V torek se je testiralo okoli osemdeset članov OOZ Kranj in njihovih zaposlenih. / Foto: Gorazd Kavčič

Na zbornici izvajajo testiranje za člane

Kranj – V Območni obrtno-podjetniški zbornici (OOZ) Kranj so se na podlagi velikega povpraševanja obrtnikov in podjetnikov, za katere je za opravljanje dejavnosti predpisano redno testiranje, odločili, da v svojih prostorih enkrat tedensko omogočijo brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi za svoje člane in njihove zaposlene. »V Kranju je bila doslej na voljo samo ena lokacija, kjer so opravljali hitre teste, kjer pa so se po zadnjem odprtju številnih dejavnosti in obveznem testiranju zaposlenih začele viti dolge kolone, zato so nekateri čakali na testiranje tudi po dve uri in več,« je razloge za začetek testiranja tudi v njihovih prostorih predstavila direktorica OOZ Kranj Daniela Žagar.

Hitro testiranje so na OOZ Kranj prvič izvedli v torek dopoldne. »Obrtniki in njihovi zaposleni prihajajo na testiranje po vnaprejšnjem razporedu, tako da čakalnih vrst ni, je pa potrebna vnaprejšnja prijava po spletu. Prvi dan je vse potekalo tekoče, testiralo se je okoli osemdeset oseb. Testiranje je brezplačno, izvaja ga Zdravstveni zavod Zdravje iz Ljubljane, s katerim smo zelo zadovoljni, pohvale smo prejemali tudi od številnih, ki so se v torek testirali. Sami so tudi priskrbeli hitre teste,« je razložila Žagarjeva.

V okviru OOZ Kranj tudi že poteka druga delitev zaščitnih obraznih mask za samozaposlene in mikro podjetja z do štirimi zaposlenimi, ki so se prijavili na januarski poziv ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. »V okviru drugega poziva bomo osemsto podjetjem z območja Upravne enote Kranj razdelili okoli štiristo tisoč trislojnih kirurških mask. Delitev poteka ob sredah, na enak način kot že ob prvi delitvi – po vrstnem redu in ob vnaprejšnjem obvestilu, kdaj naj podjetniki maske osebno prevzamejo,« je še razložila Žagarjeva. Novembra lani so na ta način maske razdelili okoli sedemsto podjetjem.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?