Od leve: predsednik Društva upokojencev Škofja Loka Miro Duić, častna članica Društva upokojencev Škofja Loka Julija Jenko in Miha Ješe, prejšnji škofjeloški župan in velik podpornik društva / Foto: Tina Dokl

Upokojenci so praznovali

Uspešno sedemdesetletno delovanje je Društvo upokojencev Škofja Loka proslavilo s slavnostno prireditvijo Naših 70 let, na kateri so društvu in članom tudi podelili priznanja.

Škofja Loka – Društvo upokojencev (DU) Škofja Loka v letu 2019 praznuje sedemdeset let delovanja. Jubilej so v četrtek proslavili s slavnostno prireditvijo z naslovom Naših 70 let. »Naše društvo je v svoji sedemdesetletni zgodovini preživljalo težke in tudi lepe trenutke. Težke zaradi nerešenih prostorskih problemov in lepe, saj je vsaka generacija v danih razmerah izkazala svojo aktivnost in rezultate. To velja tudi za našo generacijo upokojencev, s katero smo ustvarili vrsto trajnih in bogatih dejavnosti,« je v svojem pozdravnem govoru povedal predsednik DU Škofja Loka Miro Duić, ki društvo vodi že 12 let.

Prireditev ob sedemdesetletnici društva je spremljal bogat kulturni program, društvu in dvema članoma pa so podelili tudi priznanja. DU Škofja Loka je za sedemdeset let uspešnega delovanja dobilo priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije in priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske. Za prizadevno in uspešno uveljavljanje planinstva med svojimi člani jim je priznanje podelilo Planinsko društvo Škofja Loka, v znak zahvale za dobro sodelovanje med društvoma pa Društvo upokojencev Žiri. Miro Duić, ki že od leta 2007, ko je prevzel mesto predsednika društva, z vso odgovornostjo in veliko predanostjo opravlja svoje delo, je prejel veliko plaketo DU Škofja Loka. Duić podpira vse dejavnosti društva, od kulture do športa in sociale, skratka vse, kar je v zadovoljstvo članom društva. In prav zaradi njegovega predanega dela se DU Škofja Loka uvršča med boljše na svojem področju. Naziv častne članice Društva upokojencev Škofja Loka je prejela Julija Jenko, ki je vedno pripravljena pomagati in je s svojo aktivnostjo veliko pripomogla k uspešnosti društva.

Kot slavnostni govornik je zbrane nagovoril škofjeloški župan Tine Radinja, ki je z delovanjem društva zelo zadovoljen. »Društvo upokojencev je eno najpomembnejših društev v naši sredini. In prav zato, ker združujejo veliko aktivnih upokojenk in upokojencev, ki znova doživljajo našo skupnost, verjamem, da je društvo dinamično, živahno in pisano, prav tako kot naše mesto,« je povedal Tine Radinja in v nadaljevanju dodal, da se bo kot novi župan zavzemal za ureditev primernih prostorov za medgeneracijsko sodelovanje, ki bo združevalo vse dejavnosti društev, ki se ukvarjajo s starejšimi v Škofji Loki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

14/20

petek

12/25

sobota

11/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 5. junij 2020

Začetek kolesarjenja šenčurskih upokojencev

RAZSTAVE / Radovljica, 5. junij 2020

Idejna in grafična zasnova Vurnikove poti po Radovljici

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. junij 2020

Zornica

OBVESTILA / Kranj, 5. junij 2020

Srečanje invalidov odpade

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 9. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Naklo, 9. junij 2020

Pohod v dolino Završnice

IZLETI / Kranj, 11. junij 2020

Pohodniški izlet na Pangršico

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...