Direktor gasilcev že buri duhove

Trenutno poteka razpis za novega direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj, to pa je očitno povzročilo pomisleke glede novega odloka o organiziranju javnega zavoda.

Kranj – Kranjski mestni svetniki so imeli na sredini seji sicer kratek dnevni red, zapletlo pa se je že pri njegovem sprejemanju. Svetnik Zoran Stevanović je namreč kot dodatno točko predlagal prerazporeditev sredstev za projekt Kranjska klobasa fest. Po njegovem predlogu naj bi tridnevni festival na območju starega mestnega jedra pripravili v septembru, zanj pa naj bi v proračunu namenili petdeset tisoč evrov. Svetniki so njegovo idejo večinoma podprli, niso pa se strinjali, da bi denar iz sredstev za investicije namenili za prireditev. Zanjo naj bi namreč poskrbeli na Zavodu za turizem in kulturo Kranj. Zato je večina (21 svetnikov od 28) glasovala proti obravnavanju predloga za prerazporeditev denarja za predlagan festival.

Precej dolgo so se svetniki pogovarjali tudi o osnutku novega odloka o organiziranju javnega zavoda Gasilsko reševalna služba Kranj, ki so ga iz januarske seje prestavili na dnevni red februarske seje. Kot je pojasnil vodja Urada za tehnične zadeve Sašo Govekar, je namen predlaganega odloka odprava neskladnosti glede poimenovanja trenutno veljavnega odloka in sprejetih sprememb, na kar v svojem poročilu iz leta 2017 opozarja tudi revizijska služba in priporoča sprejem novega odloka. Istočasno se bodo šifre dejavnosti uskladile z veljavno standardno klasifikacijo dejavnosti. Dejavnosti so ostale nespremenjene, zaradi ločitve poslovodne funkcije in funkcije strokovnega vodenja dela javnega zavoda s ciljem zagotovitve racionalnejšega in kvalitetnejšega delovanja zavoda pa bodo poleg sveta zavoda, direktorja in strokovnega sveta na novo določili strokovnega vodjo kot organ zavoda. Spremenili bodo tudi ime zavoda iz GRS Kranj v GARS Kranj, to pa v izogib pogostemu zamenjevanju z Gorsko reševalno službo Kranj z enako okrajšavo. Med svetniki so se vnele zlasti polemike glede določanja novega direktorja, saj so trenutno sredi razpisnega postopka. Po opozorilu, da na seji obravnavajo osnutek odloka in ne izbirajo direktorja ter da so pripombe na odlok dobrodošle še do drugega branja, so svetniki s 23 glasovi (od 28 glasujočih) podprli osnutek.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

14/29

petek

16/25

sobota

17/26

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 21. junij 2019

Letni koncert Pihalnega orkestra občine Šenčur

PRIREDITVE / Radovljica, 21. junij 2019

Letni koncert pevske skupine Korona

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

V Bosno in Hercegovino

IZLETI / Kranj, 22. junij 2019

Na turi v Bosno in Hercegovino

IZLETI / Šenčur, 22. junij 2019

Pot Slakove in Pavčkove mladosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. junij 2019

Sobotni Kranj

PRIREDITVE / Tržič, 22. junij 2019

Literarni večer

 

 
 

 

 
 
 

Gasilski spor še na sodišče / 11:15, 18. junij

GG = Gorenjski Glas.
Kakšna zmota.
GG = Glasilo Gasilcev

Smo aktivni upokojenci / 16:20, 17. junij

Druženje z upokojenci se mi zdi v dobi interneta popolnoma nepotrebno.Ma kdo jih bo pa poslušal, so pametni, da jim kar škodi.Greš na intern...

Peš s Triglava do Ohrida / 15:49, 17. junij

Jugoslavija živi samo še v Sloveniji. Na Balkanu so jo že nekaj let nazaj pokopal. Upam, da ne bo preveliko razočaranje za Poldeta. Srečno po vukojebini.

Praznovanje treh uspešnih brezjanskih društev / 14:48, 17. junij

PGD Brezje?
A jih ne varuje Marija?

Peš s Triglava do Ohrida / 14:43, 17. junij

A je šel na Triglav tudi z vozičkom?
Na fotografiji ga ne vidim.

Industrija se zaveda sprememb / 12:25, 17. junij

Dobra slika. Marjan razmišlja kako bi to zadevo montral na svojega fergusona.

Industrija se zaveda sprememb / 08:46, 17. junij

Se še spomnim socializma, ko je bil na takih fotografijah Tito.
Imel je vedno tako faco, da se je zdelo, da ga materija zanima.