Novo poglavje v razvoju smučišča Stari vrh so predstavili (od leve): Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije, Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka, in Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas - Poljane. / Foto: Gorazd Kavčič

Podpis za razvoj Starega vrha

Smučišče Stari vrh se bo razvijalo kot nacionalni poligon za alpske discipline. V zgodbo je vstopila Smučarska zveza Slovenije. Z občinama Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane so podpisali sporazum o sodelovanju v prihodnosti. Skupaj bodo ustanovili nov poslovni subjekt, ki bo upravljal smučišče.

Škofja Loka – Sporazum je bil podpisan v petek, opredeljuje pa vzpostavitev nacionalnega poligona za alpske discipline na smučišču Stari vrh.

»Smučišče Stari vrh s tem dobiva novo poglavje v svoji zgodovini. Skupaj s sosed­njo občino smo se več let pogovarjali, kako naprej s smučiščem, kakšne so njegove perspektive predvsem za nadaljnji razvoj. Smo na točki, ko gledamo naprej. Velika večina dolgov iz preteklosti je sanirana. Stari vrh je perspektivno smučišče. Čim prej želimo priti do skupnega novega subjekta, ki ga bo upravljal. Občini imata infrastrukturo na smučišču, Smučarska zveza Slovenije pa znanje – tako v smislu upravljanja smučišč kot glede investicij, ki so potrebne za to, da je smučanje karseda kakovostno. Nivo upravljanja lahko skupaj precej dvignemo in omogočimo razvoj Starega vrha,« je ob tem povedal Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka, Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas - Poljane, pa je dodal: »Zdaj je pravi čas, da na našem skupnem smučišču naredimo korake naprej. V letu 2018 smo skupaj s sredstvi loškega gospodarstva in občin v podjetju prišli do lastništva potrebne infrastrukture, kar je tudi pogoj za pogovarjanje s partnerji. S tem začetkom želimo omogočiti našim smučarjem boljše pogoje in hkrati jasno povedati, da se bo na Starem vrhu infrastruktura obnavljala. Vesel sem, da nas je Smučarska zveza Slovenije uslišala. Skupaj z Občino Škofja Loka in podjetjem STC Stari Vrh smo iskali partnerja, ki bi bil pripravljen na našem skupnem smučišču narediti zgodbo. Smučarska zveza Slovenije je pravi partner za prihodnost.«

S sodelovanjem so zadovoljni tudi na Smučarski zvezi Slovenije. »To je pomemben korak in eden od začetkov trdega dela, ki je pred nami. Vse to sovpada z našo novo strategijo, vizijo, v kateri je poudarek na razvoju. Imamo nekatere panoge v dobri kondiciji, z dobro infrastrukturo, ki omogočajo dobre priprave. Ves čas pa se borimo s problematiko alpskih smučarskih disciplin. Zato je bila iniciativa s strani občin Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane sprejeta z velikim zanimanjem. Verjamemo, da lahko v tem partnerskem odnosu prispevamo veliko znanja, izkušenj, organizacijskih kapacitet za izvajanje številnih aktivnosti na smučišču. Ne gre zgolj za treninge in tekmovanja. Na prvem mestu je komercializacija samega smučišča. Pred nami je razburljivo in delovno obdobje. Čas bo pokazal, kakšni bodo rezultati. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi začnemo upravljati smučišče na način, da bomo v njegov razvoj usmerili veliko vlaganj – vse v sodelovanju z lastniki zemljišč in lokalno skupnostjo. Gre za iskanje sinergije med turističnim, rekreativnim smučanjem in panožnim pogonom,« je dejal Enzo Smrekar, predsednik Smučarske zveze Slovenije, in dodal, da bi lahko novo zgodbo peljali že prihodnjo sezono. »Do takrat bo STC Stari Vrh deloval kot doslej. Smučalo se bo, vzporedno pa poteka ta proces,« je k temu dodal Radinja.

Čadež je še poudaril, da je tokrat govora o zimi, da pa ostajajo izziv aktivnosti na tem območju tudi v poletnih mesecih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

1/6

torek

-2/7

sreda

1/3

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 6. december 2022

Na kopanje in ogled lučk

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 6. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

RAZSTAVE / Jesenice, 6. december 2022

Mere in merilni pripomočki

PREDAVANJA / Naklo, 6. december 2022

V gorah in ledenikih Francije

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

OBVESTILA / Preddvor, 7. december 2022

Telovadba za najlepša leta

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 7. december 2022

Novoletne voščilnice

DELAVNICE / Šenčur, 7. december 2022

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Test

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Prav veliko nebi komentiral, mislim pa da je zmagal pravi? Sicer koristi jaz nimam nobene, ker neživim vec v kranju,bolje receno niti v sloveniji ne.

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!

Rodila se je Tadejčica / 18:20, 1. december

Pa kje Miklavčičeva pobira te zgodbe,,,, ženska je rodila leta 1980. Kaj ni hodila OŠ, a niso imeli biologije....Kje bogu za hrbtom so pa to...