Predstojnik Urgentnega centra Jesenice Robert Carotta in vodja enote nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Jesenice Žiga Jensterle

Okrepitev urgentnega centra

Od danes naprej v Urgentnem centru Jesenice deluje tudi ekipa službe nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Jesenice. V urgentnem centru so v mesecu dni obravnavali 2600 bolnikov.

Jesenice – Danes zjutraj ob sedmi uri je ekipa nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Jesenice začela delati v novem, pred mesecem dni odprtem urgentnem centru v Splošni bolnišnici Jesenice. Pacienti, ki so zaradi poškodbe ali nenadne obolelosti doslej iskali pomoč v zdravstvenem domu, naj se od danes naprej napotijo v urgentni center, je povedal direktor Splošne bolnišnice Jesenice Janez Poklukar na včerajšnji novinarski konferenci. Stavba jeseniškega zdravstvenega doma bo namreč odslej ponoči in ob koncu tedna zaprta. »Vsa nujna stanja bomo obravnavali v urgentnem centru, za nenujna stanja pa pozivamo občane, da obiščejo svojega osebnega zdravnika,« je dejal Poklukar in dodal, da nujna medicinska pomoč ne more biti sinonim za neprekinjeno zdravstveno varstvo. Zato bo treba spremeniti miselnost ljudi, ki še vedno pogosto »izkoristijo« nujno medicinsko pomoč, da se izognejo siceršnjemu čakanju v čakalnici osebnega zdravnika.

Žiga Jensterle, vodja enote nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Jesenice, je ob tem izrazil upanje, da bodo spremembe šle v korist pacientov. Povedal je, da zaposleni iz enote za zdaj organizacijsko ostajajo pod okriljem zdravstvenega doma, le delali bodo v prostorih urgentnega centra. S selitvijo se bo v novem urgentnem centru povečalo tudi število pacientov, za koliko, za zdaj ne morejo napovedati. Po besedah Roberta Carotte, predstojnika Urgentnega centra Jesenice, so v mesecu dni, kar delujejo v novih prostorih, obravnavali nekaj manj kot 2600 pacientov. V urgentnem centru so pridobili veliko, zlasti opazovalnico, triažo, reanimacijo, operacijske bloke, šivalnico, pet novih ambulantnih prostorov ... Želijo si, da bi v prihodnje zaživeli tudi ginekološka in pediatrična urgenca. Prostora za ureditev obeh imajo dovolj, problem zlasti pri pediatrični urgenci pa je v tem, da na Gorenjskem primanjkuje zdravnikov pediatrov. Otroke z Jesenic, ki nenadno zbolijo ali se poškodujejo, bodo odslej obravnavali splošni zdravniki v urgentnem centru, po potrebi pa tudi bolnišnični pediatri.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 71 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/22

petek

8/21

sobota

6/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 18. september 2020

Odpovedani izleti, zaprta pisarna

IZLETI / Kranj, 19. september 2020

Na Dolenjsko na oglede in kopanje

IZLETI / Kranj, 19. september 2020

Po Dolenjskem

IZLETI / Kranj, 19. september 2020

V Karnijske Alpe

IZLETI / Žiri, 20. september 2020

Pohod ob rapalski meji

GLASBA / Srednja vas pri Šenčurju, 20. september 2020

Dobrodelni koncert

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

 

 
 

 

 
 
 

V sredo potrdili 104 okužbe z novim koronavirusom, trenutno več kot tisoč aktivno okuženih / 14:57, 17. september

Prelet šestih f-16 in treh pilatusov za zmago nad epidemijo korone je bila slaba ideja. Morali bi izvesti celovito vojaško parado, tako pa se nam je sovrag izmuznil.

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 11:39, 17. september

klap klap retard

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 10:14, 17. september

trček iz SD-ja imenovan Primož


...................................SD = stupid degenerate

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 08:59, 17. september

Evo ga, pridružil se nam je še en klon trol vernik grofa drakule takozvani dolejo.. Dežman mogoče?

Wojčehowski, tole peče a?
SDS = Small dick syndrome

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 19:48, 16. september

Primož, Nova24TV in Demokracija sta ravno tako pristranski kot POPTV ali RTVSLO, a sta v manjšini, zato sta neprecenljivi za uravnoteženje. ...

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 16:29, 16. september

Primož, tole pa peče!?

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 16:26, 16. september

Primož, skoraj pozabil.
Tudi belčiki imajo svoje ga predstavnika. Pogačarja v beli majici!
Dejmo Tadej!!!