Novo leto in osebni trener

Začelo se je novo leto. Zgolj zato, ker se je obrnilo koledarsko leto, na splošno kaj drugače ne bo. Družbena omrežja so bila zadnje dni starega in prve dni novega leta polna najlepših želja. Ko bi jih drug drugemu želeli vsak dan in zares, ne le v zapisu, ne bi bilo toliko slabih novic. Svet bi bil zagotovo prijaznejši. Ljudje smo tisti, ki lahko poskrbimo za to. In zadnji čas bi že bil, da se začne vrteti drugače, ne le v odnosu do sočloveka, tudi do narave, živali, do vsega, kar nas obdaja. Začnimo pri sebi. Delati na sebi pa ni lahka naloga, že če želimo spremeniti zunanjost, ne, kaj šele pri spremembi notranjosti. Dokaz za to so tudi številni, ki novo leto vzamejo za prelomnico na področju rekreacije. Sedaj bomo pa tekli, kolesarili, telovadili ... Takšnih želja je veliko, zato ne čudi, da se je na družbenih omrežjih že prvi dan novega leta začel tudi s številnimi objavami osebnih trenerjev. Novo leto je nova priložnosti tudi zanje. Osebni trener je poklic, ki je v porastu. Vse več je zanimanja, vse več je tudi ponudbe. Številni znani Zemljani imajo osebne trenerje že vrsto let, v zadnjem času po njih posegajo tudi drugi. Imeti osebnega trenerja ni ravno poceni. Najceneje je, če se za vadbo uspemo motivirati sami in če je to vadba v naravi. Tudi pozimi so za to dobre možnosti. Lahko izberemo tek, hojo ali tek v hribe, tek na smučeh, drsanje ... Ljudje smo si različni. Nekateri potrebujejo nekoga, ki jih stalno spodbuja, strokovno spremlja, piše program ... Za takšne je osebni trener dobra izbira. Najpomembnejša pa je kljub vsemu notranja motivacija. Če je nimamo, na dolgi rok tudi osebni trener ne more pomagati. Na dolgi rok potem nobena sprememba ni uspešna. Najprej je tako treba delati na notranjosti, da se potem pozna tudi na zunaj. Pred kratkim sem pisala o nekdanjem sovaščanu, ki je s spremembo življenjskega sloga izgubil šestdeset kilogramov. Dejal je, da se je sam v sebi odločil, da bo tako. Šele ko je bil odločen, da mu bo zagotovo uspelo, se je podal na to pot. Zmagal je. A ne počiva na lovorikah, dela naprej, da bo želeno težo tudi obdržal. Zadovoljen je. Vsak drugi dan teče.

Znano je, da smo po rekreaciji bolj zadovoljni. In če smo zadovoljni in nasmejani mi, je lepši tudi svet okrog nas. Gibajmo se, vsak po svojih zmožnostih. Sami ali pa ob podpori in nasvetih osebnega trenerja, kakor komu bolj ustreza. In ne pozabimo na novoletne želje in obljube. Naj se nas držijo vsak dan, ob naslednjem novem letu pa jih le obnovimo. Postavimo pa si jih lahko katerikoli dan v letu, ni treba, da čakamo ravno na dan, ko se obrne koledarsko leto.

Oddaj svoj komentar

Kranj 28°

pretežno jasno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/33

torek

17/33

sreda

18/33

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 23. julij 2019

Kolesarski izlet

GLEDALIŠČE / Jesenice, 23. julij 2019

Projekcija filma Zadnji ledeni lovci

GLEDALIŠČE / Škofja Loka, 23. julij 2019

Orientalske zgodbe

RAZSTAVE / Škofja Loka, 24. julij 2019

Idrija in Žiri kot obmejno območje 1941–1945

IZLETI / Kranj, 25. julij 2019

Sv. Lovrenc

PRIREDITVE / Kranj, 28. julij 2019

Praznovanje Anine nedelje in Marije Snežne

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 30. julij 2019

Počitniške delavnice

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 31. julij 2019

Počitniške delavnice

 

 
 

 

 
 
 

Smeti naše vsakdanje / 15:01, 23. julij

Sicer pa je vse tole orkestrirano nabijanje okrog smeti na otokih namenjeno zgolj enemu cilju: ukinitev otokov in podražitev smetarine.

Smeti naše vsakdanje / 15:00, 23. julij

Rešitev je samo ena, če bi vsakega takega, ki svinja družba izločila. Njega in njegovo družino. Kot, da so kužni.Vem, da to ni možno v Slove...

Spomin na prvi kamniški žrtvi / 12:08, 23. julij

Odličen govor polkovnik Miha Butara !

Tudi kazni ne zaležejo / 16:11, 22. julij

Že to da je število komentarjev še vedno na 00, kaže kako "rajo" malo zanima ta problematika. Zato verjamem, da je le ta v MO kar huda. Oseb...

Vsem naj bom neznan / 17:54, 20. julij

"...zdaj pa je »čas za še en nov korak: da poskušamo brez vseh identifikacijskih opor prepoznati absolutno sodobnost njegovega opusa v fokus...

Motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče / 16:52, 20. julij

Bil očividec, žalostno vse skupaj, v avtodomu turisti - španska družina, ženska popolnoma v šoku, glede na poškodbe avtodoma in motorista očitno prevelika hitrost..

Motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče / 11:53, 20. julij

R.I.P. Precej tragično! 'Nesreča se je zgodila, ko je v ovinku trčil v avtodom.' Menim, da bi bilo dobro, kako se je ta nesreča zgodila. Hitrost, polna črta..... ???