Ob slikoviti reki Mozeli, po kateri si lahko privoščite tudi vožnjo z ladjo, so terasasti vinogradi in številne kolesarske in peš poti.

Nemški krog (2)

Prvi del potovanja po Nemčiji nas je spremljalo lepo vreme, te sreče pa nismo imeli na gorski cesti v Schwarzwaldu, kjer nam je razgled zastirala megla.

Od Nürburgringa smo se odpeljali proti jugu ter prišli v dolino Mozele. Reka teče skozi tri države: Francijo, Luksemburg in Nemčijo. Čeprav cesta za motoriste ni posebno atraktivna, pa je zanimiv pogled z motorja, saj so na hribih ob njej številni terasasti vinogradi, ob cesti pa kolesarske poti, pešpoti in turistični kraji. Na skoraj vsakem vogalu so vinske kleti in tudi mi smo si eno natanko ogledali. Ko smo vprašali za kavo in sok, smo lahko izbirali zgolj med domačim grozdnim in jabolčnim sokom. Seveda so imeli v ponudbi vrsto domačih vin, ker pa je naše nepisano pravilo, da na poti z motorjem nihče ne popije niti kapljice alkohola, smo se degustacijam odrekli.

Četrti dan smo potovanje zaključili v vasici Münchweiler v bližini Pirmasensa, kjer smo našli prijetno prenočišče. Ko smo želeli na večerjo, nam je gostitelj povedal, da je prva gostilna deset kilometrov daleč, in nam prijazno ponudil prevoz z avtomobilom. Med klepetom smo izvedeli, da je motorist in ima prijatelje v Tržiču. Pokazal nam je sliko Dolžanove soteske ter obljubil, da ob obisku Gorenjske pride tudi v Škofjo Loko.

Ker smo bili blizu francoske meje, smo se odločili, da se zapeljemo do Haguenaua. Na poti je začelo deževati, in tudi ko smo se malce pred Baden-Badnom vrnili v Nemčijo, so nam dežna oblačila prišla še kako prav. Vseeno smo se odločili za pot po schwarzwaldski razgledni cesti, ki je bila večinoma zavita v meglo. Ker je občasno tudi deževalo, smo se zgolj z enim postankom odpeljali nazaj v dolino in prenočili v prijetnem mestu Freudenstadt.

Naš zadnji cilj na poti po Nemčiji je bil Garmisch-Partenkirchen, kjer vsak prvi julijski konec tedna poteka srečanje motoristov, tako imenovani BMW motorrad days. Ker vnaprej nismo rezervirali prenočišč in smo vedeli, da bo zato v Garmisch-Partenkrirchnu težko najti prosti sobi, smo se ustavili petdeset kilometrov prej, v Schongau. V prijetnem gostišču s prenočišči so nas sprejeli Srbi in nam pripravili domačo balkansko večerjo s pleskavicami in ostalimi dobrotami.

Ker se je tudi vreme končno umirilo in je dež ponehal, smo se dobre volje pripeljali v Gramisch-Partenkircehen, kjer je bilo že zgodaj dopoldne na parkiriščih toliko motorjev, da smo komaj našli prostor. Ogledali smo si vrsto stojnic z motorji in rezervnimi deli (tudi Akrapovičevo) ter atrakcije motoristov na zato pripravljenem stadionu, popoldne pa smo se nato odpeljali proti Avstriji.

Prek Gerlos passa, od koder je lep pogled na Krimmlske slapove, smo se pripeljali do Zell am Seeja. Zadnji dan potovanja smo se prek Obertauerna in Turaceherhöha po skupaj 2636 kilometrih srečno vrnili domov.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

zmerno oblačno
vlažnost: 77 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/6

torek

-5/7

sreda

-1/2

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 11. december 2018

Adventni Zagreb in domačija Slakove mladosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 11. december 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Naklo, 11. december 2018

Predstavitev waldorfske pedagogike in igralna urica

GLEDALIŠČE / Kranj, 11. december 2018

Kovček

PRIREDITVE / Naklo, 11. december 2018

Predstavitev knjig in pogovorni večer

PRIREDITVE / Gorenjska, 11. december 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 12. december 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Goriče, 12. december 2018

Božično-novoletno srečanje za starejše krajane

 

 
 

 

 
 
 

Bohinj: Jože Sodja ali Bojan Traven / 12:31, 11. december

Smučišče Kobla je zavozil eks gostinec Kramar, ki je trmasto podpiral eks investitorja Čokla, tudi Traven ni bil proti - kljub vsem dejstvom...

Arhiv Gorenjskega glasa je verodostojen / 21:00, 10. december

Super, sicer je ta arhiv res zakon zadeva !

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 16:00, 10. december

Django,
ti še dons 10.12 ne bi bil na cilju, jasno?

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 23:55, 9. december

Še dobro, da nam zadnjih 10 let vladajo socialno in solidarnostno usmerjene politične stranke. Kakšno bi bilo šele stanje, če bi nam vladali...

Fak četrti, na Pokljuki bo v teh dneh še zanimivo / 17:30, 9. december

Ja gdo pa bo drugi kot Fak, in je dober za vse razen seveda nositi Slovensko zastavo, nimam komentarjev.

Negovalni kader odhaja v proizvodnjo, trgovino ... / 17:25, 9. december

Če gre vse po gobe je razumljivo da bo tudi v domovih kmalu isto, a kaj ko od naše vlade nemoremo pričakovati drugega.

Turško podjetje izločeno? / 22:36, 8. december

Se spomnim izjave Edvarda Kardelja, da demokracija ni za Slovence. Na žalost se moram z njim strinjat. Za razumevanje demokracije je potrebe...