Direktorica kranjske območne enote Zavarovalnice Triglav Janka Planinc je ček z donacijo izročila predsedniku Planinskega društva Radovljica Valentinu Rezarju.

Donacija planincem

Zavarovalnica Triglav je Planinskemu društvu Radovljica z donacijo pomagala pri nakupu defibrilatorja in sanaciji dimnika.

Radovljica – Direktorica kranjske enote zavarovalnice Triglav Janka Planinc je pred nedavnim predsedniku Planinskega društva Radovljica Valentinu Rezarju izročila simbolični ček, s katerim je zavarovalnica radovljiškemu planinskemu društvu namenila donacijo v višini 4500 evrov. Sredstva je zavarovalnica donirala v okviru novoletne preventivne akcije Za boljši jutri, s katero želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod. Radovljiški planinci bodo denar namenili za nakup defibrilatorja za Roblekov dom na Begunjščici ter sanacijo v lanskem požaru poškodovanega dimnika.

»V skladu z družbeno odgovornostjo radi vlagamo v okolje, v katerem delujemo, tako da podpiramo projekte, ki imajo dolgoročni učinek in koristijo lokalni skupnosti. Z vseslovensko novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri smo tako v zadnjih treh letih podprli več kot sedemdeset različnih projektov s področja gasilstva, zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok. Na Gorenjskem smo pomagali pri ureditvi brežine vodotoka v občini Gorenja vas - Poljane ter pri nakupih štirih defibrilatorjev, dihalnega aparata, protipožarnih zaščitnih oblek in reševalne obleke za reševanje pri prometnih nesrečah iz vode,« je povedala Planinčeva. Letos bo zavarovalnica podprla skupaj dvajset projektov; na območni enoti Kranj so se odločili, da bosta to projekta PD Radovljica in GRS Bohinj.

Valentin Rezar je povedal, da so se v društvu donacije zelo razveselili, saj načeloma težko zberejo sredstva tako za sanacije kot za povečevanje varnosti. Kljub temu so pred dvema letoma z defibrilatorjem že opremili Valvasorjev dom in glede na izkušnje načrtujejo, da bi napravo za pomoč pri srčnem zastoju namestili še pri Roblekovem domu pod Begunjščico ter Pogačnikovem domu na Kriških podih, ki ju upravlja društvo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

9/20

četrtek

9/20

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 06:29, 26. april

Večna slava in zahvala partizanom in večna sramota za izdajalce!

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.