Gradbena dela so že skoraj zaključena. / Foto: Primož Pičulin

Gradbena dela pri obnovi stare šole gredo h koncu

Gradbena dela pri obnovi stare šole v Gorenji vasi, v kateri urejajo prostore za dnevno varstvo in začasne namestitve starejših, naj bi končali še ta mesec, zaključuje se tudi izbira izvajalca za notranjo opremo.

V Hiši generacij načrtujejo tudi stalno razstavo fotografij nekdanje stare šole – fotografije razredov, hodnikov, učiteljev in skupinske fotografije učencev, utrinkov s pouka, športnih ur ... Fotografije in razglednice, ki naj bi krasile hodnike Hiše generacij, je mogoče oddati v sprejemni pisarni Občine Gorenja vas - Poljane in na elektronskem naslovu info@obcina-gvp.si do 30. septembra.

Gorenja vas – Zaključek vseh del je po besedah direktorice Centra slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka Silve Košnjek predviden v decembru. Gradbena dela so namreč že skoraj zaključena, ta čas pa je že izbran tudi izvajalec, ki bo poskrbel še za opremo in potrebne medicinske pripomočke. Po obnovi bodo v nekdanjem objektu stare šole zagotovili šest mest za dnevno varstvo starejših (kot dnevni center) in 16 začasnih namestitev za starejše, to je za največ tri mesece. Za 1,8 milijona evrov vredno naložbo so pridobili tudi nepovratna sredstva Republike Slovenije in Evropske unije iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, sofinancira pa jo tudi Občina Gorenja vas - Poljane, je pojasnila Silva Košnjek.

Vloge za sprejem bodo začeli zbirati predvidoma v septembru oziroma oktobru, bodo pa o tem občane pravočasno natančno obvestili, je poudarila Silva Košnjek in dodala, da bodo imeli prednost prebivalci občine Gorenja vas - Poljane, v primeru, da ne bodo zapolnili vseh mest, pa tudi občani okoliških krajev. "Začasne namestitve so mišljene res kot kratkotrajne, za dobo največ treh mesecev, dnevno varstvo pa se bo predvidoma izvajalo od jutra do okrog 16. ure." Po besedah Silve Košnjek gre namreč za projekt deinstitucionalizacije, ko se uporabniki po kratkotrajnem bivanju v instituciji znova vrnejo v domače okolje.

"To predstavlja prvi stik stanovalcev z institucijo, da je potem morebitni prehod v stalno oskrbo doma starejših lažji." Za svojce pa je to lahko dobrodošla pomoč in razbremenitev v času dopustov oziroma druge odsotnosti, recimo v primeru bolezni in podobno. "To so najsodobnejše oblike varstva starejših, ki jih med prvimi na ravni države uvaja prav Center slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka."

Že zdaj pa vabijo nove kadre, da se jim pridružijo pri delu tako v Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka kot kasneje v Hiši generacij v Gorenji vasi, predvsem zdravstveno-negovalni kader in strežnice, je na pomanjkanje kadra še opozorila Silva Košnjek.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/5

četrtek

4/6

petek

6/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 8. december 2022

Novoletne voščilnice

DELAVNICE / Preddvor, 8. december 2022

Praznični piškoti

IZLETI / Kranj, 8. december 2022

Pohod ob Kamniški Bistrici

IZLETI / Kokrica, 9. december 2022

Pohod po Kokrici

PRIREDITVE / Šenčur, 9. december 2022

Pomoč pri uporabi računalnika in telefona

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

IZLETI / Šenčur, 10. december 2022

Parenzana Vižinada–Poreč

IZLETI / Šenčur, 14. december 2022

Zaključni pohod v neznano

 

 
 

 

 
 
 

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Test

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Prav veliko nebi komentiral, mislim pa da je zmagal pravi? Sicer koristi jaz nimam nobene, ker neživim vec v kranju,bolje receno niti v sloveniji ne.

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!