Direktorica kranjske območne enote Zavarovalnice Triglav Janka Planinc je ček z donacijo izročila predsedniku Planinskega društva Radovljica Valentinu Rezarju.

Donacija planincem

Zavarovalnica Triglav je Planinskemu društvu Radovljica z donacijo pomagala pri nakupu defibrilatorja in sanaciji dimnika.

Radovljica – Direktorica kranjske enote zavarovalnice Triglav Janka Planinc je pred nedavnim predsedniku Planinskega društva Radovljica Valentinu Rezarju izročila simbolični ček, s katerim je zavarovalnica radovljiškemu planinskemu društvu namenila donacijo v višini 4500 evrov. Sredstva je zavarovalnica donirala v okviru novoletne preventivne akcije Za boljši jutri, s katero želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod. Radovljiški planinci bodo denar namenili za nakup defibrilatorja za Roblekov dom na Begunjščici ter sanacijo v lanskem požaru poškodovanega dimnika.

»V skladu z družbeno odgovornostjo radi vlagamo v okolje, v katerem delujemo, tako da podpiramo projekte, ki imajo dolgoročni učinek in koristijo lokalni skupnosti. Z vseslovensko novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri smo tako v zadnjih treh letih podprli več kot sedemdeset različnih projektov s področja gasilstva, zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok. Na Gorenjskem smo pomagali pri ureditvi brežine vodotoka v občini Gorenja vas - Poljane ter pri nakupih štirih defibrilatorjev, dihalnega aparata, protipožarnih zaščitnih oblek in reševalne obleke za reševanje pri prometnih nesrečah iz vode,« je povedala Planinčeva. Letos bo zavarovalnica podprla skupaj dvajset projektov; na območni enoti Kranj so se odločili, da bosta to projekta PD Radovljica in GRS Bohinj.

Valentin Rezar je povedal, da so se v društvu donacije zelo razveselili, saj načeloma težko zberejo sredstva tako za sanacije kot za povečevanje varnosti. Kljub temu so pred dvema letoma z defibrilatorjem že opremili Valvasorjev dom in glede na izkušnje načrtujejo, da bi napravo za pomoč pri srčnem zastoju namestili še pri Roblekovem domu pod Begunjščico ter Pogačnikovem domu na Kriških podih, ki ju upravlja društvo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno oblačno
vlažnost: 80 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

16/25

nedelja

16/28

ponedeljek

15/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

PRIREDITVE / Žabnica, 22. julij 2018

Gasilska veselica

OBVESTILA / Kranj, 23. julij 2018

Mesečno srečanje združenja HumanUp

GLEDALIŠČE / Jesenice, 24. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

IZLETI / Kranj, 26. julij 2018

Špik Hude police

IZLETI / Tržič, 5. avgust 2018

Romanje k sv. Ožboltu na Jezersko

GLEDALIŠČE / Šenčur, 5. avgust 2018

Lepo je biti muzikant

 

 
 

 

 
 
 

Nosil bom rdečo zvezdo / 09:09, 21. julij

Ne, bi pa gledali ustaške oz. domobranske proslave z poveličevanjem fašizma kot to počnejo na hrvaškem!
Jasno, eni bi to želeli, pa vam ne bo uspel !!

Nosil bom rdečo zvezdo / 19:57, 20. julij

Že bivši ameriški veleposlanik Mussomeli je dejal, da smo dobili državo prepoceni in je zato ne cenimo dovolj. Če bi tista letala in tanki z...

Nosil bom rdečo zvezdo / 17:04, 20. julij

Boli pogled na rdečo zvezdo, na simbol upora in zmage kaj?
Vaš idejni vodja Ivan Janez Janša jo še danes nosi v srcu, ostali komunisti s...

Spomin na preboj na Menini / 16:54, 20. julij

Franc Pintar,
ja sej razumemo gnev in bes simpatizerja domobranstva in častilca idej katere so prepovedane. Pa vas nihče ne jemlje resno ...

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...