Letošnji občinski nagrajenci

Naša moč je v slogi

Ob občinskem prazniku so v Cerkljah podelili priznanja nagrajencem in odprli tudi krožišče na Trati pri Velesovem.

Osrednja slovesnost v Cerkljah je tokrat potekala na prostem, ob novozgrajenem krožišču na Trati pri Velesovem, ki so ga ob tej priložnosti tudi uradno odprli.

Trata pri Velesovem – Ob praznovanju občinskega praznika Občine Cerklje že cel mesec potekajo številne prireditve, vrhunec pa je predstavljala petkova občinska slovesnost, na kateri so podelili priznanja letošnjim nagrajencem in slavnostno odprli novozgrajeno krožišče na Trati ter nekatere druge investicije v okolici.

Zbrane je na prireditvi, ki so jo s kratkim kulturnim programom obogatili Godba Cerklje, KUD Pod lipo Adergas (recitatorja Angelca Maček in Franci Sirc) in Daniela Močnik iz Kluba Liberius, pozdravil tudi cerkljanski župan Franc Čebulj. Spomnil je na cerkljanskega rojaka Ignacija Borštnika, saj občinski praznik praznujejo v njegovo čast – 23. septembra, na obletnico igralčeve smrti. Čebulj se je dotaknil tudi trenutne situacije: »V občinski upravi se nismo ozirali na razna politična trenja v državi, ki so prerasla v to, kar se je v Ljubljani zgodilo v petek, niti se nismo ozirali na pandemijo, temveč smo nadaljevali gradnje na vseh delih občine in projekte tudi uspešno zaključili.«

Poudaril je tudi delo aktualne vlade. »Vlada je prisluhnila lokalnim skupnostim in brez pogajanj v veliki meri dvignila glavarino, kar je pomembno prispevalo k temu, da smo lahko realizirali določene projekte. Konec koncev se s tem denarjem ni gradilo le v Cerkljah, temveč tudi v okoliških in v drugih občinah po državi,« je dejal Čebulj, ki je omenil tudi gradnjo krvavškega vodovoda, ki poteka kljub zapletom in se financira z evropskimi sredstvi.

Zaključil je s pozivom k povezovanju in prijateljskih odnosih. »Glejmo naprej pozitivno. Naša moč je v slogi. Stremimo k prijateljskim odnosom in podprimo skupne projekte. To je edina pot k uspehu, pa naj gre za področje lokalne skupnosti ali naših in vaših osebnih uspehov,« je dejal in se ob tem za prispevek k ugledu občine zahvalil tudi letošnjim občinskim nagrajencem.

Letošnje najvišje priznanje čebelarjem

Veliko plaketo je tokrat prejelo Čebelarsko društvo Cerklje, ki je lani praznovalo stoletnico obstoja in danes šteje 82 čebelarjev, ki čebelarijo z okoli devetsto čebeljimi družinami, skrbijo za ohranjanje tradicije čebelarstva in svoje znanje prenašajo tudi na mlajše rodove.

Mala plaketa je šla v roke cerkljanski župnijski Karitas, ki pomoč posameznikom v občini nudi v različnih oblikah, njihova dobrodelnost in nesebična pomoč pa se je izkazala tudi v času epidemije covida-19.

Župan je podelil tudi priznanja. Ob 70-letnici ga je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Spodnji Brnik - Vopovlje. Za prizadevno in dolgoletno delo v Konjeniškem društvu Krvavec ga je prejel Anton Gubanec, Ivanka Stare pa za 60-letni doprinos h glasbeni kulturi. Saša Gerkman ga je prejela za delo v prostovoljstvu, pri cerkljanskem oratoriju in povezovalno delovanje na področju rokodelstva. Posmrtno priznanje pa so podelili tudi zdravniku dr. Jožu Bohincu (1901–1995), ki je v času svojega delovanja v Cerkljah in okolici veljal za pravega ljudskega zdravnika. Priznanje sta prevzeli hčeri Marinka Furlan in Alenka Bohinc.

Podelili so tudi spominsko plaketo občine, ki je šla letos v roke Vlasti Košnik Škrjanc za 30-letno strokovno delo v OŠ Davorina Jenka v Cerkljah. Sprva je delovala kot šolska psihologinja, nato pa je opravljala delo pomočnika ravnatelja v vrtcu Murenčki.

Odprli so tudi krožišče na Trati

Drugi del slovesnosti je minil v znamenju odprtja krožišča na Trati in okoliške komunalne infrastrukture, skupaj z blagoslovom, ki ga je opravil velesovski župnik Slavko Kalan. Kot je povedal župan, je investicija stala slabih petsto tisoč evrov, v znesek pa ta všteta tudi izgradnja vodovoda na tem delu in urejanje meteorne kanalizacije, s katero so imeli v preteklosti precej težav. »Zahvala gre vsem lastnikom zemljišč, ki so prisluhnili našim željam po odkupu in brez katerih tega krožišča ne bi bilo. Predvsem tisti, ki se vsakodnevno vozite tukaj okoli, pa ste sami najbolj občutili, da je bilo to eno najbolj nevarnih križišč v občini,« je o glavnem razlogu, da so se na tem mestu odločili zgraditi krožišče, povedal Čebulj. Krožišče krasi maketa gradu Kamen, ki se je nekoč dvigal nad Adergasom. Maketa je delo kovača Milana Šinkovca.

V okolici so v preteklih mesecih gradili in obnavljali tudi drugo komunalno infrastrukturo. Tako je v Velesovem potekalo urejanje struge Raguščice in cestne infrastrukture, kar je stalo 455 tisoč evrov, dela v Češnjevku pa še dodatnih šestdeset tisočakov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

1/4

ponedeljek

-6/2

torek

-6/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

DELAVNICE / Kropa, Radovljica, 11. december 2021

Novoletno obarvano kreativno šivanje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 13. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

IZLETI / Brezje, 18. december 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...