Nova ekipa preddvorskih občinskih svetnikov z novim županom Rokom Roblekom (sedi prvi na levi) / Foto: Tina Dokl

Še naprej brez delitev

Razmerja v občinskem svetu v Preddvoru so se z volitvami dodobra premešala. Največ svetnikov ima lista Naš Preddvor, ki ji pripada tudi novo izvoljeni župan Rok Roblek. Na ustanovni seji so svetniki potrdili svoje in županov mandat.

Preddvor – Ustanovno sejo novoizvoljenega občinskega sveta v Preddvoru je vodil najstarejši član Janez Brolih, svetnik in podžupan iz prejšnjega mandata, ki je med drugim poudaril uspehe tega, ko je bila občina Preddvor po investicijah prva na Gorenjskem in sedma v državi. Za to se je zahvalil prejšnjemu županu Miranu Zadnikarju, občinskim svetnikom, upravi in vsem, ki so prispevali k uspehom.

O rezultatih volitev, ki so se za občino Preddvor končale v prvem krogu, je poročala predsednica občinske volilne komisije Janja Roblek. V občini je sicer 2866 volivcev, glasovalo jih je 1679, volilna udeležba je bila torej približno 58-odstotna. Pojasnila je, da volitve župana in občinskega sveta v občini Preddvor potekajo po večinskem sistemu (v večjih občinah se svetniki volijo po proporcionalnem). Za župana je bil med tremi kandidati prepričljivo izvoljen Rok Roblek (dobil je 65,76 odstotka glasov volivcev), Aleš Drekonja je prejel 19,60, Miha Likar pa 14,64 odstotka glasov. Svetnike pa so volili v šestih volilnih enotah, Roblekova je poročala tudi o številu glasov, ki so jih v njih prejeli posamezni kandidati. Občinski svet v Preddvoru šteje enajst članov, mandate so na ustanovni seji potrdili, enako tudi mandat župana Roka Robleka. Ta je svetnikom čestital ob izvolitvi in se zahvalil za zaupanje, ki so ga tudi njemu naklonili volivci. Verjame, da bo z vsemi novo izvoljenimi svetniki dobro sodeloval, ne glede na to, od kod kdo prihaja, saj ima vsak svoje kompetence in lahko s svojim delom prispeva skupnosti. Ne delimo se na vaše in naše, je dejal, prepričan, da bodo tako uspešno delali in dosegli več pomembnih premikov za občino Preddvor. Da se je delo v korist občanov ne glede na politično pripadnost izkazalo za uspešno tudi v preteklih mandatih, je dejal tudi (že nekdanji) župan Miran Zadnikar in novemu izročil ključe županske pisarne. Na prvi seji so imenovali tudi komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Darja Delavec, Janez Brolih in Jože Cuderman.

V prejšnjem mandatu je bilo največ svetnikov stranke Povezane lokalne skupnosti, njen član je bil tudi župan Miran Zadnikar. Po novem ima PLS le dva člana, večino, šest svetnikov, pa lista Naš Preddvor, ki ji pripada tudi novi župan Rok Roblek. Trije svetniki prihajajo z liste Združeni za Preddvor. Pet svetnikov ponavlja mandat, šest je novih. Med njimi pa sta tokrat v nasprotju s prejšnjim mandatom, ko so bile s tremi svetnicami skoraj izpolnjene »ženske kvote«, le dve ženski.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

zmerno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/30

nedelja

13/31

ponedeljek

15/32

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Sv. Jošt nad Kranjem, 18. avgust 2019

Praznovanje žegnanjske nedelje

PRIREDITVE / Gozd, 18. avgust 2019

Srečanje harmonikarjev, pevcev in godcev

PRIREDITVE / Senično, 18. avgust 2019

Vaški semenj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. avgust 2019

Sveta maša na Krvavcu

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

PRIREDITVE / Kranj, 20. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Sebenje, Tržič, Kovor, 20. avgust 2019

Z rednim avtobusom in kolesi po doživetja narave, zgodovine in podeželja

 

 
 

 

 
 
 

Lovci zavračajo očitke, da ne lovijo volka / 21:18, 17. avgust

Če bi bila naša politika sposobna do tega sploh nebi prišlo.

Gorenjski župani na dopustu / 21:15, 17. avgust

Zakaj naši politiki tako radi hodijo v Srbijo?
No nas je 1991 leta napadel? Srbska Vodka.

Nova civilna družba / 19:18, 17. avgust

V šali bi rekel:

grem stavit, da je Kavčič dal Nagliču za pir, da ta dela na GG reklamo zanj.

Vrednote moramo živeti / 19:14, 17. avgust

"V naši družbi velikokrat rečemo, da nimamo več vrednot. Ni res, vrednote so, samo premalo jih živimo."____________Bolj nesmiselnega stavka ...

Nova civilna družba / 20:00, 16. avgust

V Sloveniji ni enga, da ne bi bil koruptiven.
Zato pa smo tam kjer smo bli, oziroma bomo, tam kjer smo bli.

Tabla kot okno v širni svet / 16:08, 16. avgust

To v času interneta spoh ni zanimivo.
Dolgčas, stara fora.
Zanimivo bi pa bilo, če bi v Manili stala tabla:
ROVTE 10097 km.
Samo tega filma ne boste vidl.

Na robu Lesc prostor za še en kamp / 23:23, 15. avgust

No, novi kamp bo pa vsekakor konkurenca tako Radolci, Šobcu in Zaki ! Zaka je poleti polna do vrat, nisem pa še slišal, da bi bil Šobec pohn...