Na 25 tisoč kvadratnih metrih je 20 tisoč paletnih mest. / Foto: Primož Pičulin

Milijonska naložba v logistiko

V brniški letališki coni so včeraj odprli logistični kompleks skupine Cargo-partner, vreden 28 milijonov evrov.

Med razlogi za 28 milijonov evrov vredno investicijo v letališki poslovni coni, pri Cargo-partnerju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. Lastnik Podjetja Stefan Krauter pa poudarja tudi pomen zaupanja v ljudi in stabilno okolje.

Zgornji Brnik – Včeraj je svoja vrata tudi uradno odprl logistični objekt Cargo-partnerja v poslovni coni ob brniškem letališču, ki so ga sicer zgradili v enajstih mesecih.

Naložba je podjetje, ki sicer deluje po celem svetu, stala 28 milijonov evrov, k odločitvi za investicijo na Brniku pa je precej prispevala dobra geografska lega in prisotnost letališča. Med razlogi za investicijo, ki velja za eno največjih v skupini, v podjetju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. »Ko si star 65 let in si že ustvaril podjetje, so poleg teh podatkov pomembni dobri občutki in zaupanje v okolje,« je poudaril las­tnik in direktor družbe Stefan Krauter in opozoril, da pomemben faktor igra tudi to, kako stabilno je politično okolje v državi.

»Logistični centri rastejo v tujini, v Sloveniji pa je bilo tovrstnih naložb malo. Naš prispevek je, da damo zagon trgu. Lega Slovenije je namreč odlična in škoda bi bilo, če je ne bi izkoristili,« pa je dodal Viktor Kastelic, direktor podjetja v Sloveniji. Kot dodaja, dobro sodelujejo tudi z brniškim letališčem in ostalimi podjetji v okolici.

Skladišče, ki velja za eno največjih naložb v skupini Cargo-partner, se razteza na 25 tisoč kvadratnih metrih površine in vsebuje 20 tisoč paletnih mest. Dodatnih štiri tisoč kvadratnih metrov površin pa je namenjenih pisarniškim prostorom, ki se raztezajo v treh nadstropjih.

V skladiščnih prostorih je šest tisoč kvadratnih metrov površine namenjene skladiščenju na poličnih regalih in storitvam dodane vrednosti, pet tisoč kvadratnih metrov pa hitremu pretovarjanju in skladiščenju blaga velikih dimenzij. Skladišče zagotav­lja tudi možnost hranjenja blaga pri temperaturnih režimih med dva in osem stopinj Celzija ter od 15 do 25 stopinj Celzija. Lokacija v prihodnje omogoča še nadaljnje širitve.

Po besedah direktorja podjetja Viktorja Kastelica namreč načrtujejo tudi več novih zaposlitev.

»Prva dva meseca sta namenjena preselitvi prostorov, od oktobra do konca letošnjega leta pa načrtujemo tudi okoli trideset novih delovnih mest, ki se bodo odprla zaradi investicije v poslovni coni,« je pojasnil Kastelic.

Cargo-partner na globalni ravni ustvari več kot sedemsto milijonov evrov prometa in zaposluje preko tri tisoč ljudi, v več kot tridesetih državah pa ima okoli 130 skladiščnih in poslovnih prostorov. V Sloveniji, kjer so prvo pisarno odprli prav na takratnem Aerodromu Ljubljana, so prisotni od leta 1996, prvo skladišče pa so zgradili leta 2003. Predlani so zabeležili 34 milijonov evrov prihodkov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

megla
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

12/23

nedelja

14/21

ponedeljek

15/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 9. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Naklo, 9. junij 2020

Pohod v dolino Završnice

IZLETI / Kranj, 11. junij 2020

Pohodniški izlet na Pangršico

IZLETI / Šenčur, 13. junij 2020

Okrog Trbojskega jezera

IZLETI / Kranj, 13. junij 2020

Planinarjenje po Dleskovški planoti

IZLETI / Kranj, 20. junij 2020

Planinarjenje po Spodnjih Bohinjskih gorah

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 09:35, 6. junij

Res bi lahko izbrali kakšno drugo voditeljico. Lepšo. Recimo Jeleno Aščić. Lepa in tudi sovraži vse kar diši po Sloveniji. Dobra zamenjava.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 23:00, 5. junij

Lepa ni, je pa do konca znervirana.

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 14:38, 5. junij

Kamp s takim imenom naj bi postavila ob Ljubljanici, marostarja..

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 14:33, 5. junij

Erika je pametna in lepa ženska, zapiti novinar vaše paprikaš TV ji ne seže do gležnja!

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 13:33, 5. junij

Presenečenje, da sta vložila denar v SLO turizem. Redka izjema glede na milijarde, ki jih Slovenčki nosijo in vlagajo v južno "prijateljsko" sosedo.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:30, 5. junij

SDS je virus. Erika že sestavlja ekipo za veliki pok pred počitnicami.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:04, 5. junij

Samo, da se začne vmešavati SDS kader v vodstvo že virus....