Občinsko praznovanje se je začelo s tradicionalnim srečanjem starodobnikov, številne prireditve ob prazniku Občine Vodice pa se bodo odvijale še do konca meseca. / Foto: Tina Kosec

Številne prireditve v Vodicah

V soboto v Vodicah obeležujejo 22. občinski praznik. Slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo priznanj bo že v petek, ves mesec pa društva in druge organizacije pripravljajo številne prireditve.

Vodice – Ob občinskem prazniku, ki ga v Vodicah praznujejo 9. septembra, se v občini odvije več kot dvajset športnih, kulturnih in družabnih prireditev. Pestro dogajanje se je začelo že zadnji avgustovski konec tedna, ko so se v Polju pri Vodicah srečali ljubitelji starodobnih vozil, na igrišču pred vodiško šolo pa so se košarkarji pomerili v turnirju ulične košarke.

Pestro pa bo tudi v prihodnjih dneh. Najbolj slovesno bo v petek, ko se bo v Kulturni dvorani Vodice odvila slavnostna seja občinskega sveta, na kateri bodo podelili občinska priznanja in se na ta način zahvalili občanom, ki skrbijo za prepoznavnost občine Vodice onkraj občinske in celo državne meje. Organizatorji obljubljajo tudi pester kulturni program, v katerem bodo nastopili Godba Vodice, Folklorna skupina Društva narodnih noš in kočijažev Vodice in vokalna skupina Bassless.

Že v četrtek pa bo v Kulturni dvorani Vodice potopisno predavanje Igorja Gruberja, ki je znano alpsko pot Via Alpina prehodil v 104 dnevih ter na poti premagal kar 2640 kilometrov.

V soboto bodo svoje spretnosti v igranju na diatonično harmoniko pokazali harmonikarji. Ob 14. uri se namreč na Skaručni obeta tradicionalno tekmovanje Vesela harmonika 2017, ob 19. uri pa bo ob grajskem paviljonu v Šinkovem Turnu na sporedu predstava Gledališke skupine Dražgoše z naslovom Cigan Čarovnik.

V petek, 15. septembra, bodo na svoj račun prišli ljubitelji rokovskih ritmov. Rockfest 2017 bo gostil skupine Big Foot Mama, Prelude, Imset in Joker Out. Od petka, 15. septembra, do nedelje, 17. septembra, bo v Utiku potekal tretji Ex-tempore Vodice. Dela, ki jih bodo ustvarili likovniki, pa si bo konec septembra mogoče ogledati v Kulturni dvorani Utik.

V soboto, 16. septembra, bo na Selu pri Vodicah gorski kronometer na Rašico, v petek, 22. septembra, pa bo turistično društvo organiziralo kulturno prireditev z druženjem. V soboto, 23. septembra, bo na območju Šinkovega Turna kolesarska dirka za pokal Občine Vodice, v Polju pa tekmovanje Gasilske zveze Vodice in Gasilske zveze Medvode za članice in člane.

Občinsko praznovanje bodo sklenili s prireditvijo ob mednarodnem dnevu starejših, ki bo v soboto, 30. septembra, ob 16. uri v Domu krajanov Utik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 77 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/2

nedelja

-5/2

ponedeljek

-6/3

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

GLEDALIŠČE / Breznica, 20. januar 2019

Škratovanje

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 21. januar 2019

Vulkanska pustolovščina Srednje Amerike

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske delavnice

PREDAVANJA / Vodice, 22. januar 2019

Slovenija, čarobna dežela

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Britof, Predoslje, 23. januar 2019

Kopalni izlet v Šmarješke Toplice

 

 
 

 

 
 
 

Gora ni nora / 13:09, 20. januar

Sem prehitro napisal.
Lahko bi kakšnega užalil kar pa ni moj namen.
Popravek:
namesto pametne je pravilno drugačne cilje.

Gora ni nora / 12:54, 20. januar

Nejc Zaplotnik: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel; kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.«************Lepo se sliši...

Zaradi požara evakuirali Baragov vrtec / 23:26, 19. januar

In to v Stražišču?kjer sem Jaz gor rastel da negovorim drugih sladkih rečeh ki sem jih prvič v življenju poskusil, sicer že pedeset let živi...

Sedem let za smrt brezdomca / 23:20, 19. januar

Zanima me če bi negdo posilil, prijateljico od Cerarja ? Ali ubil enga politika, a bi bila kazen ista?

Sedem let za smrt brezdomca / 23:18, 19. januar

Sedem let? Mar je v Sloveniji vredno življenje samo sedem let? Bravo mi pa imamo res Zakone! Za ubistvo sedem let, za posilstvo 10 mesecev če Ženska spi in jo negdo posili,Bravo

Umrl v trčenju pred Stenom / 23:13, 19. januar

Ok na sliki sicer ni viden noben predor? Ampak to ni važno, važno je kako je prišlo do nesreče ? Je bil vzrok Alko? Ali nesposobnost voznika...

Podjetje Gorenjski tisk pred likvidacijo / 23:02, 19. januar

Če nebi bil lastnik močvirnik bi se mogoče še dalo kaj rešiti,tako pa piši propalo,ampak obrnite še na M.Šarca,saj ste ga volili vam bo sigurno pomagal? Bo rekel da je kriv Janša.