Od leve: predsednik Društva upokojencev Škofja Loka Miro Duić, častna članica Društva upokojencev Škofja Loka Julija Jenko in Miha Ješe, prejšnji škofjeloški župan in velik podpornik društva / Foto: Tina Dokl

Upokojenci so praznovali

Uspešno sedemdesetletno delovanje je Društvo upokojencev Škofja Loka proslavilo s slavnostno prireditvijo Naših 70 let, na kateri so društvu in članom tudi podelili priznanja.

Škofja Loka – Društvo upokojencev (DU) Škofja Loka v letu 2019 praznuje sedemdeset let delovanja. Jubilej so v četrtek proslavili s slavnostno prireditvijo z naslovom Naših 70 let. »Naše društvo je v svoji sedemdesetletni zgodovini preživljalo težke in tudi lepe trenutke. Težke zaradi nerešenih prostorskih problemov in lepe, saj je vsaka generacija v danih razmerah izkazala svojo aktivnost in rezultate. To velja tudi za našo generacijo upokojencev, s katero smo ustvarili vrsto trajnih in bogatih dejavnosti,« je v svojem pozdravnem govoru povedal predsednik DU Škofja Loka Miro Duić, ki društvo vodi že 12 let.

Prireditev ob sedemdesetletnici društva je spremljal bogat kulturni program, društvu in dvema članoma pa so podelili tudi priznanja. DU Škofja Loka je za sedemdeset let uspešnega delovanja dobilo priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije in priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske. Za prizadevno in uspešno uveljavljanje planinstva med svojimi člani jim je priznanje podelilo Planinsko društvo Škofja Loka, v znak zahvale za dobro sodelovanje med društvoma pa Društvo upokojencev Žiri. Miro Duić, ki že od leta 2007, ko je prevzel mesto predsednika društva, z vso odgovornostjo in veliko predanostjo opravlja svoje delo, je prejel veliko plaketo DU Škofja Loka. Duić podpira vse dejavnosti društva, od kulture do športa in sociale, skratka vse, kar je v zadovoljstvo članom društva. In prav zaradi njegovega predanega dela se DU Škofja Loka uvršča med boljše na svojem področju. Naziv častne članice Društva upokojencev Škofja Loka je prejela Julija Jenko, ki je vedno pripravljena pomagati in je s svojo aktivnostjo veliko pripomogla k uspešnosti društva.

Kot slavnostni govornik je zbrane nagovoril škofjeloški župan Tine Radinja, ki je z delovanjem društva zelo zadovoljen. »Društvo upokojencev je eno najpomembnejših društev v naši sredini. In prav zato, ker združujejo veliko aktivnih upokojenk in upokojencev, ki znova doživljajo našo skupnost, verjamem, da je društvo dinamično, živahno in pisano, prav tako kot naše mesto,« je povedal Tine Radinja in v nadaljevanju dodal, da se bo kot novi župan zavzemal za ureditev primernih prostorov za medgeneracijsko sodelovanje, ki bo združevalo vse dejavnosti društev, ki se ukvarjajo s starejšimi v Škofji Loki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

zmerno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/30

nedelja

16/27

ponedeljek

16/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Kranj, 16. junij 2019

Slovesnost na Šmarjetni gori

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 16. junij 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Kranj, 16. junij 2019

Po ferati Daumling

GLASBA / Kropa, 16. junij 2019

Koncert v Kropi

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 16. junij 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. junij 2019

Letni koncerti MPZ Triglav Lesce Bled

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 17. junij 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Bled, 17. junij 2019

Odstranjevanje japonskega dresnika

 

 
 

 

 
 
 

Šahovska partija / 18:48, 15. junij

Figure sta v začetku postavila na napačni strani.Šahovnica ali šahovska plošča je pravilno postavljena tako, da ima igralec bel kvadrat na ...

Priznanja gorenjskim policistom / 17:55, 14. junij

Šarec bi reku:
varnostna situacija se slabša, ampak policija tako situacijo obvladuje.

Vroče poletje lahko stanje poslabša / 08:13, 14. junij

Butalsko gospodarstvo:
izvoz hlodovine, uvoz sekancev.
Vmes pa lubadar.
heheheheh

Še sama sebi politična neznanka / 20:45, 13. junij

PrimožPo poročilu Rankovića zvezne skupščine v Beogradu januarja 1951 je bilo na tleh Jugoslavije v povojnem revolucionarnem obdobju od 1945...

Še sama sebi politična neznanka / 11:00, 13. junij

Za časa rdeče zvezde je bila palica premehka, dokazano! Premalo učinkovita, kar lepo število petokolonašev se ji je izognilo, na žalost..

Anže Kopitar z ženo obiskal bolnišnico / 10:56, 13. junij

Lepa gesta, pohvalno !

Marjan Šarec: Niso krivi narodi, kriva je politika / 23:20, 12. junij

Šarec bo imel govor tudi na veselic ob 120-letnici PGD Kamna gorica. Vabljeni.