Damian Merlak je pred dobrima dvema letoma kupil štiri propadajoče bohinjske hotele. Hotel Bohinj je drugi, ki so ga prenovili. / Foto: Gorazd Kavčič

Odprli prenovljeni Hotel Bohinj

Popolnoma prenovljeni Hotel Bohinj v Ribčevem Lazu je konec tedna odprl vrata in začel sprejemati prve goste. Lastniki stavijo na mešanico modernega in tradicionalnega.

Ribčev Laz – V petek so odprli prenovljeni hotel Bohinj v Ribčevem Lazu. Gre za drugega v verigi prenovljenih hotelskih objektov v lasti kriptomilijonarja Damiana Merlaka v Bohinju. Štirizvezdični objekt na izjemni lokaciji tik nad mostom in spomenikom štirim srčnim možem v neposredni bližini Bohinjskega jezera ima 69 sob, ki tako v oblikovni zasnovi kot pri ponudbi stavi na kombinacijo tradicionalnega in modernega. Interes za bivanje v hotelu je velik, za zdaj največji s strani slovenskih gostov.

»Ena lepših stvari, ki se nam je v zadnjih letih zgodila v Bohinju, je bil začetek urejanja teh hotelov,« pravi župan Bohinja Jože Sodja, ki je zadovoljen, da je Damian Merlak v začetku leta 2019 kupil štiri bohinjske hotele in se takoj resno lotil prenove. Že v prvih nekaj mesecih po nakupu je tako poskrbel za manjšo prenovo Aparthotela Triglav, kot drugi pa je prenovo doživel Hotel Bohinj. Naslednji bo na vrsti Hotel Zlatorog v Ukancu, kot zadnji pa bo na vrsto za prenovo prišel Ski hotel na Voglu.

Hotel Bohinj ima 69 sob. V obsežni prenovi so ga protipotresno ojačali s kovinsko konstrukcijo in jo obložili z lesom. Tako so pridobili prostor tudi za balkone. Zamenjali so okna in vrata, temeljito prenovili notranjost, uredili restavracijo, recepcijo, center dobrega počutja, konferenčno dvorano in klubski prostor. Notranjost je v domačem macesnovem lesu, objekt pa je tudi energetsko saniran.

V osnovi je, tako lastniki, namenjen mladim po srcu, ki iščejo pristno doživetje kraja. »Poudarek je na aktivnem oddihu, ponujanju avtentičnih doživetij in pestrem naboru dogajanja. Gostinska ponudba temelji na tradicionalni slovenski kulinariki s poudarkom na lokalnih jedeh. Skozi ponudbo bomo gostu predstavili lokalne posebnosti, kulinarične specialitete in lokalni utrip,« obljubljajo.

Petkovega slovesnega odprtja se je udeležil tudi Damian Merlak, ki je zadovoljen z opravljenim delom. Kot je povedal, mu ni žal, da so pri projektu vztrajali kljub pandemiji. »Investicijo smo začeli že pred njo in tudi, ko se je začela, nisem imel pomislekov,« je poudaril in pojasnil, da so čas med zaprtjem dobro izkoristili za izvedbo del.

Da je bila odločitev za prenovo pravšnja, je prepričan tudi direktor družbe Alpinia, ki upravlja Merlakove bohinjske hotele, Jure Repanšek, ki je zadovoljen, da tudi večina od okoli tridesetih zaposlenih v Alpinii prihaja z območja Bohinja.

Župan Sodja je ob tem poudaril dobro sodelovanje med lokalno skupnostjo in lastniki. »Vesel sem, da sledijo naši viziji in da delamo z roko v roki.« Hotel se dobro vključuje v vizijo razvoja občine, je prepričan. »Bohinjski turizem potrebuje tudi hotele, ne le zasebnih sob. Mislim, da je odprtje novega Hotela Bohinj dobra osnova za razvoj butičnega turizma v Bohinju.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/21

nedelja

12/18

ponedeljek

8/18

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Cerklje, 19. september 2021

Glavarjev večer

DELAVNICE / Kranj, 20. september 2021

Delavnica izdelovanja darilnih vrečk

OBVESTILA / Kranj, 20. september 2021

Začetek treningov namiznoteniške sekcije

IZLETI / Cerklje, 21. september 2021

Planinski izlet na Vodiško planino

PRIREDITVE / Jesenice, 21. september 2021

Dan odprtih vrat z razstavo ročnih del

IZLETI / Kranj, 21. september 2021

Kolesarski izleti Društva upokojencev Kranj

IZLETI / Šenčur, 23. september 2021

Panoramska pot Čemšenik

 

 
 

 

 
 
 

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 13:22, 18. september

“Tistih par 10 bolnikov po bolnišnicah pa ni omembe vrednih.” Si se premislil?

Potniki naveličani zamud / 08:50, 18. september

Med popolno zaporo ni bilo po cel mesec nobenega delavca na trasi proge. Protihrupne ograje so imeli skladiščene v Podnartu že od začetka le...

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 08:01, 18. september

Po cepljenju ti res odleže, kot mojemu prjatlu. Bivšemu prijatlu. Ga ni več med nami.

Dirka na Hrušici / 07:52, 18. september

Erik Jankovič - drift bmw - 275 hp

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 00:24, 18. september

Eno in isto goniš, dolgočasen postajaš. Pojdi se cepit, ti bo odleglo.

Dirka na Hrušici / 00:18, 18. september

Kdo je voznik tega bmw-ja?

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 22:43, 17. september

To bo država izplačevala odškodnine ob tožbah zaradi nezakonitih odpovedi. Janši se je dokončno odpeljalo. Pripravljajo pa se tudi prva tabo...