Nova ekipa preddvorskih občinskih svetnikov z novim županom Rokom Roblekom (sedi prvi na levi) / Foto: Tina Dokl

Še naprej brez delitev

Razmerja v občinskem svetu v Preddvoru so se z volitvami dodobra premešala. Največ svetnikov ima lista Naš Preddvor, ki ji pripada tudi novo izvoljeni župan Rok Roblek. Na ustanovni seji so svetniki potrdili svoje in županov mandat.

Preddvor – Ustanovno sejo novoizvoljenega občinskega sveta v Preddvoru je vodil najstarejši član Janez Brolih, svetnik in podžupan iz prejšnjega mandata, ki je med drugim poudaril uspehe tega, ko je bila občina Preddvor po investicijah prva na Gorenjskem in sedma v državi. Za to se je zahvalil prejšnjemu županu Miranu Zadnikarju, občinskim svetnikom, upravi in vsem, ki so prispevali k uspehom.

O rezultatih volitev, ki so se za občino Preddvor končale v prvem krogu, je poročala predsednica občinske volilne komisije Janja Roblek. V občini je sicer 2866 volivcev, glasovalo jih je 1679, volilna udeležba je bila torej približno 58-odstotna. Pojasnila je, da volitve župana in občinskega sveta v občini Preddvor potekajo po večinskem sistemu (v večjih občinah se svetniki volijo po proporcionalnem). Za župana je bil med tremi kandidati prepričljivo izvoljen Rok Roblek (dobil je 65,76 odstotka glasov volivcev), Aleš Drekonja je prejel 19,60, Miha Likar pa 14,64 odstotka glasov. Svetnike pa so volili v šestih volilnih enotah, Roblekova je poročala tudi o številu glasov, ki so jih v njih prejeli posamezni kandidati. Občinski svet v Preddvoru šteje enajst članov, mandate so na ustanovni seji potrdili, enako tudi mandat župana Roka Robleka. Ta je svetnikom čestital ob izvolitvi in se zahvalil za zaupanje, ki so ga tudi njemu naklonili volivci. Verjame, da bo z vsemi novo izvoljenimi svetniki dobro sodeloval, ne glede na to, od kod kdo prihaja, saj ima vsak svoje kompetence in lahko s svojim delom prispeva skupnosti. Ne delimo se na vaše in naše, je dejal, prepričan, da bodo tako uspešno delali in dosegli več pomembnih premikov za občino Preddvor. Da se je delo v korist občanov ne glede na politično pripadnost izkazalo za uspešno tudi v preteklih mandatih, je dejal tudi (že nekdanji) župan Miran Zadnikar in novemu izročil ključe županske pisarne. Na prvi seji so imenovali tudi komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo sestavljajo Darja Delavec, Janez Brolih in Jože Cuderman.

V prejšnjem mandatu je bilo največ svetnikov stranke Povezane lokalne skupnosti, njen član je bil tudi župan Miran Zadnikar. Po novem ima PLS le dva člana, večino, šest svetnikov, pa lista Naš Preddvor, ki ji pripada tudi novi župan Rok Roblek. Trije svetniki prihajajo z liste Združeni za Preddvor. Pet svetnikov ponavlja mandat, šest je novih. Med njimi pa sta tokrat v nasprotju s prejšnjim mandatom, ko so bile s tremi svetnicami skoraj izpolnjene »ženske kvote«, le dve ženski.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

delno oblačno
vlažnost: 30 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...