Planiška prireditev bo tudi letos množično obiskana. / Foto: Gorazd Kavčič

Obiskovalci Planice, upoštevajte navodila policistov in organizatorjev

Posebej v soboto in nedeljo lahko na cesti od Jesenic do Planice pričakujete zgoščen promet in občasne zastoje.

Planica – Policijska uprava Kranj opozarja, da bo zaradi planiške prireditve promet proti Jesenicam in naprej proti Kranjski Gori v naslednjih dneh močno povečan, predvsem v soboto in nedeljo lahko pričakujete tudi zastoje. Ob tem opozarjajo na pravilno razvrščanje ob morebitnem zastoju na avtocesti (prost reševalni pas), na ostalih cestah pa naj se vozniki pomaknejo bližje desnemu robu vozišča zaradi interventne poti. »Prehitevanje kolone je prepovedano, nevarna pa so tudi razna manevriranja v zastojih, polkrožna obračanja, zapuščanje kolone in podobno. Kritični točki za udeležence v prometu sta konec avtoceste in v primeru zapolnitve parkirišč relacija od Kranjske Gore do Planice,« je sporočil Bojan Kos s PU Kranj.

V času tekem v Planici bo organizator zagotavljal krožni promet na relaciji Jesenice–Kranjska Gora–Planica (prihodi z vlakom) in tudi na sami prireditvi oziroma na relaciji Kranjska Gora–Planica s pobiranjem obiskovalcev ob parkiriščih. Obiskovalce prosijo, naj to možnost uporabljajo v čim večji meri.

Policija največ dela glede na vsakoleten množičen obisk pričakuje na področju prometa zaradi stalnega nadzora cestnih relacij in fizičnega urejanja prometa ter na področju javnega reda in miru, kjer gre tudi za stalno prisotnost na območju prireditve. »Predvsem sobota bo verjetno bolj kot ostali dnevi aktualna glede alkohola. Zato obiskovalce pozivamo, naj bo vedenje športno, udeležba v prometu – peš ali z vozilom – pa brez alkohola,« pravi Kos in dodaja, da pešci ne smejo stopiti na cesto, do Planice pa sicer vodijo urejene pešpoti za smeri Rateče, Ledine in Kranjska Gora.

Vsako leto po koncu planiške prireditve na kraju ostane večje število izgubljenih predmetov. Te policija evidentira in do 30 dni hrani na Policijski postaji Kranjska Gora. Vsako leto so med in po prireditvi v manjšem številu aktualna tudi iskanja oseb. Nekatere iščejo zaradi alkohola in opitosti, drugi – predvsem gre za otroke – pa se lahko izgubijo v množici, zato naj bodi starši pozorni na svoje otroke.

Na Facebook strani Policijske uprave Kranj se bodo policisti letos iz Planice z aktualnimi obvestili poskusno in sploh prvič oglašali neposredno iz Planice. Sproti bodo sporočali stanje prometa in druge aktualnosti. Obvestilo bo vsak dan pripeto na vrh strani. Današnja objava: https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2229898807227595

Še nekaj ostalih nasvetov policije:

– Upoštevajte navodila in ukrepe Policije in organizatorja, tako glede prometne ureditve kot ostalih ukrepov, ker so namenjeni zagotavljanju varnosti in nemotenemu poteku prireditve.

– V čim večji meri se na prireditev odpravite z organiziranimi prevozi in prireditev organizirano tudi zapuščajte. Organizator bo zagotavljal prevoze z avtobusi, potekal bo krožni promet.

– Vozniki se peljite varno, zlasti s prilagojeno hitrostjo, na ustrezni varnostni razdalji, brez nepotrebnega prehitevanja in trezni. Obvezna je uporaba varnostnih pasov na vseh sedežih v vozilih. Vozite trezni.

– Starši, poskrbite za varnost otrok in jih poučite, kaj storiti, če se izgubijo v množici – obrnejo naj se na policiste, varnostnike, reditelje, gasilce, reševalce.

– Če ste v skupini, ostanite v skupini, če pa jo zapustite, jo s tem seznanite, da po nepotrebnem ne bi prihajalo do iskalnih akcij.

– Vedenje naj bo športno in brez alkohola.

– Poskrbite za varnost svojega premoženja, na prireditev prinesite samo najnujnejše, vozila zaklenite, vrednejše stvari pa pustite doma.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

14/26

četrtek

14/30

petek

14/30

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 6. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 6. avgust 2020

Na Galetovec

OBVESTILA / Gorenjska, 7. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Tržič, 7. avgust 2020

Glasbeni večer

OBVESTILA / Gorenjska, 8. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kokrica, 8. avgust 2020

Pohod na Krvavec

IZLETI / Kranj, 8. avgust 2020

Planinski izlet na Kamniški vrh

OBVESTILA / Gorenjska, 9. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Delavski most obnovljen / 23:57, 5. avgust

Se je župan že peljal čez "prenovljene" luknje?

Iz tržiškega v jeseniški dom? / 21:02, 5. avgust

Povsem se strinjam z radovednežem. K temu bi dodala še sledeče. Ga Arko nima prav nobenih izkušenj z vodenjem DSO, razen enoletnega direktor...

Triglav izpadel iz nogometne elite / 14:53, 4. avgust

S takim pristopom ja, dobrodošli v 3. ligi !

V ponedeljek devet potrjenih okužb s koronavirusom in ena smrt / 14:50, 4. avgust

Naslednjih 14 dni bo ključnih, da bomo videli, če bo po tem roku naslednjih 14 dni ključnih... Hahaha, bulšit!!

Med počitnicami se zabavajo / 10:57, 3. avgust

Ej deca, vas Jelko ali Beovićka vidi takole brez mask bo zabave konec po hitrem postopku....

V soboto devet okužb z novim koronavirusom in ena smrt / 20:32, 2. avgust

Koliko časa boste še napenali Narod o nekakšni koroni, v Bolgariji na zlati plaži povno tutistov pa vse zdravo v Nemčiji na Baltiku vse zavz...

Bolnišnica z novo fasado / 22:38, 31. julij

Trenutna sanacija je 20 let prepozno. Vsak blok na Jesenicah je že energetsko saniran. Samo bolnica je še iz časa stare železarne. Nova boln...