Občina je uredila še nadstropje stavbe ob Vrtcu Železniki, namenjene njegovi širitvi, in tako pridobila prostore za dodatno skupino otrok. / Foto: Gorazd Kavčič

Veseli nove igralnice

V Železnikih so odprli nove prostore vrtca, v katere so lani vložili skoraj četrt milijona evrov. Po predlanski ureditvi pritličja stavbe, v katero širijo Vrtec Železniki, so lani uredili še prostore v nadstropju. Prenovo objekta, v katerem sta dva oddelka vrtca, bodo končali letos.

Ravnatelj Franc Rant je poudaril, da so z novimi prostori zadovoljni, saj so veliki in lepi. Edina pomanjkljivost je, da še ni dvigala, ki pa ga bodo postavili letos v okviru zadnje faze obnove.

Železniki – Vrtec Železniki je z minulim ponedeljkom začel delovati tudi v prenovljenih zgornjih prostorih starejše sosednje stavbe, ki jo je občina za potrebe njegove širitve kupila predlani in v pritličju že isto leto izdelala eno igralnico. Lani so se lotili prenove nadstropja, v katerem so uredili dodatno igralnico, garderobe, sanitarije in kabinet za osebje, poleg tega pa so zamenjali ostrešje in prizidali nov vhod s stopniščem in jaškom za dvigalo. Investicijo, vredno 245 tisoč evrov, so končali decembra. Letos bo objekt dobil še fasadni ovoj, teraso, dvigalo in urejeno zunanjo okolico, za kar so v proračunu zagotovili 115 tisoč evrov.

Ker objekt še nima dvigala, so v novo igralnico preselili skupino štirinajstih dve- in triletnih otrok iz centralnega vrtca, tam pa so vzpostavili nov oddelek, v katerem je trenutno pet enoletnikov. Franc Rant, ravnatelj Osnovne šole Železniki, pod okrilje katere sodi tudi vrtec, pričakuje, da bo oddelek že naslednji mesec poln. Če ne bi prišlo do zakasnitve pri gradnji zaradi povečanega obsega del in bi nove prostore odprli že s septembrom, bi nov oddelek takoj napolnili, tako pa so nekateri starši varstvo poiskali drugje, je razložil Rant. Z odprtjem nove igralnice bodo zadostili trenutno izraženim potrebam po predšolskem varstvu v občini, saj bodo sprejeli tudi otroke, ki so starostni pogoj izpolnili med šolskim letom.

»Trenutno je edina pomanjkljivost, da še ni dvigala, sicer pa smo z novimi prostori zadovoljni, saj so veliki in lepi,« je poudaril Rant. Vodja vrtca Martina Markelj je dodala, da je površina nove igralnice dovolj velika, da jo lahko po potrebi namenijo tudi za skupino 24 otrok drugega starostnega obdobja.

Oddajte svoj komentar

Kranj -6°

delno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/2

torek

-9/12

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PREDAVANJA / Žirovnica, 20. januar 2020

Spoprijem s stresom in sproščanje

PREDAVANJA / Preddvor, 21. januar 2020

Predavanje in delavnica o inkontinenci

OBVESTILA / Vodice, 22. januar 2020

Porcelan

OBVESTILA / Kranjska Gora, 22. januar 2020

Tradicionalna peka kruha v krušni peči in izdelava masla

IZLETI / Kranj, 23. januar 2020

Od klopce na klopco

OBVESTILA / Šenčur, 24. januar 2020

Občni zbor Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 25. januar 2020

Slovesnost ob 76. obletnici streljanja štiridesetih talcev

IZLETI / Kranj, 25. januar 2020

Do Doma Čemšenik in na vrh Babe

 

 
 

 

 
 
 

Kakšno šolo si želijo starši / 07:54, 19. januar

"Zagotoviti je treba MEHANIZME, ki bodo omogočali nagrajevanje in ukrepanje v primeru izkazane slabe kakovosti."......................... ME...

Zapoj zdaj, srce partizansko / 19:28, 18. januar

Je vprašal učence ravnatelj na šolskem izletu v Dražgošah: zakaj so padli partizani ? Po daljšem molku se eden od učencev ojunači: ker so se spotaknili ?

Skromna zima / 18:06, 18. januar

Fotografija:
allora pridem več ksno.
A je to nekaj novga, da moraš pri sedenju na stolu nosit čelado, a slab vidim??

Skromna zima / 17:45, 18. januar

Več je snega, več je morostarjev v dolini, tko da je kar OK

Vsak dan je nova priložnost za opustitev kajenja / 17:43, 18. januar

In koliko jih umre zaradi prekomerne debelosti ( ožilje, srce) ? Alkohola?To kar sedaj počnejo meji že na norost! Enotna embalaža cigaret ja...

Cerkev prikriva spolne zlorabe / 16:43, 18. januar

So sprejeli smernice ja, a da bodo vodili evidenco?
Banda pokvarjena !!

Zapoj zdaj, srce partizansko / 15:49, 17. januar

ZA KAR SEM UMRL, BI HOTEL ŠE ENKRAT UMRETI je napisal K.D. Kajuh--------------------Takle smo imeli:pri slovenščini sem nekoč rekel, da če ...