Konec tedna je bil v Bohinjski Bistrici v znamenju folklore. Svoje plese so predstavili tudi Bolgari.

Družabni plesni dnevi

Kulturni dom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici je gostil rahlo tekmovalno obarvan večer letošnjega tretjega mednarodnega folklornega festivala v Bohinju, ki je tokrat potekal med 12. in 17. junijem.

Na mednarodni folklorni festival v Bohinju je bilo povabljenih nekaj več folklornih skupin, kot se jih je odzvalo, a zato ni bilo dogajanje nič manj pestro in družabno. Malce pa jo je organizatorjem zagodlo spremenljivo vreme, zato je načrtovana slovesnost ob odprtju festivala letos odpadla. So pa v petek v večernih urah izpeljali najprej mimohod vseh prisotnih skupin v Bohinjski Bistrici. Začel se je v Ceconijevem parku, skupine so se sprehodile do središča Bohinjske Bistrice in se potem vračale do Kulturnega doma Joža Ažmana. Tu je sledil njihov nastop – folklorni večer, ki je bil tudi rahlo tekmovalno obarvan. Povezoval ga je Jure Sodja iz TD Bohinj, v angleščini in slovenščini.

Slovenijo sta na letošnjem mednarodnem festivalu v Bohinju predstavljali Folklorna skupina Kulturnega društva Bohinj in Folklorna skupina Društva upokojencev Bohinjska Bistrica. Iz Srbije so se povabilu odzvali najmlajši: Folklorna skupna Sv. Sava iz Beograda, iz Bolgarije pa folklorniki Jarava iz Parventsa in Ludi mladi iz Plovdiva – slednji kar z dvema skupinama.

Tokrat so se organizatorji festivala odločili še, da bodo gostujočim skupinam prikazali nekaj raznolikosti in lepot Slovenije, zato je festival v soboto popoldne gostoval tudi v Idriji na Festivalu idrijske čipke.

Najštevilnejšo skupino, Bolgare, je Bohinj navdušil. »Narava, voda, zrak ...« so ponavljali, »... so fenomenalni.« Uganko pa jim je predstavljal mimohod oziroma sprevod skupin, ker ni bilo toliko gledalcev, kot so jih pričakovali. Sledilo je vprašanje, kje so ljudje, odgovor pa jih je pričakal v dvorani, saj je festival kljub sončnemu petkovemu večeru pritegnil kar lepo število gledalcev, med njimi tudi nekaj turistov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno jasno
vlažnost: 76 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

12/26

četrtek

12/28

petek

15/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Šenčur, 20. september 2018

Pohod po območju občine Šenčur

IZLETI / Kranj, 20. september 2018

Pohod na Gartnerkofel

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Naklo, 20. september 2018

S kolesom čez Rovte

/ Kranj, 20. september 2018

Kdo, če ne ti – kdaj, če ne zdaj?

RAZSTAVE / Cerklje, 20. september 2018

Razstava klekljanih čipk in fotografij

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 20. september 2018

Karavanke – prostor povezav in razhajanj

IZLETI / Kranj, 22. september 2018

Pohod na Bivak II in Šplevto

 

 
 

 

 
 
 

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 19:01, 19. september

Študenti imajo bolj tanko denarnico, pa je verjetno dobila kakšna sredstva s strani "nevladnih organizacij", katerim je v interesu imeti tu ...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 16:29, 18. september

Seveda je kapitalistom v Sloveniji v interesu zaposlovati azilante, vsaj nekej časa bodo tiho in delali za minimalca, domači so se začeli upirati in zahtevajo večje plače..

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 22:04, 17. september

Pozdravljen_a gospa ali gospod Kitty!Jaz sem ta 'študentka', katere življenje vas tako zelo zanima, da bi k meni celo poslali 'ustrezne služ...

Valvasorjev dom spet najboljši / 16:10, 17. september

Ta Žirovnica ima res srečo, ker imajo najboljšega župana v SLO in najbolj poštenega, priljudnega. Ki nič ne skirva, vse objavlja in seznanja...

V Sloveniji bi rad ostal in delal / 15:51, 17. september

19 let ima Afganistanec, pa se je pred meseci poročil z Idrijsko študentko? Seveda iz ljubezni.....Kje in kako pa živita? Bi kdo od ustrez...

Poklon bazoviškim junakom / 16:24, 13. september

Večna slava junakom, kateri so se uprli fašistom in zato dali svoja življenja !!
Domobranči in belčki, požrite se od sramote slovenskega naroda !!

Odškodnina roparju banke / 11:03, 10. september

marker1, se strinjam z vami.