Na parkirišču pred naravnim rezervatom Zelenci so že odstranili hlodovino, v času obnove, ki bo predvidoma zaključena prihodnji mesec, pa bo še zaprto. / Foto: Gorazd Kavčič

Dogovor o parkirišču Zelenci

Občina Kranjska Gora v teh dneh začenja z urejanjem parkirišča pred naravnim rezervatom v Zelencih, potem ko so se z Agrarno skupnostjo Podkoren uspeli dogovoriti, da občina parkirišče vzame v dolgoročni najem.

Podkoren – »Dogovorili smo se, da Občina Kranjska Gora parkirišče vzame v dolgoročni najem,« je povedal župan občine Kranjska Gora Janez Hrovat. Za najemnino bo občina v 18 letih namenila 38 tisoč evrov, z rebalansom proračuna pa so prejšnji teden zagotovili tudi denar za urejanje: 35 tisočakov za preplastitev z asfaltom ter še dodatnih nekaj tisoč evrov za ureditev javne razsvetljave. To občina skupaj z urejanjem razsvetljave na trgu v Ratečah in na pešpoti v Gozdu - Martuljku namenila 17 tisoč evrov. Ob parkirišču bodo uredili še klopi in postavili otroška igrala, v bližnjem objektu, ki je trenutno še v lasti zasebnice in v katerem je do novembra lani deloval gostinski lokal, pa nameravajo urediti sanitarije, ki bodo namenjene vsem obiskovalcem, ne le gostom gostinskega lokala. Del objekta pa naj bi služil tudi kot informacijska točka.

Parkirišče je bilo pred zadnjim zaprtjem zaradi podobnega spora med občino, agrarno skupnostjo in najemnikom oziroma lastnikom lokala zaprto že leta 2012; zdaj so razmerja, kot kaže, urejena za daljše obdobje, s čimer so zadovoljni tudi v agrarni skupnosti. Jože Gregori, predsednik agrarne skupnosti, pri tem poudarja, da so ves čas želeli le delovati kot dobri gospodarji. »Dejstvo je, da ima agrarna skupnost v lasti zemljišča, ki so sredi turističnega kraja in so veliko vredna. Kot dobri gospodarji le želimo ustrezno povračilo za njihovo uporabo,« pojasnjuje.

Oboji, občina in agrarna skupnost, si ob tem želijo, da bi pri urejanju vstopne točke v naravni rezervat Zelenci pomagala tudi država. Zelenci so namreč naravna vrednota državnega pomena, ustanoviteljske pravice in s tem pravice in dolžnosti nad rezervatom pa si na podlagi skupnega zavarovanja delita Ministrstvo za okolje in prostor ter Občina Kranjska Gora.

Parkirišče bo sicer iz varnostnih razlogov zaprto, dokler ne bodo končana obnovitvena dela. Župan Janez Hrovat pričakuje, da bo to že prihodnji mesec. Zadovoljen je, da bodo Zelenci že kmalu spet ponos, ne črna točka Kranjske Gore, ne nazadnje leži tik ob meji z Italijo in je ena prvih znamenitosti, ki jo vidijo tujci ob vstopu v Slovenijo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°


vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/19

petek

6/19

sobota

7/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

PRIREDITVE / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

PRIREDITVE / Jesenice, 19. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Selca, 19. oktober 2018

O ukanah komunističnega nacionalizma

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

GLEDALIŠČE / Slovenski Javornik, 19. oktober 2018

Razočarana gospodinja pri sexologu

OBVESTILA / Predoslje, 19. oktober 2018

Srečanje literatov upokojencev

GLASBA / Kranj, 19. oktober 2018

Vem, da bo zopet pomlad

 

 
 

 

 
 
 

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...

Kje je zaklad? / 21:17, 7. oktober

Ja kaj se sekiraš važno je da ti obvladaš Gorenščino,meni ni potrebna ne ena in ne druga za tistih par dni ki jih jaz preživim v sloveniji,z...