Direktorica kranjske območne enote Zavarovalnice Triglav Janka Planinc je ček z donacijo izročila predsedniku Planinskega društva Radovljica Valentinu Rezarju.

Donacija planincem

Zavarovalnica Triglav je Planinskemu društvu Radovljica z donacijo pomagala pri nakupu defibrilatorja in sanaciji dimnika.

Radovljica – Direktorica kranjske enote zavarovalnice Triglav Janka Planinc je pred nedavnim predsedniku Planinskega društva Radovljica Valentinu Rezarju izročila simbolični ček, s katerim je zavarovalnica radovljiškemu planinskemu društvu namenila donacijo v višini 4500 evrov. Sredstva je zavarovalnica donirala v okviru novoletne preventivne akcije Za boljši jutri, s katero želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod. Radovljiški planinci bodo denar namenili za nakup defibrilatorja za Roblekov dom na Begunjščici ter sanacijo v lanskem požaru poškodovanega dimnika.

»V skladu z družbeno odgovornostjo radi vlagamo v okolje, v katerem delujemo, tako da podpiramo projekte, ki imajo dolgoročni učinek in koristijo lokalni skupnosti. Z vseslovensko novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri smo tako v zadnjih treh letih podprli več kot sedemdeset različnih projektov s področja gasilstva, zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok. Na Gorenjskem smo pomagali pri ureditvi brežine vodotoka v občini Gorenja vas - Poljane ter pri nakupih štirih defibrilatorjev, dihalnega aparata, protipožarnih zaščitnih oblek in reševalne obleke za reševanje pri prometnih nesrečah iz vode,« je povedala Planinčeva. Letos bo zavarovalnica podprla skupaj dvajset projektov; na območni enoti Kranj so se odločili, da bosta to projekta PD Radovljica in GRS Bohinj.

Valentin Rezar je povedal, da so se v društvu donacije zelo razveselili, saj načeloma težko zberejo sredstva tako za sanacije kot za povečevanje varnosti. Kljub temu so pred dvema letoma z defibrilatorjem že opremili Valvasorjev dom in glede na izkušnje načrtujejo, da bi napravo za pomoč pri srčnem zastoju namestili še pri Roblekovem domu pod Begunjščico ter Pogačnikovem domu na Kriških podih, ki ju upravlja društvo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°


vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/19

petek

6/19

sobota

7/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

PRIREDITVE / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 19. oktober 2018

Razočarana gospodinja pri sexologu

OBVESTILA / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

 

 
 

 

 
 
 

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...

Kje je zaklad? / 21:17, 7. oktober

Ja kaj se sekiraš važno je da ti obvladaš Gorenščino,meni ni potrebna ne ena in ne druga za tistih par dni ki jih jaz preživim v sloveniji,z...