Najboljši trije v skupnem seštevku v absolutni moški in ženski konkurenci

Tretjič Skubetova, prvič Florjanič

Kdo so bili najboljši v peti sezoni tekaške povezave Gorenjska, moj planet? V ženski konkurenci je v skupnem seštevku še tretjič zapored zmagala Nives Skube iz Smokuča, pri moških prvič Marko Florjanič iz Suhadol pri Komendi. Znan je že koledar za sezono 2020. Novost: tek v Cerkljah.

Snovik – Zaključila se je letošnja tekaška povezava Gorenjska, moj planet, ki je v peti sezoni združevala devet tekov na Gorenjskem. Ti so bili v Tržiču, Trzinu, na Brezjah, v Radovljici, Kranjski Gori, Žirovnici, na Bledu, v Kamniku in Snoviku.

Nosilec povezave je Timing Poljane, za koordinacijo skrbi Aleš Šubic, za vsakim tekom pa so lokalni organizatorji. Prvič je povezavo podprla Fundacija za šport. Tretje leto zapored je potekalo točkovanje za skupni seštevek, torej za skupnega zmagovalca in zmagovalko serije ter za najboljše po starostnih kategorijah. Pri ženskah povsem na vrhu nič novega. Še tretjič zapored je najboljša Nives Skube (AD Olimpik) iz Smokuča v občini Žirovnica. Druga je Marjete Jerala (Let's dance), ki je bila nekaj časa tudi v vodstvu, tretja pa Manja Lušina (ŠD Dražgoše). »Letošnja sezona je bila zame zelo poučna. Začela sem delati s trenerjem in spoznala različne načine treningov, kar je bilo zame nekaj novega. Naučila sem se, da moraš vztrajati, če želiš napredovati. S celotno sezono sem kar zadovoljna. Ponovna zmaga v točkovanju povezave Gorenjska, moj planet pomeni, da delam pravilno, da sem vsako leto boljša. Vesela sem, da mi je uspelo. Cilj za prihodnje leto pa je predvsem izboljšati čase na pet in deset kilometrov, torej pridobiti hitrost, in morda nastop na polmaratonu. Seveda načrtujem udeležbo tudi na tekih za serijo Gorenjska, moj planet,« je na podelitvi po Miklavževem teku povedala Nives Skube. Nov pa je skupni zmagovalec pri moških. To je Marko Florjanič (ŠD Suhadole) iz Suhadol pri Komendi. Drugo mesto je osvojil Uroš Bertoncelj (ŠD Koloka), tretji pa je bil Tomas Wagner (Avto Triglav). »Zelo sem navdušen, da se mi je glede na vse druge obveznosti in čas, ki ga imam, uspelo udeležiti vseh devetih tekem. To je glavni dosežek in na to sem ponosen. Na kakšni tekmi sem tekel bolje, na kakšni slabše, prav posebej ne bi omenil nobene. Ta skupna zmaga je spodbuda za naslednje leto, da bi bil še bolje pripravljen. O ciljih še ne razmišljam, saj je komaj konec letošnje sezone. Sedaj bodo na vrsti bolj zimski športi,« pa je povedal Marko Florjanič.

Po starostnih kategorijah so bili najboljši: pri moških Filip Jerala (Let's dance, do 19 let), Matevž Malovrh (TSK Bled, 20–29 let), Marko Florjanič (ŠD Suhadole, 30–39 let), Uroš Bertoncelj (ŠD Koloka, 40–49 let), Tomas Wagner (Avto Triglav, 50–59 let), Miha Jerič (ŠD Divji zajci, 60–69 let) in Dragan Mišov (Podlubnik, 70 let in starejši), pri ženskah pa Katarina Souidi (Ljubljana, do 19 let), Nives Skube (AD Olimpik, do 29 let), Darja Dacar (Društvo Addiko, 30–39 let), Marjeta Jerala (Let's dance, 40–49 let), Lilijana Mohorč (Tržič, 50–59 let) in Janja Mohorič (Kranj, 60 let in starejše). Ob letošnjih devetih tekih je bila letvica za zaključne nagrade postavljena na pet udeležb. Pogoj je izpolnilo 49 tekmovalcev, največ doslej. Enako kot lani jih je na vseh teklo pet, in sicer Senad Džamastagić, Marko Florjanič, Marjeta Jerala, Mitja Lušina in Lilijana Mohorič. Skupaj so našteli 889 udeležencev.

Začele so se že pri­prave za sezono 2020. V tekaški povezavi Gorenjska, moj planet bo deset tekov. Sezona se bo tradicionalno začela s Tekom po ulicah Tržiča, ki bo 28. marca, nov bo tek v Cerkljah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

pretežno jasno
vlažnost: 32 %
veter: SZ, hitrost: 43 km/h

-1/10

petek

-7/10

sobota

4/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. februar 2020

Za otroke

DELAVNICE / Mavčiče, 28. februar 2020

Pomen in možnosti ohranjanja arhitekturne podobe vasi ob Savi

OBVESTILA / Šenčur, 28. februar 2020

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Podbrezje, Predoslje, 28. februar 2020

Spustite me pod kovter, gospa Markham

DELAVNICE / Kokrica, 28. februar 2020

Delavnica za notranje ozdravljenje

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 28. februar 2020

Slike Darinke Cuznar

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk oz. zimski pohod na Možica

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk in/ali zimski pohod na Možica

 

 
 

 

 
 
 

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 10:48, 28. februar

V demokratičnih zahodnih državah se izmenjujeta na oblasti nasprotna politična pola. Pri nas pa še vedno prevladuje jugonostalgija.

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 10:41, 28. februar

Yeahhh, vlada narodne enotnosti in ubijalski tandem Janša - Počivalšek !!
To mi deli !!

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 09:48, 28. februar

Zadnja leta je Slovenija nezasluženo imela vlade, ki so nekaterim prinesle kar nekaj, večini pa tako problem, revščino in nepravic, kr neki....

Zimske počitnice / 16:08, 27. februar

Prehitro sem pritisnil enter. Še tole:" Zgodnja smuka takoj zjutraj, ko drugih smučarjev še ni, mi odtehta skoraj celodnevno potrebo po viju...

Zimske počitnice / 15:58, 27. februar

"Odveč mi je počivati v gostilnah, kjer je redko kakšna ponudba dobra."
------------------------
Kako pa ti to veš?

Po sporu z bivšo ženo še s kolom nad policista / 14:26, 27. februar

Tega so pa ornk zjezal..

Goljufi lahko tudi pozvonijo / 09:21, 27. februar

Mam jest za take fičfiriče vratarja, pasme nemški ovčar !