Nova ekipa preddvorskih občinskih svetnikov z novim županom Rokom Roblekom (sedi prvi na levi) / Foto: Tina Dokl

Še naprej brez delitev

Razmerja v občinskem svetu v Preddvoru so se z volitvami dodobra premešala. Največ svetnikov ima lista Naš Preddvor, ki ji pripada tudi novo izvoljeni župan Rok Roblek. Na ustanovni seji so svetniki potrdili svoje in županov mandat.

Preddvor – Ustanovno sejo novoizvoljenega občinskega sveta v Preddvoru je vodil najstarejši član Janez Brolih, svetnik in podžupan iz prejšnjega mandata, ki je med drugim poudaril uspehe tega, ko je bila občina Preddvor po investicijah prva na Gorenjskem in sedma v državi. Za to se je zahvalil prejšnjemu županu Miranu Zadnikarju, občinskim svetnikom, upravi in vsem, ki so prispevali k uspehom.

O rezultatih volitev, ki so se za občino Preddvor končale v prvem krogu, je poročala predsednica občinske volilne komisije Janja Roblek. V občini je sicer 2866 volivcev, glasovalo jih je 1679, volilna udeležba je bila torej približno 58-odstotna. Pojasnila je, da volitve župana in občinskega sveta v občini Preddvor potekajo po večinskem sistemu (v večjih občinah se svetniki volijo po proporcionalnem). Za župana je bil med tremi kandidati prepričljivo izvoljen Rok Roblek (dobil je 65,76 odstotka glasov volivcev), Aleš Drekonja je prejel 19,60, Miha Likar pa 14,64 odstotka glasov. Svetnike pa so volili v šestih volilnih enotah, Roblekova je poročala tudi o številu glasov, ki so jih v njih prejeli posamezni kandidati. Občinski svet v Preddvoru šteje enajst članov, mandate so na ustanovni seji potrdili, enako tudi mandat župana Roka Robleka. Ta je svetnikom čestital ob izvolitvi in se zahvalil za zaupanje, ki so ga tudi njemu naklonili volivci. Verjame, da bo z vsemi novo izvoljenimi svetniki dobro sodeloval, ne glede na to, od kod kdo prihaja, saj ima vsak svoje kompetence in lahko s svojim delom prispeva skupnosti. Ne delimo se na vaše in naše, je dejal, prepričan, da bodo tako uspešno delali in dosegli več pomembnih premikov za občino Preddvor. Da se je delo v korist občanov ne glede na politično pripadnost izkazalo za uspešno tudi v preteklih mandatih, je dejal tudi (že nekdanji) župan Miran Zadnikar in novemu izročil ključe županske pisarne. Na prvi seji so imenovali tudi komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Darja Delavec, Janez Brolih in Jože Cuderman.

V prejšnjem mandatu je bilo največ svetnikov stranke Povezane lokalne skupnosti, njen član je bil tudi župan Miran Zadnikar. Po novem ima PLS le dva člana, večino, šest svetnikov, pa lista Naš Preddvor, ki ji pripada tudi novi župan Rok Roblek. Trije svetniki prihajajo z liste Združeni za Preddvor. Pet svetnikov ponavlja mandat, šest je novih. Med njimi pa sta tokrat v nasprotju s prejšnjim mandatom, ko so bile s tremi svetnicami skoraj izpolnjene »ženske kvote«, le dve ženski.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

oblačno
vlažnost: 60 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/17

ponedeljek

13/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.