Miss Slovenije 2017 Maja Zupan

Najlepša je Gorenjka

V soboto so v Ljubljani izbirali najlepšo Slovenko. Prvič po zelo dolgem času so na koncu okronali Gorenjko. Nova mis Slovenije 2017 je tako postala Maja Zupan iz Britofa pri Kranju.

Jelka Verk je letos poskrbela, da je bil izbor Miss Slovenije za miss sveta povsem drugačen od preteklih. Dekleta so se med pripravami odpravila tudi na Triglav, finalni večer pa je gostila slovenska prestolnica, oder Gospodarskega razstavišča. Gorenjci smo imeli med finalistkami kar pet svojih predstavnic, ki so se po brvi sprehodile trikrat, v treh modnih izhodih. Seveda sta največ pozornosti pritegnila tisti v kopalkah in končni, v svečanih oblekah, ki so bile delo Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy.

Prireditev oziroma lepotni izbor je bil letos na višjem nivoju, kot smo vajeni. Voditeljstvo so zaupali Mihi Brajniku in Nini Osenar, hišni ansambel Najlepših 6 pa je imel v svojih vrstah tudi prepoznavne glasbenike, kot je to saksofonist Lovro Ravbar. Med izhodi so okronali še nekaj »ekstra« lepotic; zapela sta tudi Sašo Gačnik 'Svarogov' in energična Nuška Drašček, svoje rime je predstavil Zlatko. Zaplesali so varovanci Jerneja Šerjaka in videli smo delček tistega, s čimer odhajajo na svetovno plesno prvenstvo na Dansko. Tokrat je Jernej pripravil drugačno plesno točko: v ples je vključil tudi plesalce, ki so gibalno ovirani.

Preden pa so v soboto zvečer razglasili najlepše tri, smo dobili še najlepših sedem, med njimi tudi dve Gorenjki: 18-letno Jezerjanko Laro Stenovec in leto dni mlajšo Majo Zupan iz Britofa pri Kranju, ki je na koncu postala tudi najlepša Slovenka, dobila pa je še lento miss osebnosti. Poleg še dveh podeljenih lent so za najbolj fotogenično izbrali Primorko Nino Dolić, druga in prva spremljevalka letošnje mis pa sta postali Štajerki Patricija Finster ter Lana Krajnc.

Zmagovalka je imela med publiko v dvorani dobro podporo. Zanjo je navijala vsa njena razširjena družina – mama Anka in oče Marjan s svojima partnerjema, z Dunaja je prišla Karmen Schaffer, prišli so prijatelji, fant Lovro, najboljša prijateljica Ana, zakonca Šenk, ki ju poznamo po udejstvovanju v Folklorni skupini Iskraemeco in z veseljem povesta, da Maja že sedmo leto pleše pri njih, pomaga pa tudi pri poučevanju otroške skupine. Prišel pa je tudi njen soplesalec Edi. O tem, da so imeli usta do ušes in navdušenja niso skrivali, ko je Maja prejela krono, ki najprej ni želela obstati na njeni glavi in sta se s sedaj že bivšo mis Majo Taradi kar malce nasmejali ob predaji, pa lahko rečemo le: Gorenjska je tako po mnogih letih (končno) dobila najlepše dekle v Sloveniji.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 0 km/h

3/21

petek

7/21

sobota

11/18

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Cerklje, 22. september 2017

Odprtje obnovljene muzejske kovačnice

IZLETI / Stara Fužina, 22. september 2017

Po planinah od Stola do Porezna

PRIREDITVE / Visoko, Milje, 22. september 2017

Ob krajevnem prazniku KS Visoko - Milje

PRIREDITVE / Kranjska gora, 22. september 2017

Iz Stražišča po Evropi – sita iz konjske žime

PRIREDITVE / Kovor, 22. september 2017

Večer kantri glasbe

IZLETI / Kranj, Trboje, 22. september 2017

Kolesarski izlet za aktivno spoznavanje podeželja

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 23. september 2017

Prvak Julijskih Alp

IZLETI / Kranj, 23. september 2017

Na Golte, Boskovec

 

 
 

 

 
 
 

Smo med najbolj razvitimi v Sloveniji / 11:09, 21. september

Že, že! Toda ob cesti mimo letališča pa ni kolesarske steze, smo namreč v 21.stoletju, Cerklje pa bogata občina.
Upam, da Vam kapne, ko sedaj gradijo novo cesto, da kolesarska steza bo.

Delovanje okupatorja krepilo odpor / 23:04, 9. september

Zanima me, kaj se je zgodilo, da se je okupator tako kruto maščeval. Ti ubogi talci Franc iz Krnice, Jože iz Blejske Dobrave, Janez iz Nome...

Delovanje okupatorja krepilo odpor / 14:15, 8. september

Delovanje okupatorjev, streljanje talcev, deportacija, požiganja vasi...,, ima svoj vzrok tudi v taktiki partizanskega boja napada in umika...

Kolesarska steza kmalu dograjena / 14:58, 11. september

šenčur-kranj, zelo enostavna rešitev, nadvoz čez avtocesto na delu, kjer je bila prekinjena stara cesta proti šenčurju, katero še vedno upor...

Kolesarska steza kmalu dograjena / 23:46, 3. september

Kaj pa kolesarska steza Brnik - Šenčur - Kranj ?

Pliberški sejem je praznik / 11:56, 1. september

Res lepa prireditev, pohvalno za organizatorje. Sejma se z ženo udeleživa skoraj vsako leto.
Žal so v Kranju z 501 letno tradicijo ukinil...

Šola vedeževanja iz Ciganskih kart / 00:23, 31. avgust

A se lahko reče ciganskih, cigan? A ni to pri nas kaznivo? Vas bo mirovni inštitut prijavil....