Nov usmerjevalnik v poštnem logističnem centru v Ljubljani zagotavlja štirikrat višjo hitrost usmerjanja paketnih pošiljk. / Foto: Tina Dokl

Pakete zdaj usmerjajo hitreje

Z investicijo v nov paketni usmerjevalnik v ljubljanskem logističnem centru, vredno skoraj 15 milijonov evrov, bo Pošta Slovenije zmanjšala tudi število napačno usmerjenih paketnih pošiljk.

Ljubljana – Pošta Slovenije je v petek predala namenu nov paketni usmerjevalnik v poštnem logističnem centru v Ljubljani. Naprava, vredna 14,7 milijona evrov, predstavlja hrbtenico celotnega logističnega procesa v poštnem logističnem centru, od koder paketne pošiljke usmerjajo tudi na Gorenjsko. Z njo bodo med drugim zmanjšali število napačno usmeritev pošiljk, dvignili kakovost prenosa pošiljk, zagotovili učinkovitejšo rabo energije in dvignili nivo humanizacije dela, smo slišali na uradnem odprtju novega paketnega usmerjevalnika, na katerem je poleg generalnega direktorja Pošte Slovenije Borisa Novaka prisotne nagovoril tudi japonski veleposlanik Masaharu Yoshida. V Pošti Slovenije so se namreč odločili ljubljanski logistični center posodobiti s tehnologijo japonskega giganta Toshibo Europe, ki je dela izvedel v sodelovanju s podizvajalcema Fives Intralogistics iz Italije in Rudisom iz Trbovelj.

Zadnja investicija je bila nuja za Pošto Slovenije, ki je ob globalnem razmahu spletne trgovine samo lani zabeležila 9-odstotno rast paketnih storitev, letos pa načrtuje 12-odstotno rast. Novi paketni usmerjevalnik tako zagotavlja štirikrat višjo operativno hitrost usmerjanja predmetov, ob polni zasedenosti pa omogoča pretok najmanj 10.000 enot na uro. Trenutno z novo napravo, ki je za zdaj v najbolj intenzivnem delu dneva (zvečer) zasedena od 60- do 65-odstotno, usmerijo povprečno do 37.500 enot na dan (paketi, svežnji, pismarnice, večje pisemske pošiljke). Usmerja lahko pakete do 31,5 kilograma in pakete s storitvijo Pazljivejše ravnanje maksimalnih dimenzij 120 x 60 x 60 centimetrov.

»Pošta Slovenije ni zgolj in le izvajalec univerzalne poštne storitve, pač pa predstavlja z okoli 6300 zaposlenimi v Skupini Pošta Slovenije tudi na področju logistike, kamor je že pred leti vstopila, pomemben servis za potrebe svojih strank v segmentu B2B-poslovanja,« je poudaril generalni direktor Boris Novak in pojasnil, da je Pošta Slovenije strateško usmerjena v poslovne segmente paketnih in logističnih storitev, ki so blizu jedrnim kompetencam Skupine Pošta Slovenije. »Fokus bo na povečanju kapacitet, učinkovitosti in kakovosti storitev ter na širitvi na regionalne trge prek strateških partnerstev in prevzemov. Poglobili bomo prisotnost v regiji Adriatic, predvsem na področju logističnih storitev. Širili bomo kapacitete obeh poštnih logističnih centrov ter gradili dodatne skladiščne in pretovorne kapacitete,« je napovedal.

Med zadnje tehnološke posodobitve sodi tudi 1,2 milijona evrov vredna investicija v poštnem logističnem centru Maribor, kjer je začela obratovati nova (tretja) naprava za avtomatsko zlaganje nenaslovljene direktne pošte (reklame).

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

9/18

ponedeljek

11/20

torek

9/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

OBVESTILA / Visoko, 23. september 2019

Vpis gledališkega abonmaja

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Prej bi dobila moža kot sopotnika / 12:08, 23. september

"Nekdo si je zaželel celo fotografije v kopalkah"
----------------
Tole sem razumel kot satitiro.
Torej, tudi jaz bi žele fotografijo v kopalkah, plus, da mi vse plačate.

Spreten voznik / 10:33, 23. september

Avstrijci ali Italijani bi zgradili že pred desetletji gondolo na Vršič in predor pod Vršičem. Slovenci so bolj za planšarije in ponujanje kislega mleka in sira.

Spreten voznik / 09:30, 23. september

Če mene vprašate, je tole mrcvarjenje busa in zapiranje prometa z dolgim turističnim avtobusom ena velika bedarija. Enako tako se cjazi ARRI...

Vprašanja o volkovih / 09:13, 23. september

Gaspa, preveč vprašanj za Ljubljano. V Ljubljani so volkovi in medvedi v kletkah, veste. Hribovske vasi so pa predaleč od Ljubljane, da bi v...

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 17:27, 22. september

Se strinjam z vami Deželan.
Premestitev na južno mejo, da se za ene pol leta umakne iz Kranja.
Nora kazen je to glede na bankirje in drugo svojat pri koritu!

Ne bodi tak kot krava ... / 17:23, 22. september

Boljš je tale:

POZOR MINE !

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!