Ob lepem vremenu je ob torkih, sredah in četrtkih staro mestno jedro Kranja že oživelo, s Srečnimi petki pa naj bi več obiskovalcev privabili v mesto tudi po nakupih. / Foto: Tina Dokl

Srečni petki vabijo v mesto

Za večji obisk mestnega središča Kranja so na kranjski občini pripravili še en projekt, ki so ga poimenovali Srečni petek.

Kranj – Pri kranjski mestni upravi so se odločili, da popestrijo utrip prenovljenega starega Kranja, zato so začeli izvajati več različnih projektov. Najprej so mesto ob torkih, ko je za to primerno vreme, oživili s projektom S Krančkom v mestu. Ta projekt v staro mestno jedro privablja predvsem otroke in mladostnike pa tudi družine. Prejšnji mesec so nato obiskovalce v središče mesta začeli privabljati s projektom Četrtki ob vodnjaku. Ob četrtkih namreč pripravljajo ekološko kulinarično ponudbo ter zabavo in druženje ob vodnjaku.

Obema dobro sprejetima projektoma so se pred kratkim odločili dodati tako imenovane Srede brez evra, ko ponujajo brezplačni napitek za obiskovalce v mestnih kavarnah, lokalih, barih in gostilnah. Brezplačni vrednostni kupon si namreč obiskovalci mestnega jedra lahko zagotovijo ob torkih in četrtkih na stojnicah mestne uprave. V akcijo se je takoj vključilo šest lokalov, ki ponujajo skupaj več kot dvajset različnih izdelkov.

V aprilu so se nato odločili, da bodo delovni teden v mestnem središču zaključili še z enim projektom, ki so ga poimenovali Srečni petek. V okviru projekta bodo obiskovalci mestnega jedra za opravljen nakup nad deset evrov prejeli kodo, ki jo bodo poslali s kratkim sporočilom (SMS) na naprej določeno in na kuponu objavljeno številko. Z opravljenim nakupom in poslano kodo bodo sodelovali v nagradni igri Srečni petek. Vsak teden bodo namreč izžrebali dvajset prejetih kod, ki bodo prinesle praktične nagrade.

Petki bodo namenjeni tudi starejšim občanom kranjske občine, saj bo vsak petek ob 15. uri v prostorih galerije Layer potekalo srečanje za samopomoč z imenom Dobra misel. Pogovorna skupina deluje pod okriljem Medgeneracijskega društva Z roko v roki Kranj. »Prepričani smo, da se bodo vsi projekti obdržali ter vzpodbudili večji obisk starega Kranja. To potrjujejo tudi zadnji trendi obiskanosti središča mesta, ki se iz tedna v teden povečuje,« pravijo na kranjski občini in vabijo, da že danes namesto v nakupovalna središča pridete po nakupih v stari Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

jasno
vlažnost: 77 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

6/27

nedelja

6/26

ponedeljek

11/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. april 2018

Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

GLEDALIŠČE / Šenčur, 22. april 2018

Striptiz

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. april 2018

Pravljice v Galeriji: Magični gozd

PRIREDITVE / Primskovo, 22. april 2018

Dan Zemlje na Primskovem

GLEDALIŠČE / Preddvor, 22. april 2018

Sama nej zbere

GLEDALIŠČE / Smlednik, 22. april 2018

Sumljiva oseba

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. april 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Žiri, 23. april 2018

Noč knjige z Viktorjem Žakljem

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...