Odprto pismo ministru Patricku Vlačiču

Spoštovani minister dr. Patrick Vlačič, verjemite mi, da vam ne bi namenjal odprtega, javnega pisma, če bi besede, prošnje, obljube, pogodbe, roki kaj veljali. Pa žal ne!

Gre za nerazumno, sramotno, nikomur sprejemljivo in občini škodljivo situacijo, da imamo med Radovljico in Lescami že od septembra zgrajeno in asfaltirano novo cesto za državni in občinski denar, pa je nosilec investicije, to je država, preko vašega ministrstva in preko plačnika Direkcije Republike Slovenije za ceste, ki je organ v sestavi vašega ministrstva, in uradnega pooblaščenca Družbe za državne ceste, ki dela za DRSC in z nobeno obljubo ne more odpreti prometa na novi cesti. Mene, kot bivšega župana, in novega župana občani še vedno sprašujejo, zakaj 420 metrov nove, povezovalne državne ceste, ki je trenutno zasnežena, do nedavna tudi razsvetljena, ne moremo odpreti, čeprav bi jo kot obvoznico še kako potrebovali in čeprav bi z odprtjem nove ceste lahko bistveno zmanjšali promet skozi Radovljico oziroma Lesce in skrajšali pot v Lesce in v Radovljico glede na smer.
 
Ljudem se ne da več smiselno pojasniti, zakaj nova cesta še ni odprta za promet, pa je povsem končana. Ni logično, da se zgrajena in opremljena cesta ne uporablja zaradi različnih nesoglasij, neurejenih medsebojnih zadev med investitorjem, izvajalcem in projektantom. Plačilna situacija po pogodbi je eno, uporabnost dograjene ceste pa drugo vprašanje. Tudi ni logično, da za tehnični pregled in prevzem ceste izvajalec zavestno izroči Upravni enoti v Radovljici pomanjkljivo dokumentacijo, projektant pa zavestno manjkajoče PID-e, ker bi mu naj bil izvajalec del dolžan plačila še iz nekih preteklih poslov, čeprav je za rešitev tega problema občina podpisala cesijsko pogodbo pa ni zaleglo.
 
Še najmanj pa je razumljivo dejstvo, da ste vi, gospod minister, in vaš direktor DRSC gospod Gregor Ficko županu obljubila, da bosta storila vse, da bo cesta še v oktobru ali najkasneje v začetku novembra predana prometu, pa se to ni zgodilo. Napovedan tehnični pregled ceste s strani Upravne enote Radovljica 18. novembra 2010 je zaradi izvajalca propadel že na začetku.
 
Spoštovani prometni minister, upam, da vas ne bodo na DRSC podučili, da je za zamudo kriva upravna enota, ki (v snegu) ne opravi tehničnega pregleda, ali da so bila šele s 30. novembrom uradno dela na cesti zaključena, do takrat pa je bila (in je še vedno!) zgrajena ter opremljena cesta formalno le gradbišče. Sic! Naj razume, kdor lahko, to vlečenje za nos! Povezovalno cesto je pomembno financirala tudi občina, zemljišče je še vedno njeno, zato je DRSC in vaše ministrstvo ne ignorirajta preveč. Minister, mi ne potrebujemo odprtja in slovesnih trenutkov za izbrance! Mi potrebujemo cesto za ljudi, zato prosim - ukrenite kaj!
 
S spoštovanjem vas pozdravljam!
 
Janko S. Stušek,
občinski svetnik in bivši župan
 

Oddaj svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 29 km/h

0/9

ponedeljek

3/6

torek

5/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Šenčur, 22. april 2024

Umovadba

RAZSTAVE / Škofja Loka, 22. april 2024

Razstava risb Petra Jovanoviča

RAZSTAVE / Jesenice, 22. april 2024

Razstava Helene Vidmar

IZLETI / Kranj, 23. april 2024

Kolesarski izlet DU Kranj

PRIREDITVE / Ljubljana, 23. april 2024

Sveta maša na Ljubljanskem gradu

PRIREDITVE / Preddvor, 23. april 2024

Pogovorni večer: Podnebne spremembe

PREDAVANJA / Žiri, 23. april 2024

Sto let po smrti Tavčar še živi

PREDAVANJA / Dolina, 24. april 2024

Hišne gobe in zaščita lesnih izdelkov

 

 
 

 

 
 
 

Za pravico do groba in spomina / 11:08, 20. april

Ppopraverk:
Premiera dokumentarnega filma bo ob 17. uri.

Za pravico do groba in spomina / 09:52, 20. april

Da se izognemu nadaljevanju povojnim tabu temam, je treba članku dodati:- Ministrstvo za kulturo kljub dopolnitvam in dodatni obravnavi zavr...

Subvencija tudi za e-kolesa / 08:17, 18. april

Glede na hitrost birokratov bodo subvencije verjetno pripravljene tik pred smučarsko sezono.

Za pravico do groba in spomina / 10:49, 16. april

Za 70% SLO populacije je to drugorazredna tema. Slovenci radi mečejo v brezna in jame kar jim je viška v kleti in okoli hiše. Takrat so bili...

Za pravico do groba in spomina / 19:13, 15. april

Cerkev in Dežman bodo še trdili, da so se domobranci borili za svobodno Jugoslavijo. Kaj pa če bi še pogledali koliko gorja so naredili sami...

Neznanka vstopila v odklenjeno stanovanje / 19:09, 15. april

Stari časi, ko si pustil odklenjena vhodna vrata v stanovanje in šel brez skrbi naokoli, so že zdavnaj minila. Ampak nekateri se teh navad ne morejo znebiti, potem je pa groza.

Če operater konča v stečaju / 19:07, 15. april

Sam se v ta predlog za stečaj ne vtikam, ker enostavno ne poznam dobro situacije. Me pa na splošno moti, v kolikor gre kdo v stečaj, podjetj...