Dejavnosti, vključno z gasilskimi vajami za otroke, lahko izvajajo zgolj pred gasilskim domom ob ali na državni cesti, opozarjajo na Rudnu.

Na Rudnu bi radi igrišče prej

Na Rudnu se zavzemajo, da bi se Občina Železniki čim prej lotila ureditve športnega igrišča v njihovi vasi. Po napovedih župana Antona Luznarja bi prihodnje leto lahko zagotovili denar za projektiranje, začetek gradnje pa je odvisen od več dejavnikov.

Železniki – V nedavno sprejeti strategiji razvoja občine Železniki do leta 2028 je predvidena tudi gradnja športnega igrišča na Rudnu, a precej kasneje, kot so pričakovali krajani, zato so na občino poslali ugovor. Kot so navedli, se nikakor ne strinjajo, da bi se občina šele leta 2026 lotila aktivnosti v zvezi z igriščem. Spomnili so, da so že leta 1999 ustanovili Športno društvo (ŠD) Buldožerji z namenom zagotoviti prostor za športno igrišče. Prizadevni člani društva so zagradili priljubljeno smučišče. »Ves čas pa smo vsi skupaj iskali možnosti, da bi pridobili prostor, kjer bi se lahko družili naši otroci, sedaj tudi že vnuki,« so navedli v dopisu, pod katerega so se podpisali občinski svetnik Tomaž Demšar, predsednik Krajevne skupnosti Dražgoše - Rudno Andraž Valcl, po trije predstavniki vašega odbora in ŠD Buldožerji ter predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Rudno.

Pred tremi leti so na obrobju vasi našli razpoložljivo zemljišče. Rešitev so predstavili tudi županu Antonu Luznarju in njegovemu sodelavcu, pri čemer sta se, kot so navedli, oba strinjala, da priprave začnejo po sprejemu občinskega prostorskega načrta (OPN). Postopki v zvezi z OPN trenutno še potekajo, na Rudnu pa pričakujejo, da bo občina prihodnje leto začela aktivnosti za pripravo načrtov in pridobitev dovoljenja za gradnjo igrišča, ki bi jo izvedli v letu 2024. »Z igriščem bomo pridobili prostor za dejavnosti gasilskega in športnega društva. Trenutno se te odvijajo pred gasilskim domom ob ali na državni cesti. Z igriščem bodo možnost gibanja na kolesih in skirojih pa tudi z žogo dobili vsi vaški otroci, ki druge izbire kot cesto trenutno nimajo,« so še zapisali. »Igrišča imajo pravzaprav že kar nekaj let povsod po dolini, na Rudno pa se velikokrat pozabi,« je še opozorila domačinka in podpredsednica KS Marjeta Demšar.

Župan odgovarja

Po napovedih župana Železnikov Antona Luznarja bi v letu 2023 lahko zagotovili denar za projektiranje igrišča na Rudnem. Ali bo gradnja možna kaj prej, pa je odvisno od projektov, ki bodo sofinancirani s strani države in bodo imeli prednost, prioritet drugih projektov (tržnica, prostori za šolsko dejavnost …), usklajevanja z občinskimi svetniki in finančne vzdržnosti občinskega proračuna, je pristavil.

Župan je spomnil, da je občina v preteklih letih pomagala pri smučišču Rudno s sofinanciranjem teptalca za sneg in nakupom zemljišča za povečanje parkirišča in njegovo ureditvijo v makadamski izvedbi. Povedal je tudi, da v prihodnjih letih predvidevajo kar nekaj projektov, ki jih bo v glavnini financirala država, občina pa sofinancirala. Ta mesec naj bi se začela rekonstrukcija državne ceste skupaj z gradnjo pločnika od Logu do uvoza k ribiškemu domu na Rudnu, ki jo bo občina sofinancirala s 422 tisoč evri, hkrati pa bo sofinancirala ureditev in asfaltiranje parkirišča pred ribiškim domom, ki pozimi služi za potrebe smučišča. Luznar je tudi pojasnil, da se bo rekonstrukcija državne ceste skupaj z gradnjo pločnika do Rudna najverjetneje nadaljevala leta 2024, če bo direkcija za infrastrukturo pridobila zemljišča in imela zagotovljena sredstva, predvideva pa, da bo sofinancerski delež občine v podobnem znesku kot za spodnji del ceste. »Obe investiciji sta pomembni tudi za večjo varnost delovanja smučišča, prebivalcev Logu in Rudna ter seveda sprehajalcev,« je poudaril.

Župan je še pojasnil, da pod vodstvom Javnega zavoda Ratitovec nastaja strategija športa za naslednje obdobje, v osnutku katere so poleg gradnje igrišča na Rudnu dani veliki poudarki dogradnji športne dvorane s kegljiščem in streliščem za streljanje z lokom ter prenovi Športnega parka v Dašnici z obnovo atletske steze.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...