Tomaž Vilfan /Foto: Simon Šubic

Tomaž Krišelj je odstopil kar sam

Po zapletih z glasovanjem glede direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaža Krišlja je ta v sredo poslal odstopno izjavo, ki so jo potrdili tudi kranjski mestni svetniki, za vršilca dolžnosti direktorja pa so imenovali Tomaža Vilfana.

Kranj – V zadnjih mesecih smo že večkrat poročali o zapletih pri izbiri direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj. Kranjski mestni svetniki so namreč na marčevski seji znova za direktorja potrdili Tomaža Krišlja, na aprilski pa o tem niso želeli znova glasovati, čeprav je kranjski župan Matjaž Rakovec zadržal sklep mestnega sveta. Vmes je Tomaž Krišelj sklenil novo pogodbo o zaposlitvi.

Na majski seji, ko je župan Rakovec svetnike seznanil z očitki o nepravilnostih v razpisnem postopku, so podporo h Krišljevemu imenovanju za direktorja preklicali. Na občini so že takrat napovedali, da bodo imenovali vršilca dolžnosti direktorja, ki bo delo opravljal do izbire direktorja, za katerega bodo objavili nov razpis.

Spor se je preselil tudi na sodišče, ki je začelo obravnavati tožbo Mateja Kejžarja zaradi neizbire za mesto direktorja Gasilsko reševalne službe (GRS) Kranj. S tožbo namreč zahteva razveljavitev sklepa o izbiri Tomaža Krišlja za novega direktorja gasilskega zavoda in ponovitev izbirnega postopka pred drugo razpisno komisijo, saj naj Krišelj v nasprotju z njim ne bi izpolnjeval vseh zahtevanih razpisnih pogojev.

Zadrege vseh skupaj, tako sodišča kot svetnikov, pa je očitno rešil kar Tomaž Krišelj sam, saj sta Mestna občina Kranj in Svet zavoda GRS Kranj minulo sredo še pred sejo mestnega sveta prejela njegovo odstopno izjavo. Krišelj je v njej zahteval, da ga nemudoma razrešijo s položaja direktorja in že v sredo je s Svetom zavoda GRS Kranj sklenil sporazum o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi, ki je bila sklenjena 8. aprila letos. Ker v skladu z veljavnim odlokom direktorja imenuje in razrešuje ustanovitelj, je župan Matjaž Rakovec svetnikom predlagal, da Tomaža Krišlja razrešijo s položaja, kar so z glasovanjem tudi storili.

Hkrati so prav tako brez razprave imenovali tudi vršilca dolžnosti direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj. Mestna uprava je namreč pozvala Gasilsko reševalno službo Kranj, naj sporoči, kdo od zaposlenih izpolnjuje pogoje za imenovanje vršilca dolžnosti. Posredovali so jim imeni dveh zaposlenih. Eden je nato mesto vršilca dolžnosti direktorja zavrnil, drugi pa sprejel. To je bil Tomaž Vilfan, za katerega so ugotovili, da izpolnjuje vse pogoje, zato je župan Matjaž Rakovec predlagal, naj bo vršilec dolžnosti do imenovanja novega direktorja Tomaž Vilfan, ki je tudi poveljnik Gasilske zveze Gorenjske.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

pretežno jasno
vlažnost: 43 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

11/26

torek

11/28

sreda

16/26

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Turistični izlet v Čebelji raj Noč

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Šenčur, 16. julij 2019

Brezjanska Pot miru

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Nočni pohod na Jamnik

FILM / Jesenice, 16. julij 2019

Projekcija filma Bojevnica

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Pohod do slapov v Spodnji Bohinjski dolini

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 20. julij 2019

Na Porze

 

 
 

 

 
 
 

Ohranjanje spomina / 11:16, 16. julij

Partizani ? Kako, da niso bili to domobranci? Veliki domoljubi pa to..
Aja, drekači niso bili sposobni gat zamenjat brez ukaza iz Berlina hahahaa..

Najbolj iskani Slovenec spet prost / 17:19, 15. julij

Dragi Django! Morebitni tvoj dolg za par centov pa ne bo nikoli zastaral. Usedli se bodo na dediščino in nabili obresti. Vse zastara, tudi...

Najbolj iskani Slovenec spet prost / 20:26, 14. julij

Kako lahko nekaj takega zastara? To je možno samo v Sloveniji, vsak dan gledam poročila na Slo1,saj v Nemčiji drugega nedobim,pa še es je ma...

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 14:51, 14. julij

Primož, meni je dedek, ki ma vnukinjo v naročju, sumljiv.
A teb ne?

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 08:51, 14. julij

Je bil že kdaj kateri pri nas pravnomočno obsojen? Denar sveta vladar, ne razumem pa staršev, da svoje otroke porivajo v naročja tem farškim kiklam..

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 06:59, 14. julij

OPOZORILO VSEM DEDKOM

Pazite kako govorite in kaj počnete z vnukinjami !

Bolnišnici tudi druga pravda / 16:21, 13. julij

Kje je tu kmečka pamet? Kje je kdo, ki bi udaril po mizi!? Plačljiva parkirišča pred bolnišnicami?? V LJ celo reševalnim voziom zatikajo ka...