Kmalu strožje nad oglaševalce

Odlok o oglaševanju in obveščanju v občini Vodice, ki je strožji do kršitev, je občinski svet vrnil v obravnavo pristojnim delovnim telesom.

Vodice – Občinski svet Občine Vodice je na nedavni seji obravnaval odlok o oglaševanju in obveščanju v občini, s katerim se v Vodicah nadejajo, da bodo učinkoviteje sankcionirali nepravilnosti, predvsem nedovoljeno oglaševanje ob avtocesti, glavnih cestah in drugod, kjer ugotavljajo, da se tovrstno početje nezadržno povečuje. »S tem se degradira pristno ruralno okolje in uničuje pogled na naravno območje. S predlaganimi dopolnitvami in spremembami bodo morali izvajalci oglaševanja pridobiti ustrezna dovoljenja, če te naprave in objekti za oglaševanje niso v nasprotju s tem odlokom, v nasprotnem primeru pa jim grozi odstranitev,« so predlagatelji zapisali v obrazložitvi, kjer dodajajo, da bo oglaševanje mogoče izključno na določenih lokacijah in na ustrezen način. Zagrožena kazen v predlogu odloka znaša osemsto evrov za pravne osebe, tristo za fizične osebe oz. samostojne podjetnike, za odgovorne pravne osebe pa dvesto evrov.

Čeprav so se svetniki načeloma strinjali, da je ob razširjajočem se nelegalnem oglaševanju nujno sprejeti strožje ukrepe, ki zajemajo tudi odstranitev nelegalnih objektov za oglaševanje, se je zapletlo pri vsebini odloka. Svetnik Anton Kosec je predlagal, da se poleg medobčinskega inšpektorata med organe nadzora vpišejo tudi gradbena, kmetijska, gozdarska in druge pristojne inšpekcije, kakor je predlagal odbor za komunalo. Prav tako je imel pomisleke, da se v predlagan odlok zgolj prepišejo določene določbe z občinskega prostorskega načrta.

Direktorice občinske uprave Majda Peterlin je pojasnila, da občina ne more predpisati, da nadzor nad njenimi predpisi izvajajo državni organi, ki ukrepajo na podlagi zakona. Poročevalec Aleksander Gantar je k temu dodal, da medobčinski inšpektorat ob ugotovitvi nepravilnosti prijavo odstopi v reševanje pristojni inšpekciji, ki objekt odstrani, medtem ko prepisane določbe iz občinskega prostorskega načrta niso podlaga za ukrepanje medobčinskega inšpektorata, zato so jih prepisali v odlok. Ob tem je svetnik Jože Podgoršek opozoril še, da predlog odloka predvideva, da odločbo o odstranitvi objekta izda medobčinski inšpektorat.

Razpravo je končal župan Aco Franc Šuštar, ki je ugotovil, da predlog ni primeren za sprejem v prvem branju in predlagal, da se vrne v obravnavo pristojnim delovnim telesom.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

delno oblačno
vlažnost: 33 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/30

sreda

11/30

četrtek

14/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 18. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

PRIREDITVE / Kranj, 19. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 20. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

GLASBA / Tržič, 20. julij 2018

Maja Keuc v Tržiškem muzeju

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...