Nova ravnateljica Erika Melihen je profesorica športa, doma iz Mojstrane, tudi sama mama dveh osnovnošolcev.

Ravnateljica naj kulturne šole

Ravnateljica Osnovne šole Žirovnica je v tem šolskem letu postala Erika Melihen.

Zabreznica – V Osnovni šoli Žirovnica so prvega septembra dobili novo ravnateljico, to je postala Erika Melihen. Po izobrazbi je profesorica športa, ki je bila prej zaposlena v CŠOD Kranjska Gora, doma pa je iz Mojstrane. Kot je dejala, so bili prvi tedni v novi službi dokaj naporni, saj ni poznala zaposlenih, šole, je pa vse skupaj vzela kot izziv, s katerim se je uspešno spoprijela. »Šola je urejena, takšni so tudi pogoji za učenje in delo. Morda se starši niti ne zavedajo, kako odlične pogoje imajo njihovi otroci tako glede prostora kot kakovosti izvedbe pouka,« je povedala. Kot je dodala, je žirovniška šola priznana kot zelo kakovostna, kar potrjujejo tudi priznanja na različnih področjih. Šola je tesno povezana s krajem in kulturnim utripom vasi pod Stolom, tako je nedavno prejela tudi naziv naj kulturna šola med srednje velikimi šolami. Šola se vključuje v skoraj vse prireditve v kraju, na katerih sodelujejo učenci s kulturnim programom. Tesna je tudi povezanost s tradicijo čebelarstva, za šolo je tako čebelnjak z medovitim vrtom, učenci so dejavni v čebelarskem krožku ... »Posebej všeč mi je, da so projekti, v katerih sodelujemo, naravnani na zdrav način življenja, na kulturo in vključujejo sodobne pristope k poučevanju, in te projekte bomo vsekakor ohranjali,« je poudarila nova ravnateljica. Glede sodelovanja s starši je dejala, da si želi, da bi se tudi starši zavedali, da vsi v šoli delajo v dobro otrok. Včasih starši v jezi pridejo v šolo, tudi naravnost do ravnatelja, četudi bi bilo prav, da bi se o težavi najprej pogovorili z učiteljem. »Prav je, da tudi učitelj iz svojega stališča razloži posamezno situacijo, pove svoje mnenje in pojasni razloge za odločitve,« meni ravnateljica.

V tem šolskem letu sicer šolo obiskuje 411 učencev, pod njeno okrilje pa sodi tudi vrtec s 176 malčki. A če so prostorske razmere v šoli odlične, je v vrtcu zaradi večjega vpisa otrok začelo primanjkovati prostora, tako so letos odprli še deveti oddelek, kaže pa se potreba še po desetem in v prihodnje morda tudi po enajstem. Tako na Občini Žirovnica že pripravljajo načrt gradnje prizidka, ki naj bi bil zgrajen leta 2020, s čimer bodo prostorsko stisko vrtca dolgoročno rešili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/24

sobota

10/24

nedelja

14/21

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Selca, 25. maj 2019

Šestdeset let rokometa v Selški dolini

IZLETI / Kranj, 25. maj 2019

Na Vrtaško Sleme

IZLETI / Šenčur, 25. maj 2019

Kostelski pohod na Kapič – najvišji vrh Kostela

IZLETI / Gozd Martuljek, 25. maj 2019

Na ogled gozdne učne poti Rute

PREDAVANJA / Kranj, 25. maj 2019

Proučevanje Svetega pisma

GLASBA / Tržič, 25. maj 2019

Koncert Pihalnega orkestra Tržič

RAZSTAVE / Škofja Loka, 25. maj 2019

Pravljica v Galeriji: Kamišibajke

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci