SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'October' to data type int.
Andraž Briški Javor, Luka Vidic in Nataša Mikelj, ki je predstavila novosti letošnjega Festivala čokolade.

Čokoladni konec tedna

Konec tedna, med 20. in 22. aprilom, bo Radovljica gostila tradicionalni, že sedmi Festival čokolade, Ljubljano pa so prejšnji teden obiskali evropski barmanski virtuozi, ki so mešali glasbene koktajle.

V Vili Podvin so organizatorji tridnevnega mednarodnega čokoladnega festivala pripravili novinarsko konferenco. Na njej je prisotne z letošnjimi novostmi seznanila direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj. Prisotne je nagovoril tudi radovljiški župan Ciril Globočnik. Predstavnik Hiše eksperimentov Luka Vidic je predstavil družinsko čokoladno delavnico, kjer si bodo njeni obiskovalci lahko pripravili svojo čokolado – od zrnja do tablice; Andraž Briški Javor pa knjigo, ki bo na kar 120 straneh pripovedovala zgodbo o čokoladi; predvsem kako uživati v njej.

Prizorišče festivala ostaja razdeljeno na več lokacij, v še večjem obsegu kot lani. Čokolada velikanka z lešniki ostaja, ravno tako ne bo manjkala čokoladna ruleta. Spremljevalni program bo bogat, nastopila bodo znana domača glasbena imena. Okusi Radol'ce bodo pripravili pestro ponudbo ulične prehrane, lokalni mikropivovarji poskrbeli za ljubitelje piva. Med štiridesetimi razstavljavci najdemo tudi čokoladnici iz Italije in Hrvaške. V svojo družbo so organizatorji festivala povabili še starodobnike, poleg Uroša Štefelina in Igorja Jagodica bo letos tretji chef Marko Pavčnik. Festival bo obiskala tudi »čokoladna kraljica«.

V Podvinu pa so 12. aprila izpeljali še tekmovanje za najboljšo čokoladno pralino, na katerem je med prijavljenimi čokoladnicami najboljšo izbral priznani slaščičar Naser Gashi, ki nam je po novinarski konferenci približal tudi nastanek čokoladnih trufflov. Komisijo sta sestavljala še že omenjena Štefelin in Briški Javor. Naj pralina Festivala čokolade 2018 je postala pralina čokoladnice Lucifer iz Velenja. Nosi ime Cherish the life. Razvili so jo za čilsko vinsko klet, narejena pa je iz višnjevega polnila, temnega ganaša in s pridihom mete, ki ji daje svež pomladni okus.

Prejšnji teden je ljubljanski hotel InterContinental gostil že 13. barmansko tekmovanje G&T Cup Bled, ki ga organizirajo študenti drugega letnika Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Tematika letošnjega tekmovanja je bila koktajl in glasba, tehnika mešanja pa je bila prosta. Tako je ob lepem vremenu na hotelski terasi trideset tekmovalcev iz 16 šol iz desetih evropskih držav ustvarjalo koktajle, ki so bili povezani z najbolj znanimi skladbami.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

5/7

sobota

0/7

nedelja

-2/3

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 23. januar 2021

Predavanje o klasicistični literaturi

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.

Štirje razredi v karanteno / 16:48, 19. januar

Gospodarstvo pa nemoteno dela naprej, turnusi 4/1 12/24 sobote, nedelje in to ob epidemiji smrtonosnega virusa ! Javna uprava pa doma, pol morosta v Kr. Gori dan na dan na sončku pa to...