Obvoznico so »odprli« godbeniki Pihalnega orkestra Jesenice - Kranjska Gora. / Foto: Tina Dokl

Obvoznica olajšala življenje

V torek so tudi uradno predali namenu novo obvoznico mimo Lipc, ki je prometno razbremenila naselji Lipce in Blejska Dobrava. Nova cesta je velika pridobitev tudi za podjetje Sumida Slovenija.

Blejska Dobrava – S prisrčno slovesnostjo so v deževnem torku namenu tudi uradno predali novo obvoznico mimo Lipc. Krajani Lipc in Blejske Dobrave so novo cesto čakali dolgo, prve pobude krajanov po izgradnji ceste, ki bi razbremenila promet skozi Lipce in središče Blejske Dobrave, segajo že pred leto 2010. Po pridobitvi potrebnih zemljišč in izdelavi projektne dokumentacije so na Občini Jesenice konec leta 2015 pridobili gradbeno dovoljenje, z deli pa so začeli septembra lani. Izvajalec del je bila Gorenjska gradbena družba, v sklopu projekta je bila zgrajena 700 metrov dolga obvozna cesta, ki poteka od križišča z regionalno cesto Jesenice–Kočna–Gorje do industrijske cone Črna vas. Zgradili so tudi pločnik in uredili cestno razsvetljavo. Dela so bila zaključena julija letos, uporabno dovoljenje pa so prejeli v začetku septembra. »Obvoznica je največja občinska investicija na področju cest v letu 2017. Sedemsto metrov dolga obvozna cesta bo ne le razbremenila promet skozi naselji Lipce in Blejska Dobrava, temveč bo tudi olajšala dovoz tovornjakov do industrijske cone Črna vas na Blejski Dobravi in omogočila izgradnjo kanalizacije na Lipcah. Celoten projekt je stal kar pol milijona evrov, od česar smo na občini zagotovili 400 tisoč evrov, 100 tisoč evrov pa je prispevala država,« je povedal župan Tomaž Tom Mencinger.

»Današnji dan je za krajane kar manjši praznik!« je bil zadovoljen predsednik sveta Krajevne skupnosti Blejska Dobrava Anton Hribar. Kot je povedal, bo obvoznica olajšala tudi dostop občanom Jesenic do osrednjega pokopališča na Blejski Dobravi in turistom, ki obiščejo kamp Perun in sotesko Vintgar.

Da je obvoznica velika pridobitev za podjetja v industrijski coni, pa je dejal direktor največjega podjetja na tem območju Sumida Slovenija Primož Ekart. Podjetje iz leta v leto povečuje proizvodnjo in število zaposlenih, teh je že skoraj štiristo, težki tovornjaki, ki so bili prisiljeni voziti skozi Lipce, pa so pomenili obremenitev za kraj in krajane. Z obvoznico je teh težav konec, odprtje pa sovpada tudi z zaključkom gradnje dodatnih proizvodnih prostorov podjetja Sumida Slovenija na Blejski Dobravi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...