brnik – V nedeljo, 26. julija, je ljubljanski pomožni škof dr. Franc Šuštar v družbi cerkljanskega župnika mag. Jerneja Marenka, prelata Stanislava Zidarja in nekdanjega cerkljansko-šenčurskega kaplana Marka Mrlaka med slovesno sveto mašo blagoslovil zunanja obnovitvena dela na podružnični cerkvi sv. Janeza Krstnika. Škof je v pridigi zbranim čestital za njihov upravičen ponos in delo. Lani so obnovili streho z novo kritino, prepleskali fasado na cerkvi in zvonik. Dela so izvajali obrtniki iz cerkljanske občine. Da so potekala po načrtih, sta skrbela ključarja Franc Jenko in Janez Vreček, ki je skrbel tudi za vso organizacijo obnovitvenih del. Denar za obnovo so prispevali vaščani Zgornjega Brnika in Občina Cerklje, ki skladno s programom vsako leto sofinancira obnovo sakralnih in drugih kulturno-zgodovinskih objektov v občini.

Na slovesnosti je obnovitvena dela predstavil ključar Janez Vreček. Cerkljanski župan Franc Čebulj je poudaril pomen skupne skrbi za sakralne objekte v občini. Zbranim se je za opravljena dela in pripravljeno slavje zahvalil cerkljanski župnik mag. Jernej Marenk, ki je ob tem poudaril, da sta izredno delo opravila cerkvena ključarja. Pomožnemu škofu se je za blagoslovitev obnovitvenih del zahvalila Ivanka Vreček. Bogoslužje je polepšal pevski zbor pod vodstvom Jožefa Močnika, na orglah je pevce spremljala Ana Pavec. Da je cerkev vedno čista in okrašena, je zaslužna »mežnarica« Cilka Brankovič.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-4/2

petek

1/9

sobota

3/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Prikaz nasprotnih dejstev / 19:43, 3. december

Veje javnega kanalizacijskega omrežja, ki jih je gradil koncesionar oz WTE so bile narejene katastrofalno ! Stari sistemi so kljub temu, da ...

Mladi v boju proti podnebnim spremembam / 16:03, 3. december

Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane.
------------------
Vpliv risank je večji kot si mislimo.

Sneg povzroča težave v prometu / 08:18, 3. december

Spet to kidanje. Ma to mi gre pa najbol na jetra.Še sreča, da pri nas kida žena. Jaz sem namreč študiral filozofijo in psihologijo in mi fiz...

Posebna številka revije Stražni stolp / 14:41, 2. december

Primož, če dobiš e-mail z naslovom "Ding Dong", ga ne odpri. Don't open it!!!
To so Jehove priče, ki delajo od doma.

Posebna številka revije Stražni stolp / 13:27, 2. december

Neeee prosm neee...
Evo, jest to posebno številko z veseljem odstopim kolegu wojčehovskemu ..

V lokalu našli štiri goste / 11:16, 2. december

Mal heca:

dva izmed njih sta bila Novak in Primož.

Gradnja šole končno bližje / 10:06, 2. december

1.8M€ za birokracijo. Celoten znesek 17.9M€. 10% stroški birokracije. Carji birokrati. V SLO se res ne splača delat.