Na začasnem parkirišču v bližini vasi Podhom, ki je namenjeno obiskovalcem soteske Vintgar, bodo prisotni reditelji, urejene bodo tudi sanitarije. / Foto: Tina Dokl

Zagotovili začasno parkirišče

Kmalu po odprtju soteske Vintgar so se obiskovalci in prav tako domačini srečali s prometnim kaosom, saj je dostop do soteske zaradi gradbenih del, ki potekajo na območju občine Gorje, omejen.

Spodnje Gorje – Po neljubem dogodku v času velikonočnih praznikov, ko so bile poti do soteske Vintgar dodatno obremenjene zaradi povečanega števila obiskovalcev, so v Turističnem društvu (TD) Gorje, ki upravlja sotesko Vintgar, nemudoma pristopili k iskanju rešitve za nemoten in jasno določen dostop do soteske. V soglasju z Občino Gorje so z lastnikom zemljišča iz Podhoma sklenili dogovor za najem travnate površine neposredno ob cesti, ki vodi v smeri proti Podhomu, kjer bo od danes dalje omogočeno plačljivo parkiranje. Za štiri ure parkiranja bo treba odšteti pet evrov. »Ni idealna rešitev, a je v danih okoliščinah, ko na območju gorjanske občine potekajo gradbena dela in je neposredni dostop z motornimi vozili iz smeri Bleda do same vstopne točke nemogoč, največ, kar lahko ponudimo. V društvu se zavedamo, da promet v času visoke turistične sezone predstavlja velik problem, a rešimo ga lahko le s sodelovanjem vseh deležnikov, saj sami ne moremo neposredno vplivati na prometni režim,« je pojasnil Tomaž Bregant, strokovni vodja TD Gorje, in še poudaril, da bo parkirišče v Podhomu na voljo le začasno, vse dokler se ne bodo vzpostavile razmere prevoznosti v občini. »Takoj ko bodo natopile okoliščine, da bomo mirujoči promet od tu lahko umaknili, bomo to storili,« je dodal.

Od začasnega parkirišča v Podhomu do vstopne točke v sotesko loči obiskovalce od 15 do 20 minut hoje po označeni poti. Prevoza s parkirišča do soteske v društvu ne bodo zagotavljali, saj ni prevoznih cestnih povezav. Dostop do parkirišča je jasno označen na spletni strani TD Gorje, prav tako do parkirnega mesta iz smeri Bleda vodijo usmerjevalne table. Poleg tega so za obiskovalce soteske Vintgar na voljo tudi parkirišča na Bledu, parkirišče v bližini pokopališča na Blejski Dobravi, kjer bo do začetka poletja zagotovljena tudi informacijska točka s prisotnim informatorjem, in še tri brezplačna javna parkirišča na območju Gorij, in sicer ob Osnovni šoli Gorje in ob Gorjanskem domu, ki sta razpoložljivi le ob koncu tedna, in pri pokopališču v Zgornjih Gorjah, ki je na voljo vse dni v tednu.

V času velikonočnih praznikov je sotesko Vintgar obiskalo približno 1500 ljudi dnevno, podoben obisk v TD Gorje pričakujejo tudi v času prvomajskih praznikov, zato obiskovalce še enkrat pozivajo, naj se predčasno pozanimajo o možnostih dostopa na spletni strani TD Gorje pod zavihkom Kako do nas, naj si s spletnim nakupom vstopnic predčasno zagotovijo prost termin, predvsem pa naj do soteske dostopajo na trajnosten in okolju prijazen način.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

-2/3

sobota

-4/3

nedelja

-7/7

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Sv. Andrej, 28. januar 2023

Občni zbor govedorejskega društva

GLEDALIŠČE / Visoko, 28. januar 2023

Dušan

GLEDALIŠČE / Jesenice, 28. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

GLEDALIŠČE / Podnart, 28. januar 2023

Slovenska kura

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 29. januar 2023

Sneguljčica

GLEDALIŠČE / Jesenice, 29. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

IZLETI / Šenčur, 29. januar 2023

Na Gornje Poljane

DELAVNICE / Naklo, 30. januar 2023

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

Gasilcem v čast / 13:42, 25. januar

Izbor ene besede leta je ZAME nesmiseln. Jaz takoj dobim asociacijo na Begunje. ZAME je smiselna samo povezava več besed. Bom dal primer od ...

Beseda leta je gasilec / 08:53, 25. januar

.
B O L A N O !!!
.

Občina Jesenice z dvema podžupanjama / 09:12, 23. januar

Spanje na Jesenicah se nadaljuje. Bravo volilci.

Dela vplivajo na vozni red / 09:32, 21. januar

Čestitke državi, da je uspela v boju proti občinski upravi, ki je želela odstraniti železnico iz mesta.

Iskanje idealne ženske / 17:11, 19. januar

Idealna ženska v eni točki:

1. Če ti ga prav kmalu ne pofafam, bom explodirala !

To je to.

Premier bo vodil reformo zdravstva / 16:23, 18. januar

Reforma zdravstva bo taka, da se nič bistvenega ne bo spremenilo, beri, da se ohrani državno zdravstvo, beri dalje, da se ohranita korupcija in kraja.

Kučanizem v Dražgošah / 08:32, 16. januar

Žrtve so bile darovane na oltar komunizma. Oltar, ki ga Slovenci zelo spoštujejo.