Kandidati za državne poslance stranke Naša dežela obljubljajo, da bodo delali za ljudi. / Foto: Tina Dokl

Nismo ideološki, želimo združevati

Na predvolilni terenski obisk Gorenjske so se ta teden podali tudi kandidati Naše dežele dr. Aleksandre Pivec. »Nočemo delovati ideološko, naš cilj je združevati,« so poudarili.

Kranj – V stranki Naša dežela dr. Aleksandre Pivec so se odločili, da za terenske obiske volivcev namesto avtobusa uporabijo tovornjak, ki na postankih služi tudi kot oder za glasbene koncerte. »Ob živi glasbi pogovori z volivci potekajo bolj sproščeno in tudi bolj konkretno,« je v ponedeljek, ko so nagovarjali volivce po Gorenjskem, dejal Marko Velikanje, glavni koordinator za Gorenjsko. »Nočemo delovati ideološko, naš cilj je združevati, povezovati. Nismo satelit nobene stranke, na volitvah nastopamo samostojno, bomo pa po volitvah odprti za pogovore z vsemi. Demokratično je, da sodeluješ tudi z nasprotnikom,« je še povedal.

Med gorenjskimi kandidati Naše dežele je javnosti najbolj znan predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč (okraj Jesenice), na kandidatni listi pa so še: Mojca Papler (Radovljica 1), Andrej Golčman (Radovljica 2), Polona Šafner (Kranj 1), Maja Marinček (Kranj 2), Janez Žumer (Kranj 3), Stane Rožič (Tržič), Anton Peršin (Škofja Loka 1), Viktorija Vodnik (Škofja Loka 2), Matjaž Zorman (Kamnik) in Dolores Primožič (Idrija).

»Že dlje časa sem razmišljala o vstopu v politiko in iskala pravo opcijo, z Našo deželo in njenimi vrednotami se je ta tudi končno pokazala,« je razložila Maja Marinček. »Imam izkušnje z delom v gospodarstvu, javni upravi in nevladni organizaciji, zato se bom kot poslanka posvetila predvsem ustvarjanju konkurenčnih prednosti na omenjenih področjih,« je dodala.

»Delam v zdravstvu in sem dobro seznanjen z razlogi za dolge čakalne vrste, zato je moj primarni cilj, da jih odpravimo. Moja ideja je, da čakalne vrste prečistimo in jih sestavimo na novo s popisom zdravstvenega stanja vseh čakajočih pacientov z napotnico. Dolgoročno pa spremenimo programsko financiranje v financiranje storitev, ki sledi pacientu. Zavzemam se tudi za ureditev financiranja športa in razvoj trajnostnega turizma,« pa je poudaril Janez Žumer.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

RAZSTAVE / Tržič, 27. junij 2022

Leto 1942

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

RAZSTAVE / Ljubno, 28. junij 2022

Razstava Maše Bersan Mašukove

RAZSTAVE / Jesenice, 29. junij 2022

Pobegi II

PRIREDITVE / Škofja Loka, 29. junij 2022

Pogovor z umetnikom Petrom Gabrom

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

 

 
 

 

 
 
 

Participativni proračun ostaja / 18:42, 27. junij

Denar za nepotrebni radar pred Šlandrom je pa bil! Menim, da sta dva ležeča miličnika čisto dovolj in pa znak 30km/h na pravem mestu. Bi pa...

Participativni proračun ostaja / 08:42, 27. junij

Rajši cesto do doma starostnikov uredite. Sramota sredi Radovljice. Pa cesto do zbirnega centra Komanala Radovljica. Človeka mine, da bi odp...

Zaznamovali četrt stoletja veteranske organizacije / 19:34, 26. junij

Ah ja. Šurc in samostojna Slovenija. Dva pojma, ki strižeta za kar nekaj kilometrov.

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!