Včeraj so v poslovni coni ob Letališču Jožeta Pučnika tudi uradno odprli eno največjih investicij, nov farmacevtski logistični center švicarskega podjetja Kuehne + Nagel. / Foto: Gorazd Kavčič

Na Brniku velik logistični center

Kuehne + Nagel je včeraj odprl logistični center ob brniškem letališču, v katerem je tudi največje Novartisovo skladišče v Evropi.

Zgornji Brnik – Logistično podjetje Kuehne + Nagel je včeraj tudi uradno odprlo približno petdesetmilijonsko investicijo v poslovni coni ob brniškem letališču. Kuehne + Nagel je sicer švicarski logistični gigant, ki je prisoten v več kot sto državah po svetu; kot pojasnjujejo v podjetju, pa objekt velja za enega največjih v njihovi globalni mreži logističnih centrov, namenjenih farmacevtski industriji, t. i. KN PharmaChain.

Skladišče meri 38 tisoč kvadratnih metrov in ima 65 tisoč paletnih mest.

Logistični center, ki je strateško lociran v neposredni bližini letališča, bo namenjen distribuciji farmacevtskih produktov in drugih surovin farmacevtskih podjetij. Kot je že nekaj časa znano, bo v objektu namreč največji Novartisov distribucijski center v Evropi ter med tremi največjimi na svetu. »S tem bo Lek konsolidiral svoje skladiščenje in distribucijo, saj bo lahko izboljšal storitve na tem področju, povečal kapaciteto in optimiziral stroške, prav tako pa bo sledil globalni strategiji na tem področju,« so odločitev, da distribucijo prepustijo Kuehne + Naglu, že pred časom pojasnjevali v Leku, ki deluje pod okriljem Novartisa. Lek je imel namreč do sedaj skladiščne kapacitete razdrobljene na več kot deset lokacij, ki pa so odslej združene v brniškem farmacevtskem logističnem centru.

Po prvotnih načrtih bi moral biti sicer objekt dokončan že poleti, a se je zaradi hude zime gradnja zamaknila za dva meseca, tako da so z obratovanjem začeli šele jeseni. Kot pravijo v družbi, je objekt zasnovan po okolju prijaznih najnovejših standardih in opremljen z visokotehnološko opremo, kar bo omogočalo tudi distribucijo in hrambo temperaturno občutljivega blaga pri temperaturnih razponih med 15 in 25 ter od dva do osem stopinj Celzija.

»Farmacevtska industrija je med najpomembnejšimi elementi rasti podjetja Kuehne + Nagel, zato je še toliko bolj pomembno, da še okrepimo svojo mrežo farmacevtskih logističnih centrov. Visokotehnološki center na Brniku predstavlja enega najpomembnejših elementov v naši želji zagotavljati edinstvene farmacevtske rešitve najširši paleti naših strank,« je ob odprtju povedal član uprave podjetja Gianfranco Sgro. Podjetje sicer po vsem svetu razpolaga z 203 centri v skupni površini šeststo tisoč kvadratnih metrov in z usposobljenim kadrom, zaradi česar družba velja za eno najpomembnejših na področju farmacevtske logistike.

Tudi Borut Vrviščar, di­rektor družbe v Sloveniji, dodaja, da bo z novim farmacevtskim distribucijskim centrom na Brniku podjetje še okrepilo svoj položaj enega globalno največjih igralcev na tem področju. »Prepričan sem, da bo bomo z novim logističnim centrom in prisotnostjo v Sloveniji še okrepili svoj položaj.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

pretežno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/9

sreda

1/6

četrtek

2/3

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. januar 2019

Medgeneracijske delavnice

PREDAVANJA / Tržič, 16. januar 2019

Po poti Alpe Adria Trail

RAZSTAVE / Bled, 16. januar 2019

Magična narava

RAZSTAVE / Jesenice, 16. januar 2019

Zgodbe minljivosti

IZLETI / Kranj, 17. januar 2019

Pohodniški izlet Dragonja–Sveti Duh

PREDAVANJA / Žiri, 17. januar 2019

Vzgoja za smisel

PREDAVANJA / Lesce, 17. januar 2019

S krepitvijo črevesne flore do boljšega zdravja

OBVESTILA / Milje, 17. januar 2019

Izdelovanja rož iz krep papirja

 

 
 

 

 
 
 

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 13:05, 16. januar

"Primitivna desničarja in še bolj primitivna komentarja !"************Primoz, zbiranje zamaškov ni sramotno, je pa sramota za državo v Evrop...

Katere ceste čaka letos obnova / 12:23, 16. januar

Začnite z novim rondojem Kranj vzhod in potem navezavo na novo cesto Britof-Šenčur. Počasi bo kolona ob konicah do Brnika.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 09:48, 16. januar

Po gaberjanskih ukrepih učitelj ni bil več spoštovan.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 22:03, 15. januar

Komunizem je v vaših praznih farških glavah, edini bivši komunisti pa v stranki kateri simpatizerji ste !!
V socializmu pa je bila šola zakon in učitelj spoštovana oseba !

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 20:43, 15. januar

@ Janez Novak
Povsod je še, ne samo na Jesenicah.

Zaradi dotrajanih oken so učenci na prepihu in mrazu / 16:36, 15. januar

Primitivna desničarja in še bolj primitivna komentarja !

Končno v novi telovadnici / 14:52, 15. januar

Na interneti strani občine Gorenja vas, je cena, ki jo je občina Gorenja vas plačala, za izgradnjo "TAPRAVE" športne dvorane. Kot laiku mi j...