Nov usmerjevalnik v poštnem logističnem centru v Ljubljani zagotavlja štirikrat višjo hitrost usmerjanja paketnih pošiljk. / Foto: Tina Dokl

Pakete zdaj usmerjajo hitreje

Z investicijo v nov paketni usmerjevalnik v ljubljanskem logističnem centru, vredno skoraj 15 milijonov evrov, bo Pošta Slovenije zmanjšala tudi število napačno usmerjenih paketnih pošiljk.

Ljubljana – Pošta Slovenije je v petek predala namenu nov paketni usmerjevalnik v poštnem logističnem centru v Ljubljani. Naprava, vredna 14,7 milijona evrov, predstavlja hrbtenico celotnega logističnega procesa v poštnem logističnem centru, od koder paketne pošiljke usmerjajo tudi na Gorenjsko. Z njo bodo med drugim zmanjšali število napačno usmeritev pošiljk, dvignili kakovost prenosa pošiljk, zagotovili učinkovitejšo rabo energije in dvignili nivo humanizacije dela, smo slišali na uradnem odprtju novega paketnega usmerjevalnika, na katerem je poleg generalnega direktorja Pošte Slovenije Borisa Novaka prisotne nagovoril tudi japonski veleposlanik Masaharu Yoshida. V Pošti Slovenije so se namreč odločili ljubljanski logistični center posodobiti s tehnologijo japonskega giganta Toshibo Europe, ki je dela izvedel v sodelovanju s podizvajalcema Fives Intralogistics iz Italije in Rudisom iz Trbovelj.

Zadnja investicija je bila nuja za Pošto Slovenije, ki je ob globalnem razmahu spletne trgovine samo lani zabeležila 9-odstotno rast paketnih storitev, letos pa načrtuje 12-odstotno rast. Novi paketni usmerjevalnik tako zagotavlja štirikrat višjo operativno hitrost usmerjanja predmetov, ob polni zasedenosti pa omogoča pretok najmanj 10.000 enot na uro. Trenutno z novo napravo, ki je za zdaj v najbolj intenzivnem delu dneva (zvečer) zasedena od 60- do 65-odstotno, usmerijo povprečno do 37.500 enot na dan (paketi, svežnji, pismarnice, večje pisemske pošiljke). Usmerja lahko pakete do 31,5 kilograma in pakete s storitvijo Pazljivejše ravnanje maksimalnih dimenzij 120 x 60 x 60 centimetrov.

»Pošta Slovenije ni zgolj in le izvajalec univerzalne poštne storitve, pač pa predstavlja z okoli 6300 zaposlenimi v Skupini Pošta Slovenije tudi na področju logistike, kamor je že pred leti vstopila, pomemben servis za potrebe svojih strank v segmentu B2B-poslovanja,« je poudaril generalni direktor Boris Novak in pojasnil, da je Pošta Slovenije strateško usmerjena v poslovne segmente paketnih in logističnih storitev, ki so blizu jedrnim kompetencam Skupine Pošta Slovenije. »Fokus bo na povečanju kapacitet, učinkovitosti in kakovosti storitev ter na širitvi na regionalne trge prek strateških partnerstev in prevzemov. Poglobili bomo prisotnost v regiji Adriatic, predvsem na področju logističnih storitev. Širili bomo kapacitete obeh poštnih logističnih centrov ter gradili dodatne skladiščne in pretovorne kapacitete,« je napovedal.

Med zadnje tehnološke posodobitve sodi tudi 1,2 milijona evrov vredna investicija v poštnem logističnem centru Maribor, kjer je začela obratovati nova (tretja) naprava za avtomatsko zlaganje nenaslovljene direktne pošte (reklame).

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/18

ponedeljek

13/21

torek

11/16

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

IZLETI / Kranj, 1. junij 2019

Lovrenška jezera, Ribniški vrh

IZLETI / Tržič, 2. junij 2019

Na tradicionalno romanje v Glinje na Koroško

IZLETI / Kranj, Šenčur, 6. junij 2019

Srečanje upokojencev Gorenjske

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.