Odgovor

Dne 15. septembra sem v vašem časopisu zasledil nenavaden naslov: Kako je Zahod pripeljal vojno v Ukrajino.

Vašega sodelavca Miha Nagliča, ki ga spremljam že dolga leta in cenim njegovo prizadevno delo, je to pot gotovo speljal na tanek led svetovne politike prevod knjige s tem naslovom, ker je knjiga pač izšla pri založbi ZRC, ki deluje v okrilju SAZU. To da bralcu na prvi pogled slutiti, da gre za resno, znanstveno delo. V resnici je pa ceneno Putinovo trobilo oziroma naznanja, da avtor nima pojma o dogajanjih v Evropi. Kaj si je pri tem mislila prevajalka Breda Luthar, lahko le ugibamo.

Vsekakor me čudi, da se je na ta vlak usedel še vaš časopis. Če bi objavili plačano reklamo za to knjigo, bi še razumel, ampak da se je Miha Naglič resno lotil obravnave te propagandistične vsebine, me le malo čudi. Vsak bralec, ki prečita zadnji stavek tega prispevka, se mora vprašati, kaj je pisec članka pri tem sploh mislil.

Seveda me je ta prispevek naredil radovednega, da sem si ogledal še knjigo samo. Moj prvi vtis je bi, da bi takšno knjigo lahko napisal tudi Dmitrij Medvedjev. Že predgovor nekega Tomaža Mastnaka je težko prebavljiv. Prelistal sem jo v desetih minutah. V glavnem Putinovi pogledi na Ukrajino. Edino, kar sem ugotovil, je, da če bi Zahod zadnjih trideset let res tako maltretiral Rusijo in Putina, kot je napisano v knjigi, bi Putin gotovo ne napadel Ukrajine.

Gospodu novinarju Nagliču pa priporočam še predstavitev kakšne knjige iz ruskih virov. Kot na primer Putinova Rusija raziskovalne novinarke Politkovske, ki je bila ustreljena v dvigalu s štirimi streli v prsi; ali Gazprom, trgovanje z močjo novinarjev Valerija Panjuškina in Mihaila Zigarja.

Vsak resen človek, ki spremlja Putinovo katastrofalno, zločinsko politiko od samega začetka, ki jo je uresničeval na naivnosti zahodne Evrope, ve, da bi bila danes v Ukrajini vojna, pa tudi če bi bil predsednik ZDA papež Frančišek.

Franci Kindlhofer, Zasip

Oddaj svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

13/21

torek

13/19

sreda

9/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

ERROR: Object template cce_2 is missing!

 

 
 

 

 
 
 

Počutje v podjetju je ključno / 07:40, 20. maj

Imam vprašanje. V GG redno objavljate članke in zgodbe o družinskih podjetjih ( lani prevoznik Bizjak z družino, pa Habjan z družino, pa še ...

Tudi družinski zdravniki v Sloveniji imamo dovolj / 16:03, 15. maj

Rozalija, besede ste mi vzela iz ust. Resnično, ko prideš v ZD misliš, da si prišel v mesto duhov. Enga jamranja z vseh strani. Odprite svoj...

Odkrili spominsko ploščo / 14:14, 15. maj

Pohvala za tako dejanje, ki je zgled za javen spomin na znane in neznane žrtve komunizma. V četrtek, 16. maja, na predvečer lani ukinjenega ...

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 13:26, 14. maj

Samo da ni Janša, pa čeprav ostanemo brez ceste.

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 09:34, 14. maj

Trenutno stanje je čisto v redu. Alenka ima prav, da je ustavila projekt. Janša je samo metal denar v nepomembne projekte.

Na Koroški Beli zagrozili s protestom / 09:20, 14. maj

Sami si ste krivi, da obvoznice ni. Kar ste izvolili, to imate!

Ne delajo skrajnosti, ampak »normalo« / 14:22, 13. maj

Kategorija: Nasveti. A ne bi bilo bolj pravilno kategorizirano med reklame