Ob lepem vremenu je ob torkih, sredah in četrtkih staro mestno jedro Kranja že oživelo, s Srečnimi petki pa naj bi več obiskovalcev privabili v mesto tudi po nakupih. / Foto: Tina Dokl

Srečni petki vabijo v mesto

Za večji obisk mestnega središča Kranja so na kranjski občini pripravili še en projekt, ki so ga poimenovali Srečni petek.

Kranj – Pri kranjski mestni upravi so se odločili, da popestrijo utrip prenovljenega starega Kranja, zato so začeli izvajati več različnih projektov. Najprej so mesto ob torkih, ko je za to primerno vreme, oživili s projektom S Krančkom v mestu. Ta projekt v staro mestno jedro privablja predvsem otroke in mladostnike pa tudi družine. Prejšnji mesec so nato obiskovalce v središče mesta začeli privabljati s projektom Četrtki ob vodnjaku. Ob četrtkih namreč pripravljajo ekološko kulinarično ponudbo ter zabavo in druženje ob vodnjaku.

Obema dobro sprejetima projektoma so se pred kratkim odločili dodati tako imenovane Srede brez evra, ko ponujajo brezplačni napitek za obiskovalce v mestnih kavarnah, lokalih, barih in gostilnah. Brezplačni vrednostni kupon si namreč obiskovalci mestnega jedra lahko zagotovijo ob torkih in četrtkih na stojnicah mestne uprave. V akcijo se je takoj vključilo šest lokalov, ki ponujajo skupaj več kot dvajset različnih izdelkov.

V aprilu so se nato odločili, da bodo delovni teden v mestnem središču zaključili še z enim projektom, ki so ga poimenovali Srečni petek. V okviru projekta bodo obiskovalci mestnega jedra za opravljen nakup nad deset evrov prejeli kodo, ki jo bodo poslali s kratkim sporočilom (SMS) na naprej določeno in na kuponu objavljeno številko. Z opravljenim nakupom in poslano kodo bodo sodelovali v nagradni igri Srečni petek. Vsak teden bodo namreč izžrebali dvajset prejetih kod, ki bodo prinesle praktične nagrade.

Petki bodo namenjeni tudi starejšim občanom kranjske občine, saj bo vsak petek ob 15. uri v prostorih galerije Layer potekalo srečanje za samopomoč z imenom Dobra misel. Pogovorna skupina deluje pod okriljem Medgeneracijskega društva Z roko v roki Kranj. »Prepričani smo, da se bodo vsi projekti obdržali ter vzpodbudili večji obisk starega Kranja. To potrjujejo tudi zadnji trendi obiskanosti središča mesta, ki se iz tedna v teden povečuje,« pravijo na kranjski občini in vabijo, da že danes namesto v nakupovalna središča pridete po nakupih v stari Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 74 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

11/30

četrtek

14/29

petek

17/29

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

PRIREDITVE / Kranj, 19. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 20. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

GLASBA / Tržič, 20. julij 2018

Maja Keuc v Tržiškem muzeju

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

IZLETI / Kranj, 26. julij 2018

Špik Hude police

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...