Konec tedna je bil v Bohinjski Bistrici v znamenju folklore. Svoje plese so predstavili tudi Bolgari.

Družabni plesni dnevi

Kulturni dom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici je gostil rahlo tekmovalno obarvan večer letošnjega tretjega mednarodnega folklornega festivala v Bohinju, ki je tokrat potekal med 12. in 17. junijem.

Na mednarodni folklorni festival v Bohinju je bilo povabljenih nekaj več folklornih skupin, kot se jih je odzvalo, a zato ni bilo dogajanje nič manj pestro in družabno. Malce pa jo je organizatorjem zagodlo spremenljivo vreme, zato je načrtovana slovesnost ob odprtju festivala letos odpadla. So pa v petek v večernih urah izpeljali najprej mimohod vseh prisotnih skupin v Bohinjski Bistrici. Začel se je v Ceconijevem parku, skupine so se sprehodile do središča Bohinjske Bistrice in se potem vračale do Kulturnega doma Joža Ažmana. Tu je sledil njihov nastop – folklorni večer, ki je bil tudi rahlo tekmovalno obarvan. Povezoval ga je Jure Sodja iz TD Bohinj, v angleščini in slovenščini.

Slovenijo sta na letošnjem mednarodnem festivalu v Bohinju predstavljali Folklorna skupina Kulturnega društva Bohinj in Folklorna skupina Društva upokojencev Bohinjska Bistrica. Iz Srbije so se povabilu odzvali najmlajši: Folklorna skupna Sv. Sava iz Beograda, iz Bolgarije pa folklorniki Jarava iz Parventsa in Ludi mladi iz Plovdiva – slednji kar z dvema skupinama.

Tokrat so se organizatorji festivala odločili še, da bodo gostujočim skupinam prikazali nekaj raznolikosti in lepot Slovenije, zato je festival v soboto popoldne gostoval tudi v Idriji na Festivalu idrijske čipke.

Najštevilnejšo skupino, Bolgare, je Bohinj navdušil. »Narava, voda, zrak ...« so ponavljali, »... so fenomenalni.« Uganko pa jim je predstavljal mimohod oziroma sprevod skupin, ker ni bilo toliko gledalcev, kot so jih pričakovali. Sledilo je vprašanje, kje so ljudje, odgovor pa jih je pričakal v dvorani, saj je festival kljub sončnemu petkovemu večeru pritegnil kar lepo število gledalcev, med njimi tudi nekaj turistov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

8/12

sreda

6/11

četrtek

-2/10

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 14. november 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kokrica, 14. november 2018

Jezus in njegova slava

IZLETI / Kranj, 15. november 2018

Planinski izlet Potoška gora–Čemšenik

PRIREDITVE / Gorenjska, 15. november 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 15. november 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Zali Log, 16. november 2018

Rapalske meje v Železnikih in okolici

PRIREDITVE / Jesenice, 16. november 2018

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Sodba potrjena tudi na vrhovnem sodišču / 18:26, 13. november

Za 200 evrov tri leta zapora je zelo huda in nesorazmerna kazen v primerjavi s tajkuni, ki so dolžni milijone in so jo odnesli z veliko niž...

Podcenjujemo vpliv alkohola / 20:46, 11. november

Vsakega ki vozi pod vplivom Alkohola treba kaznovati, denarno in zaporno der odvzem vozniške za minimalno 10 let ali za vedno.

Podcenjujemo vpliv alkohola / 20:44, 11. november

Halo!Ali je res bilo potrebno da pride do še ene dveh Mrtvih zaradi, Alkohola, ( Pijancev ) v prometu, da sploh začnejo odgovorni o tem da ...

Varno v zimo / 13:38, 11. november

Pa sploh ni treba na Pokljuko ! Povsod se najde primeren prosto, če ne drugod na Vranskem.

Varno v zimo / 13:36, 11. november

Tale članek mi je pa kot ena skupna reklama za pnevmatike. Po Gorenjski vidim reklamne panoje firm, katerih niti ne testirajo. Tri, štiri ma...

Nadgradnja železniške proge / 12:16, 11. november

Ne vem, če je sploh možno, treba bi bilo poiskati novo traso iz Lj. mimo Brnika naprej do Jesenic!

Nadgradnja železniške proge / 18:41, 10. november

Kot nadgradnjo se razumeva povečana hitrost ali dodaten tir. Ali bo dodaten tir ali ne? Edino to je smiselno glede na kronične zamude gorenjskih potniških vlakov, vse ostalo je samo demagogija.