V proračun vključili sredstva za bazen

Občina Radovljica je rebalans letošnjega proračuna pripravila zaradi milijona in pol evrov, ki jih je letos po sprejetju proračuna od ministrstva za šolstvo in šport prejela za rekonstrukcijo kopališča.

Radovljica – Radovljiški občinski svetniki so prejšnji teden na prvi redni seji po poletnem premoru obravnavali rebalans proračuna občine za letošnje leto. Kot je pojasnila direktorica občinske uprave Alenka Langus, je bil rebalans pripravljen predvsem zaradi uskladitve prihodkov in odhodkov za rekonstrukcijo radovljiškega kopališča. Občina Radovljica je namreč na javnem razpisu ministrstva za šport za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov prejela odločbo o sofinanciranju nadaljevanja prve faze celovite rekonstrukcije radovljiškega kopališča v višini 1,5 milijona evrov, kar je več, kot je bilo predvideno ob pripravi proračuna. Svetniki so rebalans sprejeli na tajnem glasovanju s 16 glasovi za in šestimi proti.

Občinski svet je na seji potrdili tudi dva občinska podrobna prostorska načrta. Prvi se nanaša na še nepozidano območje na severovzhodnem robu Radovljice ob dveh regionalnih cestah nasproti leškega letališča. Na 2,5 hektara veliki površni je predvidena gradnja več stavb: stavba za potrebe programov Prostovoljnega gasilskega društva Radovljica in gasilske zveze; stavba Civilne zaščite, Rdečega križa, gorske reševalne službe in službe nujne medicinske pomoči; stavba policijske uprave ter stavbi za dejavnosti javne uprave, izobraževanja ter zdravstva in še večnamenski stolp.

V letošnjem proračunu Občine Radovljica je že zagotovljenih petdeset tisoč evrov za pridobitev projektne dokumentacije za komunalno opremljenost območja, v proračunu za prihodnje leto pa četrt milijona za začetek gradnje komunalne opreme in za pripravo projektne dokumentacije za dva objekta: za stavbo PGD Radovljica in gasilsko zvezo ter za programe Civilne zaščite, Rdečega križa, gorske reševalne službe in službe nujne medicinske pomoči. Ocenjena vrednost projekta, ki naj bi ga izpeljali do konca leta 2027, znaša osem milijonov evrov.

Občinski podrobni prostorski načrt za območje površin za opravljanje verskih obredov in parkov ureja jedro Brezij s kompleksom svetišča. Gre za območje cerkve Marije Pomagaj – bazilike, Frančiškanskega samostana, obeh trgov pred cerkvijo, zunanjega oltarja, Plečnikovega parka, novega parka, parkirišča ter nekaterih obstoječih in novih objektov. Načrt, ki določa dopustne gradnje in namembnosti območja, med novimi gradnjami predvideva podzemno dvorano, razširitev muzeja jaslic, nadzidavo romarskega doma ter novogradnjo na mestu praznega objekta ob vstopu v park. Dva nova objekta za storitvene dejavnosti sta načrtovana tudi na zemljišču med parkom in cesto, travnik v območju zelenih površin pa bo urejen kot park.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...