V proračun vključili sredstva za bazen

Občina Radovljica je rebalans letošnjega proračuna pripravila zaradi milijona in pol evrov, ki jih je letos po sprejetju proračuna od ministrstva za šolstvo in šport prejela za rekonstrukcijo kopališča.

Radovljica – Radovljiški občinski svetniki so prejšnji teden na prvi redni seji po poletnem premoru obravnavali rebalans proračuna občine za letošnje leto. Kot je pojasnila direktorica občinske uprave Alenka Langus, je bil rebalans pripravljen predvsem zaradi uskladitve prihodkov in odhodkov za rekonstrukcijo radovljiškega kopališča. Občina Radovljica je namreč na javnem razpisu ministrstva za šport za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov prejela odločbo o sofinanciranju nadaljevanja prve faze celovite rekonstrukcije radovljiškega kopališča v višini 1,5 milijona evrov, kar je več, kot je bilo predvideno ob pripravi proračuna. Svetniki so rebalans sprejeli na tajnem glasovanju s 16 glasovi za in šestimi proti.

Občinski svet je na seji potrdili tudi dva občinska podrobna prostorska načrta. Prvi se nanaša na še nepozidano območje na severovzhodnem robu Radovljice ob dveh regionalnih cestah nasproti leškega letališča. Na 2,5 hektara veliki površni je predvidena gradnja več stavb: stavba za potrebe programov Prostovoljnega gasilskega društva Radovljica in gasilske zveze; stavba Civilne zaščite, Rdečega križa, gorske reševalne službe in službe nujne medicinske pomoči; stavba policijske uprave ter stavbi za dejavnosti javne uprave, izobraževanja ter zdravstva in še večnamenski stolp.

V letošnjem proračunu Občine Radovljica je že zagotovljenih petdeset tisoč evrov za pridobitev projektne dokumentacije za komunalno opremljenost območja, v proračunu za prihodnje leto pa četrt milijona za začetek gradnje komunalne opreme in za pripravo projektne dokumentacije za dva objekta: za stavbo PGD Radovljica in gasilsko zvezo ter za programe Civilne zaščite, Rdečega križa, gorske reševalne službe in službe nujne medicinske pomoči. Ocenjena vrednost projekta, ki naj bi ga izpeljali do konca leta 2027, znaša osem milijonov evrov.

Občinski podrobni prostorski načrt za območje površin za opravljanje verskih obredov in parkov ureja jedro Brezij s kompleksom svetišča. Gre za območje cerkve Marije Pomagaj – bazilike, Frančiškanskega samostana, obeh trgov pred cerkvijo, zunanjega oltarja, Plečnikovega parka, novega parka, parkirišča ter nekaterih obstoječih in novih objektov. Načrt, ki določa dopustne gradnje in namembnosti območja, med novimi gradnjami predvideva podzemno dvorano, razširitev muzeja jaslic, nadzidavo romarskega doma ter novogradnjo na mestu praznega objekta ob vstopu v park. Dva nova objekta za storitvene dejavnosti sta načrtovana tudi na zemljišču med parkom in cesto, travnik v območju zelenih površin pa bo urejen kot park.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

0/10

torek

1/16

sreda

0/14

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. oktober 2021

Za otroke

RAZSTAVE / Šenčur, 26. oktober 2021

Naše barve

RAZSTAVE / Jesenice, 26. oktober 2021

Morje/jezero

PREDAVANJA / Naklo, 26. oktober 2021

Potopisno predavanje avtostoparskega rekorderja

PRIREDITVE / Gorenjska, 27. oktober 2021

Za otroke

OBVESTILA / Kranj, 27. oktober 2021

Meritve kostne gostote

PRIREDITVE / Kranj, 27. oktober 2021

Espacio flamenco: Dictarot

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. oktober 2021

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 1497 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov 33,5-odstoten / 10:50, 25. oktober

Dr. Metka Paragi je opozorila, da hitri testi za covid19 niso ustrezni! Kot predana strokovnjakinja je ugotovitve podkrepila z raziskavo.Ker...

V soboto potrdili 1497 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov 33,5-odstoten / 08:03, 25. oktober

Samo v Sloveniji istega leta hospitaliziranih 3.600 ljudi zaradi običajne gripe ! Ukrepov kljub temu nobenih, epidemija ni bila razglašena!

V soboto potrdili 1497 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov 33,5-odstoten / 08:00, 25. oktober

Leta 2010 je namreč organizacija WHO, pri kateri dela veliko število strokovnjakov z močnimi vezmi s farmacevtsko industrijo, močno svarila ...

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 15:46, 23. oktober

Aha, a tisto žvenketanje je krožnik al štamprle od Vizjaka hahahaaa...
NOVA24 d best

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 13:08, 23. oktober

Samo za Primoža:“Mafija, ki že desetletja krade, nas želi uničiti na najbolj pritlehen način, ker smo jim napoti,” je prepričan minister za ...

O novi občini Golnik, kandidiranju ... / 08:12, 23. oktober

Kdor trdi, da je občin preveč je socialist po miselnosti,se pravi indoktriniran v Jugoslaviji. Socialisti ne zaznavajo lokalnih priložnosti...

Vizjaka posneli v pogovoru s Petanom / 07:39, 23. oktober

Gledam, ti si slep !