Tomaž Vilfan /Foto: Simon Šubic

Tomaž Krišelj je odstopil kar sam

Po zapletih z glasovanjem glede direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaža Krišlja je ta v sredo poslal odstopno izjavo, ki so jo potrdili tudi kranjski mestni svetniki, za vršilca dolžnosti direktorja pa so imenovali Tomaža Vilfana.

Kranj – V zadnjih mesecih smo že večkrat poročali o zapletih pri izbiri direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj. Kranjski mestni svetniki so namreč na marčevski seji znova za direktorja potrdili Tomaža Krišlja, na aprilski pa o tem niso želeli znova glasovati, čeprav je kranjski župan Matjaž Rakovec zadržal sklep mestnega sveta. Vmes je Tomaž Krišelj sklenil novo pogodbo o zaposlitvi.

Na majski seji, ko je župan Rakovec svetnike seznanil z očitki o nepravilnostih v razpisnem postopku, so podporo h Krišljevemu imenovanju za direktorja preklicali. Na občini so že takrat napovedali, da bodo imenovali vršilca dolžnosti direktorja, ki bo delo opravljal do izbire direktorja, za katerega bodo objavili nov razpis.

Spor se je preselil tudi na sodišče, ki je začelo obravnavati tožbo Mateja Kejžarja zaradi neizbire za mesto direktorja Gasilsko reševalne službe (GRS) Kranj. S tožbo namreč zahteva razveljavitev sklepa o izbiri Tomaža Krišlja za novega direktorja gasilskega zavoda in ponovitev izbirnega postopka pred drugo razpisno komisijo, saj naj Krišelj v nasprotju z njim ne bi izpolnjeval vseh zahtevanih razpisnih pogojev.

Zadrege vseh skupaj, tako sodišča kot svetnikov, pa je očitno rešil kar Tomaž Krišelj sam, saj sta Mestna občina Kranj in Svet zavoda GRS Kranj minulo sredo še pred sejo mestnega sveta prejela njegovo odstopno izjavo. Krišelj je v njej zahteval, da ga nemudoma razrešijo s položaja direktorja in že v sredo je s Svetom zavoda GRS Kranj sklenil sporazum o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi, ki je bila sklenjena 8. aprila letos. Ker v skladu z veljavnim odlokom direktorja imenuje in razrešuje ustanovitelj, je župan Matjaž Rakovec svetnikom predlagal, da Tomaža Krišlja razrešijo s položaja, kar so z glasovanjem tudi storili.

Hkrati so prav tako brez razprave imenovali tudi vršilca dolžnosti direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj. Mestna uprava je namreč pozvala Gasilsko reševalno službo Kranj, naj sporoči, kdo od zaposlenih izpolnjuje pogoje za imenovanje vršilca dolžnosti. Posredovali so jim imeni dveh zaposlenih. Eden je nato mesto vršilca dolžnosti direktorja zavrnil, drugi pa sprejel. To je bil Tomaž Vilfan, za katerega so ugotovili, da izpolnjuje vse pogoje, zato je župan Matjaž Rakovec predlagal, naj bo vršilec dolžnosti do imenovanja novega direktorja Tomaž Vilfan, ki je tudi poveljnik Gasilske zveze Gorenjske.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/18

petek

10/19

sobota

10/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjski, 18. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Bled, 18. oktober 2019

Ko boš prišla na Bled

IZLETI / Šenčur, 19. oktober 2019

Krompirjeva Belica in Središče ob Dravi

OBVESTILA / Primskovo, Kranj, Žabnica, 19. oktober 2019

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

OBVESTILA / Primskovo, 19. oktober 2019

Meritve krvnega tlaka in srčnega utripa

PRIREDITVE / Sebenje, 19. oktober 2019

Odprtje obnovljenega igrišča Pod kostanjčki

PRIREDITVE / Kranj, 19. oktober 2019

Drobtinica 2019

IZLETI / Žiri, 20. oktober 2019

Pohod okoli Žirov

 

 
 

 

 
 
 

Mladost v primežu vojne / 20:47, 17. oktober

Primož???

Nabirajo le poznane gobe / 13:18, 17. oktober

V GOZDU

"Hej, vi, ta goba je strupena!"
"Molim, što?"
"Ah, nič, nič."

Nabirajo le poznane gobe / 12:41, 17. oktober

Tabol goba zame je jesenska marčnica.

Peška se vrača v vlogi poštarja / 10:16, 16. oktober

Vsa čast Peški, samo tole je bolj slaba šala kot zabavna oddaja..

Na ramenih otrok / 10:15, 16. oktober

Tako je, breme ohranjanja okolja preložimo na otroke in je to to, nej se oni ubadajo s to problematiko !

Aditivi v mesnih pripravkih / 10:11, 16. oktober

A zato so čevapi iz Mercatorja najbolj..

Jesen / 16:32, 15. oktober

Preprost in lep prosti spis.Tudi men je jesen najljubši letni čas, še posebej na martinovo.Lani sem baje šel od kranjske avtobusne postaje d...