Topla predjed: gobe z jajci, postrežene s pastinakovim pirejem z rumenjakom in luštrekom. Pri pripravi in postrežbi so sodelovali dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. /Foto: Tina Dokl

Gozdni okusi Radol'ce

Konec tedna so se z večerjo v Dragi začeli letošnji Okusi Radol'ce. Tema letošnjih menijev je gozd, zato bo tokrat na krožnikih veliko divjačine, kostanja, gob, gozdnih zelišč in celo želod.

Tudi letošnji no­­v­ember bo v restavracijah na ob­močju radov­ljiške občine v znamenju prireditve Okusi Ra­dol'ce. Lokalni meniji po enotni ceni 19 evrov za vsaj tri hode so v devetih izbranih restavracijah na voljo že od petka, tema letošnjih Okusov pa je gozd.

Prireditev se je tradicionalno začela z otvoritveno večerjo, na kateri so združili moči kuharski mojstri iz vseh sodelujočih restavracij. Letos so to Gostilna Avguštin, restavraciji Kunstelj in Vila Podvin, Gostišče Tulipan, gostilni Lectar in Tavčar, gostitelj letošnje otvoritvene večerje Gostišče Draga ter prvič sodelujoči restavraciji Center in Tabor.

Četrtkovo dogajanje v Dragi se je začelo s tržnico lokalnih dobaviteljev. Obiskovalci so lahko na stojnicah pred gostiščem izbirali med pestro ponudbo domačih izdelkov in pridelkov ter v prijetnem vzdušju uživali v degustacijah hrane in pijače.

Ko se je zvečerilo, pa so postregli z otvoritveno večerjo. Hladno predjed, poimenovali so jo srna in smreka, so skupaj pripravili mojstri Vile Podvin in Gostilne Avguštin. Posebno veliko zanimanja je vzbudila želodova juha, pod katero se je podpisala Restavracija Center. Sledila je po naslovu preprosta, po izvedbi pa inovativna topla predjed: gobe z jajci. Skupaj sta jo pripravili gostilni Lectar in Tavčar. Glavna jed je bila v domeni Gostišča Draga in enega od stebrov Okusov Radol'ce – Gostilne Kunstelj. Goste je navdušil jelenov osso buco s kostanjevim štrukljem, bučnim pirejem, hrustljavim ohrovtom in jerebiko. Sladico, gozdne skrivnosti so jo poimenovali, pa so pripravili v Gostišču Tulipan.

Za primerno vinsko sprem­ljavo je poskrbel Aleš Čebašek, Vinoteka Sodček.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno jasno
vlažnost: 50 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/26

sreda

13/30

četrtek

15/32

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 8. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

OBVESTILA / Gorenjska, 9. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Naklo, 9. julij 2020

S kolesom na Jezersko

OBVESTILA / Gorenjska, 10. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 11. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Ko je brat ubijal brata / 09:12, 8. julij

Poudarek je na "baje".

Pisarna zavoda za kulturno dediščino / 09:09, 8. julij

Odpira se novo nepotrebno delovno mesto za izbranca, na račun davkoplačevalcev.

Predlagajo novo lokacijo doma / 18:04, 7. julij

In Župan, daj priznaj, da ste ta dovoz pri bazenu tudi falili. Pa ne mi govorit, da nimaš nič pri tem!! In falili ste tudi obnovo bazena!! ...

Predlagajo novo lokacijo doma / 17:02, 7. julij

In zahtevamo odgovor, kam je šel ali gre denar od izterjanih kazni v 'coni 30'. Gre za denarce, čez 60 000 € na sezono. Če kdo to vprašnj...

Domovi za starejše med ogrožena območja / 15:17, 7. julij

Ekonomija se pa krči kak meduza na sunci.

Predlagajo novo lokacijo doma / 14:28, 7. julij

In pazite to! župan&company predlaga novo lokacijo, čeprav bi se dela že morala začet. Vam povem epilog? Vse bo šlo v tri krasne, od EU n...

Predlagajo novo lokacijo doma / 13:49, 7. julij

Obup, kako je ta župan (SLS) nesposoben, z ekipo vred! "Bi, ne bi... znervirajo vse stanovalce.... zdaj bi drugje - pa se ne da, ker inve...