Miss Slovenije 2017 Maja Zupan

Najlepša je Gorenjka

V soboto so v Ljubljani izbirali najlepšo Slovenko. Prvič po zelo dolgem času so na koncu okronali Gorenjko. Nova mis Slovenije 2017 je tako postala Maja Zupan iz Britofa pri Kranju.

Jelka Verk je letos poskrbela, da je bil izbor Miss Slovenije za miss sveta povsem drugačen od preteklih. Dekleta so se med pripravami odpravila tudi na Triglav, finalni večer pa je gostila slovenska prestolnica, oder Gospodarskega razstavišča. Gorenjci smo imeli med finalistkami kar pet svojih predstavnic, ki so se po brvi sprehodile trikrat, v treh modnih izhodih. Seveda sta največ pozornosti pritegnila tisti v kopalkah in končni, v svečanih oblekah, ki so bile delo Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy.

Prireditev oziroma lepotni izbor je bil letos na višjem nivoju, kot smo vajeni. Voditeljstvo so zaupali Mihi Brajniku in Nini Osenar, hišni ansambel Najlepših 6 pa je imel v svojih vrstah tudi prepoznavne glasbenike, kot je to saksofonist Lovro Ravbar. Med izhodi so okronali še nekaj »ekstra« lepotic; zapela sta tudi Sašo Gačnik 'Svarogov' in energična Nuška Drašček, svoje rime je predstavil Zlatko. Zaplesali so varovanci Jerneja Šerjaka in videli smo delček tistega, s čimer odhajajo na svetovno plesno prvenstvo na Dansko. Tokrat je Jernej pripravil drugačno plesno točko: v ples je vključil tudi plesalce, ki so gibalno ovirani.

Preden pa so v soboto zvečer razglasili najlepše tri, smo dobili še najlepših sedem, med njimi tudi dve Gorenjki: 18-letno Jezerjanko Laro Stenovec in leto dni mlajšo Majo Zupan iz Britofa pri Kranju, ki je na koncu postala tudi najlepša Slovenka, dobila pa je še lento miss osebnosti. Poleg še dveh podeljenih lent so za najbolj fotogenično izbrali Primorko Nino Dolić, druga in prva spremljevalka letošnje mis pa sta postali Štajerki Patricija Finster ter Lana Krajnc.

Zmagovalka je imela med publiko v dvorani dobro podporo. Zanjo je navijala vsa njena razširjena družina – mama Anka in oče Marjan s svojima partnerjema, z Dunaja je prišla Karmen Schaffer, prišli so prijatelji, fant Lovro, najboljša prijateljica Ana, zakonca Šenk, ki ju poznamo po udejstvovanju v Folklorni skupini Iskraemeco in z veseljem povesta, da Maja že sedmo leto pleše pri njih, pomaga pa tudi pri poučevanju otroške skupine. Prišel pa je tudi njen soplesalec Edi. O tem, da so imeli usta do ušes in navdušenja niso skrivali, ko je Maja prejela krono, ki najprej ni želela obstati na njeni glavi in sta se s sedaj že bivšo mis Majo Taradi kar malce nasmejali ob predaji, pa lahko rečemo le: Gorenjska je tako po mnogih letih (končno) dobila najlepše dekle v Sloveniji.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

pretežno oblačno
vlažnost: 89 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/10

ponedeljek

-3/11

torek

1/13

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. november 2017

Pohod po Vertovčevih poteh

IZLETI / Šenčur, 19. november 2017

Po Vertovčevih poteh

PRIREDITVE / Breznica, 19. november 2017

Škratovanje

PRIREDITVE / Šenčur, 19. november 2017

Memorial Borisa Brezarja v prstometu

PRIREDITVE / Visoko, 19. november 2017

Pod okence pridem

OBVESTILA / Kranj, 20. november 2017

Pomoč invalidom

PREDAVANJA / Kranj, 20. november 2017

Predavanje in namestitev atlasa

PREDAVANJA / Jesenice, 20. november 2017

Otrok stalno trmari in izsiljuje

 

 
 

 

 
 
 

Okoljsko priznanje za Radovljico / 00:00, 14. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 23:57, 13. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Smeti ob cesti proti Strmici / 18:54, 11. november

Ja kako je pa kaj takega sploh možno? Saj smo sory ste gorenci jaz sem tujec iz Dolenske, najbolj pametni, pošteni in kaj vem kaj še ne, vse...

Skozi žleb na vrh / 00:35, 10. november

V Logarski dolini ni slapa Savice. Obstaja samo slap Rinka.

Kandidata v drugem krogu / 14:54, 2. november

DRUGI KROG, prva etapa
Sto kilometrov je mimo. Kaj vse se dogaja ob poti? Najbolj se mi je vtisnilo naslednje:
-Janša se pripravlja n...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 20:29, 30. oktober

Kdaj bo avtobusna postaja šla ven iz mesta? Pločnik fali marsikje, npr. od Špara do osamelega Šlandra, vsak let rob ceste malo posujejo s pe...

Gorenjci so uspešni jadralci / 13:13, 28. oktober

Pohvala ekipi!

Me pa zanima, če se udeležite tudi Barkovljanke ! In če, kakšen je tam rezultat?