Od leve: predsednik Društva upokojencev Škofja Loka Miro Duić, častna članica Društva upokojencev Škofja Loka Julija Jenko in Miha Ješe, prejšnji škofjeloški župan in velik podpornik društva / Foto: Tina Dokl

Upokojenci so praznovali

Uspešno sedemdesetletno delovanje je Društvo upokojencev Škofja Loka proslavilo s slavnostno prireditvijo Naših 70 let, na kateri so društvu in članom tudi podelili priznanja.

Škofja Loka – Društvo upokojencev (DU) Škofja Loka v letu 2019 praznuje sedemdeset let delovanja. Jubilej so v četrtek proslavili s slavnostno prireditvijo z naslovom Naših 70 let. »Naše društvo je v svoji sedemdesetletni zgodovini preživljalo težke in tudi lepe trenutke. Težke zaradi nerešenih prostorskih problemov in lepe, saj je vsaka generacija v danih razmerah izkazala svojo aktivnost in rezultate. To velja tudi za našo generacijo upokojencev, s katero smo ustvarili vrsto trajnih in bogatih dejavnosti,« je v svojem pozdravnem govoru povedal predsednik DU Škofja Loka Miro Duić, ki društvo vodi že 12 let.

Prireditev ob sedemdesetletnici društva je spremljal bogat kulturni program, društvu in dvema članoma pa so podelili tudi priznanja. DU Škofja Loka je za sedemdeset let uspešnega delovanja dobilo priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije in priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske. Za prizadevno in uspešno uveljavljanje planinstva med svojimi člani jim je priznanje podelilo Planinsko društvo Škofja Loka, v znak zahvale za dobro sodelovanje med društvoma pa Društvo upokojencev Žiri. Miro Duić, ki že od leta 2007, ko je prevzel mesto predsednika društva, z vso odgovornostjo in veliko predanostjo opravlja svoje delo, je prejel veliko plaketo DU Škofja Loka. Duić podpira vse dejavnosti društva, od kulture do športa in sociale, skratka vse, kar je v zadovoljstvo članom društva. In prav zaradi njegovega predanega dela se DU Škofja Loka uvršča med boljše na svojem področju. Naziv častne članice Društva upokojencev Škofja Loka je prejela Julija Jenko, ki je vedno pripravljena pomagati in je s svojo aktivnostjo veliko pripomogla k uspešnosti društva.

Kot slavnostni govornik je zbrane nagovoril škofjeloški župan Tine Radinja, ki je z delovanjem društva zelo zadovoljen. »Društvo upokojencev je eno najpomembnejših društev v naši sredini. In prav zato, ker združujejo veliko aktivnih upokojenk in upokojencev, ki znova doživljajo našo skupnost, verjamem, da je društvo dinamično, živahno in pisano, prav tako kot naše mesto,« je povedal Tine Radinja in v nadaljevanju dodal, da se bo kot novi župan zavzemal za ureditev primernih prostorov za medgeneracijsko sodelovanje, ki bo združevalo vse dejavnosti društev, ki se ukvarjajo s starejšimi v Škofji Loki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 29°

pretežno jasno
vlažnost: 49 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

13/31

ponedeljek

16/34

torek

16/26

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

PRIREDITVE / Kranj, 20. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Sebenje, Tržič, Kovor, 20. avgust 2019

Z rednim avtobusom in kolesi po doživetja narave, zgodovine in podeželja

FILM / Jesenice, 20. avgust 2019

Torkova kinoteka

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

V sotesko Hvadnik

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

Na Podgorski vrh

PRIREDITVE / Kranj, 22. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Po stopinjah pastirjev / 14:37, 19. avgust

No, še tole mi je prišlo na misel.
Malo za hec in malo šalo:
na dvanajsti tabli bi jest dau napisat, da kdor je prebral vseh enajst tabel, je navadna ovca!

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 12:12, 19. avgust

Tu pri teh dveh ograjah se natančno vidi kako nas lupijo! Delal so npr. maj/junij ! Šli na dopust, dolg dopust, poj bodo pa konc jeseni zakl...

Po stopinjah pastirjev / 11:37, 19. avgust

57.000 € ???
Za ta gnar, bi pomojih izračunih lahko bilo lahko 12 tabl, pa še kakšna lesena gostilnca.

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 09:47, 19. avgust

1530€ za meter ograje. Pošteno. Ker pa bodo delali od junija do decembra, pa je strošek kar razumljiv. Si pa bo gradbišče ogledalo vsaj milijon turistov. To pa tudi šteje.

Umrl je Ivan Oman, eden ključnih osamosvojiteljev Slovenije / 18:45, 18. avgust

Spoštovanje g.Omanu ! Počivajte v miru !

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 18:40, 18. avgust

Tale nova protihrupna ograja in pa na Bledu obstoječa, pol metra povišana, skoraj vse narejeno, sedaj pa vse stoji že dva meseca. Ne vem, a ...

Lovci zavračajo očitke, da ne lovijo volka / 21:18, 17. avgust

Če bi bila naša politika sposobna do tega sploh nebi prišlo.