Obvoznico so »odprli« godbeniki Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora. / Foto: Tina Dokl

Obvoznica olajšala življenje

V torek so tudi uradno predali namenu novo obvoznico mimo Lipc, ki je prometno razbremenila naselji Lipce in Blejska Dobrava. Nova cesta je velika pridobitev tudi za podjetje Sumida Slovenija.

Blejska Dobrava – S prisrčno slovesnostjo so v deževnem torku namenu tudi uradno predali novo obvoznico mimo Lipc. Krajani Lipc in Blejske Dobrave so novo cesto čakali dolgo, prve pobude krajanov po izgradnji ceste, ki bi razbremenila promet skozi Lipce in središče Blejske Dobrave, segajo že pred leto 2010. Po pridobitvi potrebnih zemljišč in izdelavi projektne dokumentacije so na Občini Jesenice konec leta 2015 pridobili gradbeno dovoljenje, z deli pa so začeli septembra lani. Izvajalec del je bila Gorenjska gradbena družba, v sklopu projekta je bila zgrajena 700 metrov dolga obvozna cesta, ki poteka od križišča z regionalno cesto Jesenice–Kočna–Gorje do industrijske cone Črna vas. Zgradili so tudi pločnik in uredili cestno razsvetljavo. Dela so bila zaključena julija letos, uporabno dovoljenje pa so prejeli v začetku septembra. »Obvoznica je največja občinska investicija na področju cest v letu 2017. Sedemsto metrov dolga obvozna cesta bo ne le razbremenila promet skozi naselji Lipce in Blejska Dobrava, temveč bo tudi olajšala dovoz tovornjakov do industrijske cone Črna vas na Blejski Dobravi in omogočila izgradnjo kanalizacije na Lipcah. Celoten projekt je stal kar pol milijona evrov, od česar smo na občini zagotovili 400 tisoč evrov, 100 tisoč evrov pa je prispevala država,« je povedal župan Tomaž Tom Mencinger.

»Današnji dan je za krajane kar manjši praznik!« je bil zadovoljen predsednik sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava Anton Hribar. Kot je povedal, bo obvoznica olajšala tudi dostop občanom Jesenic do osrednjega pokopališča na Blejski Dobravi in turistom, ki obiščejo kamp Perun in sotesko Vintgar.

Da je obvoznica velika pridobitev za podjetja v industrijski coni, pa je dejal direktor največjega podjetja na tem območju Sumida Slovenija Primož Ekart. Podjetje iz leta v leto povečuje proizvodnjo in število zaposlenih, teh je že skoraj štiristo, težki tovornjaki, ki so bili prisiljeni voziti skozi Lipce, pa so pomenili obremenitev za kraj in krajane. Z obvoznico je teh težav konec, odprtje pa sovpada tudi z zaključkom gradnje dodatnih proizvodnih prostorov podjetja Sumida Slovenija na Blejski Dobravi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

jasno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

3/21

sreda

5/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...