Na 25 tisoč kvadratnih metrih je 20 tisoč paletnih mest. / Foto: Primož Pičulin

Milijonska naložba v logistiko

V brniški letališki coni so včeraj odprli logistični kompleks skupine Cargo-partner, vreden 28 milijonov evrov.

Med razlogi za 28 milijonov evrov vredno investicijo v letališki poslovni coni, pri Cargo-partnerju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. Lastnik Podjetja Stefan Krauter pa poudarja tudi pomen zaupanja v ljudi in stabilno okolje.

Zgornji Brnik – Včeraj je svoja vrata tudi uradno odprl logistični objekt Cargo-partnerja v poslovni coni ob brniškem letališču, ki so ga sicer zgradili v enajstih mesecih.

Naložba je podjetje, ki sicer deluje po celem svetu, stala 28 milijonov evrov, k odločitvi za investicijo na Brniku pa je precej prispevala dobra geografska lega in prisotnost letališča. Med razlogi za investicijo, ki velja za eno največjih v skupini, v podjetju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. »Ko si star 65 let in si že ustvaril podjetje, so poleg teh podatkov pomembni dobri občutki in zaupanje v okolje,« je poudaril las­tnik in direktor družbe Stefan Krauter in opozoril, da pomemben faktor igra tudi to, kako stabilno je politično okolje v državi.

»Logistični centri rastejo v tujini, v Sloveniji pa je bilo tovrstnih naložb malo. Naš prispevek je, da damo zagon trgu. Lega Slovenije je namreč odlična in škoda bi bilo, če je ne bi izkoristili,« pa je dodal Viktor Kastelic, direktor podjetja v Sloveniji. Kot dodaja, dobro sodelujejo tudi z brniškim letališčem in ostalimi podjetji v okolici.

Skladišče, ki velja za eno največjih naložb v skupini Cargo-partner, se razteza na 25 tisoč kvadratnih metrih površine in vsebuje 20 tisoč paletnih mest. Dodatnih štiri tisoč kvadratnih metrov površin pa je namenjenih pisarniškim prostorom, ki se raztezajo v treh nadstropjih.

V skladiščnih prostorih je šest tisoč kvadratnih metrov površine namenjene skladiščenju na poličnih regalih in storitvam dodane vrednosti, pet tisoč kvadratnih metrov pa hitremu pretovarjanju in skladiščenju blaga velikih dimenzij. Skladišče zagotav­lja tudi možnost hranjenja blaga pri temperaturnih režimih med dva in osem stopinj Celzija ter od 15 do 25 stopinj Celzija. Lokacija v prihodnje omogoča še nadaljnje širitve.

Po besedah direktorja podjetja Viktorja Kastelica namreč načrtujejo tudi več novih zaposlitev.

»Prva dva meseca sta namenjena preselitvi prostorov, od oktobra do konca letošnjega leta pa načrtujemo tudi okoli trideset novih delovnih mest, ki se bodo odprla zaradi investicije v poslovni coni,« je pojasnil Kastelic.

Cargo-partner na globalni ravni ustvari več kot sedemsto milijonov evrov prometa in zaposluje preko tri tisoč ljudi, v več kot tridesetih državah pa ima okoli 130 skladiščnih in poslovnih prostorov. V Sloveniji, kjer so prvo pisarno odprli prav na takratnem Aerodromu Ljubljana, so prisotni od leta 1996, prvo skladišče pa so zgradili leta 2003. Predlani so zabeležili 34 milijonov evrov prihodkov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/18

sreda

10/20

četrtek

8/20

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 16. oktober 2019

Tečaj uporabe defibrilatorja in postopkov oživljanja

PRIREDITVE / Gorenjski, 16. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 16. oktober 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Medvode, 16. oktober 2019

V drugo gre rado

IZLETI / Šenčur, 17. oktober 2019

V Ribniško dolino in Kočevje

IZLETI / Kranj, 17. oktober 2019

Pohod po Meškovi poti

PRIREDITVE / Gorenjski, 17. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Kranj, 17. oktober 2019

Šahovski turnir

 

 
 

 

 
 
 

Jesen / 16:32, 15. oktober

Preprost in lep prosti spis.Tudi men je jesen najljubši letni čas, še posebej na martinovo.Lani sem baje šel od kranjske avtobusne postaje d...

Prvi hranilnik električne energije / 11:08, 15. oktober

Namig za oba bogataša: vlagajta v toplarne/elektrarne, ki kurijo mehansko-biološko obdelane komunalne odpadke. Zaslužek zagotovljen: plačan ...

Dnevi kitajske kulture / 10:04, 15. oktober

Dnevi kitajske kulture v Šk. Loki, ali dokaz, kako gre ahko velik krog v majhen krogec.

Levica zbira podpise / 08:32, 15. oktober

Obvezno zdravstveno zavarovanje in pika! Seveda mora to zavarovanje kriti vse, kar spada zraven. Seveda kakšnega extra žgečkanja ali zlatega...

Levica zbira podpise / 07:53, 15. oktober

Dopolnilno zavarovanje je že v redu,če bi bilo le-to konkurenčno. Tako kot vse v SLO gre za kartelne dogovore. Še 100 let, pa bodo tudi Butalci razumeli pomen "konkurenca in izbira".

Zgodba o želji po svobodi / 21:34, 14. oktober

Deželan,
Ja lej, vaši so bili bolj izkušeni, so pa pri 22 in manj že bežali na koroško hahahaaa....

Zgodba o želji po svobodi / 16:38, 14. oktober

Mene pa res zanima, kako je tale 22letni partizan postal komandant ne vem koliko enot.... 22 let !