Jogurtove kocke z medom

Osvežilna jogurtova krema z medom je ujeta med dve plasti puhastega čokoladnega biskvita.

Jogurtove kocke z medom so ena tistih slaščic, ko se nikakor ne moremo ustaviti samo pri enem kosu.

Za pripravo jogurtovih kock z medom potrebujemo: za biskvit: 70 g moke, 30 g kakava, 40 g čokolade v prahu, 6 jajc, polovico pecilnega praška, 150 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 6 žlic olja, ščep soli; za navlažitev biskvita: 1,5 dl mleka; za kremo: 300 g grškega jogurta ali skyra, 140 g medu, 4 dl smetane, 6 listov želatine.

Najprej se lotimo priprave biskvita: Skupaj zmešamo moko, kakav, čokolado v prahu, pecilni prašek in ščep soli. Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo do polovice, jim dodamo sladkor, vaniljev sladkor in stepamo toliko časa, da se sladkor raztopi in sneg postane kompakten. V sneg postopoma umešamo rumenjake in prilijemo olje. Nato umešamo še mešanico moke. Velik pekač od pečice prekrijemo s peki papirjem in nanj vlijemo pripravljeno maso za biskvit. Poravnamo po celotni površini pekača in pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 15 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga zvrnemo na vlažno kuhinjsko krpo ter pustimo, da se ohladi.

Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo: Želatino namočimo v hladni vodi za 10 minut. V kozico vlijemo 1 dl smetane in dodamo med. Segrevamo, da se med stopi in odstavimo s štedilnika. Dodamo ožeto želatino in mešamo, da se ta raztopi. Medeno mešanico smetane in želatine nekoliko ohladimo. Preostalo smetano stepemo. Nato skupaj zmešamo grški jogurt in ohlajeno medeno mešanico smetane in želatine. Nazadnje vmešamo še stepeno smetano.

Sestavljanje kock: Ohlajenemu biskvitu odstranimo peki papir in ga prerežemo po sredini, tako da dobimo dva enako velika pravokotnika. Prvi pravokotnik položimo v pekač in ga namočimo s toplim mlekom. Nanj enakomerno nadevamo kremo in nanjo položimo drugi biskvit. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi, nato pecivo narežemo na kocke.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 81 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/22

nedelja

8/21

ponedeljek

9/18

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Sv. Jošt, 5. maj 2024

Svete maše na Sv. Joštu

IZLETI / Izola, 7. maj 2024

Izlet v Izolo

IZLETI / Cerklje, 7. maj 2024

Pohodni izlet DU Cerklje

IZLETI / Kranj, 7. maj 2024

Kopanje v Bernardinu

IZLETI / Kranj, 9. maj 2024

Izlet na Sveto Trojico pri Pivki

GLASBA / Stražišče, 10. maj 2024

Eva Boto v Stražišču

IZLETI / Kranj, 11. maj 2024

Izlet na Šilentabor

PRIREDITVE / Sv. Jošt, 17. maj 2024

Svete maše na Sv. Joštu

 

 
 

 

 
 
 

O novih parkiriščih in širjenju proizvodnje v Elanu / 21:20, 2. maj

Elan je površinsko omejen. Bi bil cajt, da bi, ne samo zaradi Elana, tudi kaj drugega bi lahko zgradili, saj ravno zaradi prostora, je iz Ra...

O novih parkiriščih in širjenju proizvodnje v Elanu / 08:11, 29. april

Elan naj na obstoječem ogromnem makadanskem parkirišču zgradi parkirno hišo v treh etažah in del parkirišč nameni obiskovalcem Begunj ( Avse...

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 08:04, 29. april

Kar imam jaz izkušnje z uradnimi in neuradnimi servis, je na koncu servisiranje na neuradnem servisu veliko dražje.

Makadamska cesta okoli Brda / 22:50, 27. april

Samo prosim odgovorne, naj cesto ne asfaltirajo. Sicer je potem nobel, ampak poleti pa oddaja pretirano vročino in kaj je lepšega in bolj ko...

Kako izbrati rabljeno vozilo v Sloveniji – nasveti in napotki / 18:57, 27. april

Svoje avte vedno vozim na uradni servis, ker sem imel v daljni preteklosti slabe izkušnje z univerzalnimi mehaniki. Kvaliteta mehanikov se ...

Pokop pokojnega brez svojcev / 12:33, 27. april

Svojcev ne iščejo, prijavijo se pa za dedovanje.

Še pet županov podprlo Kranj / 18:04, 25. april

Glede na nekajletno padajočo nataliteto prebivalstva bi jeseniška bolnica z manjšo širitvijo zadoščala za celo Gorenjsko. Tudi izobraževalni...